Ewan McGregor születésnapja


 Régi-új szerelem számomra a Star Wars világa, hisz 9 évesen ott ültem az első premieren, ami kis hazánkba elhozta az akkor még lélegzetelállító új világot. Aki akkor belekóstolt, mind a szerelmese maradt.
Azóta megjelentek az előzmény és folytatás filmek is, és még fognak is. A legújabb hír, hogy úgy néz ki egy régi álmunk válik valóra, hiszen minisorozatot kaphat Obi-Wan Kenobi, Ewan McGregor főszereplésével! Egyelőre bővebb információnk nincs a sorozatról, de izgatottan már várjuk a részleteket.
Emellett persze Ewan Gordon McGregor (született 1971. március 31-én) skót színész és rendező, akit világszerte ismertek különböző filmszerepeiről, beleértve a független drámákat, a tudományos-fantasztikus filmeket és a musicaleket is (Moulin Rouge, Trainspotting, A sziget stb.). Ezenkívül megkapta az "Brit Birodalom Rendje" tiszti fokozatát, amivel a művészetek és tudományok hozzájárulását jutalmazzák, és azoknak adományozzák, akik együttműködnek a jótékonysági és jóléti szervezetekkel, valamint a közszolgálaton kívüli közszolgálattal.


Ewannek amúgyis nagyon érdekes képlete van,Kos Napja és Mérleg Ascendense van. Mérleg Ascendense biztosítja harmonikus arcvonásait, születési uralkodó Vénusza pedig a Halakban egzaltált és az 5.házban áll. Ez egy nagyon kedves és egyben nagyon önfejű jellemet ad. Kiemelkedő művészi kvalitásokkal (l. híres filmjei: Transpotting, Moulin Rouge, Sólyom végveszélyben, A szellemíró, A sziget, Young Adam, Nagy hal, Lazacfogás Jemenben stb.). Színházban is szokott játszani. Ezenkívül jószolgálati nagykövete az UNICEF angliai részlegének 2004 óta. Ez is Halak téma.
Az Uránusz ott áll az Ascendense mellett a Mérlegben. Ez sziporkázóan egyedi megnyilvánulásokat adhat neki, amely valószínüleg a "csak neki lehet igaza" mentalitásával együtt időnként fárasztó is lehet.

Ami nagyon figyelemreméltó az ő képletében, hogy a születési uralkodóján kivül is rengeteg jól álló, uralmi vagy egzaltációs bolygója van! Az ilyen emberek nagyon erősek, ki tudják küzdeni maguknak a dolgokat és szinte minden helyzetből talpraállnak. Az egyetlen bibi ezzel, hogy másoktól is ugyanannyit követelnek, mint maguktól - és nem értik, ha egy relatív gyengébb képlettel rendelkező másik ember nem tudja követni a tempójukat.

Ewannek uralmi pozicióban van a Jupitere és egzaltált méltóságban a Vénuszán kívül a Napja és Marsa.
A jótékonyság, nagylelkűség, és humor, a művészi és szépérzék az akarat és a macsóság ötvözete!

Ewannek az egzaltált Marsa a 2.ház és a 7.h.uraként időnként kiemelkedően sok jövedelmet és nagy népszerűséget hozhat neki.A 3.házban állván a gondolkodás módot és kommunikációt is erőteljessé teszi, talán túlontúl is, mint amikor a Young Adam c. filmjéből a cenzúra kivágatta a meztelen jelenetét, amin Ewan nagyon felháborodott, és szóvá is tett a film londoni bemutatóján. Vagy amikor Danny Boyle rendező a Part című filmjére Ewant akarta, de a stúdióvezetés Leonardo DiCaprio mellett döntött. A pletykák szerint azóta McGregor és Boyle nem áll szóba egymással.

De ide kapcsolódik a másik dolog amiről híres, méghozzá a motorbicilizés, amit fiatalkora óta szenvedélyesen művel.

2004-ben UNICEF tevékenységgel összekötött utazást rendezett barátjával (Charley Boorman-nel, a neves rendező fiával) és stábjukkal Londonból New Yorkba keresztül Europán, Ukrajnán, Kazahsztánon, Mongólián, Szibérián, Kanadán - 36 ezer km-t motoroztak elképesztő helyeken és kalandok közt! Fantasztikus többrészes film készült belőle Long Way Round (A hosszabb úton) címmel.



Ugyanezzel a stábbal utaztak 2007-ben Skóciától Cape Town-ig Dél-Afrikában. A belőle készült film címe Long Way Down (A hosszabb úton Afrikába). Mindkét útról kiadtak könyvet is,amelyek magyarul is megjelentek.

2012-ben motoron, hajón és gyalog utazva szállított vakcinát India és Nepál területére, amely szintén egy jószolgálati út volt. Terveztek 2015-ben is egy utat a barátjával Dél-Amerikába ez még nem jött össze.


Egzaltált Napja a 7.h-ban szenvedélyes szerelmet, hasonlóan önálló házastársat és nagy
nyilvánosságot hoz neki. A Nap a 11.ház uraként jelentős jótékonysági tetteket jelent, amelyeket főleg gyerekek részére végez az UNICEF keretein belül (l.szül.uralkodó az 5.házban.) A gyerekek már csak azért is roppant fontosak számára, mert neki is van négy gyermeke.



Sajnos az elismertség , azaz a X.h. már nem ilyen kiemelt. A Rákban kezdődik, ura a Hold a 9.h.-ban
van az Ikrekben. Peregrin, hanyatlóházas. Vagyis az szakmai siekressége nem csap állandóan olyan magasra, hiába van sok rajongója, ill hiába van tele művészi kvalitásokkal. Viszont időnként (egy-egy filmjénél) a X.h. egzaltációs ura a Jupiter lép közbe, amely uralmi méltóságban a Nyilasban található, és ilyenkor kiugróan sikeres lehet.


Összefoglalóan: egy nem annyira csillogni vágyó, inkább mások felé forduló jellem, akinek legnagyobb vágya a kapcsolatteremtés és ezt bizonyos fokig meg is kapja. Kardinális dinamika a kiugró nála és a pozitiv jegyek: sorsának sok tekintetben maga a kovácsa és benne van ez a "menjünk, csináljuk"tendencia, legfeljebb a hanyatlóházak dominanciája miatt a sors maga nem annyira segíti az érvényesülését, nem repül a szájába a sült galamb bár nem hangoztatja, de nagyon keményen és sokat dolgozik az elismertségért.


Szerencsére Ewannek még sok mindenre lesz ideje az életében. Kívánjuk neki, hogy így legyen - és legalább még egy spin-off Kenobi filmet eljátszhasson!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése