Javier Bardem horoszkópja

Javier Bardem 1969. március 1-én született 21:30-kor Las Palmasban Javier Ángel Encinas Bardem néven.

Oscar- és Golden Globe-díjas spanyol színész. Hazájában több mint két tucat filmet forgatott, de nemzetközi hírnevet a kritikailag elismert Mielőtt leszáll az éj (2000) főszerepe hozott számára. Alakításáért Oscar-díjra jelölték, elsőként a spanyol színészek közül. A Nem vénnek való vidék (2007), az Arany Glóbuszt és az Oscart is meghozta számára. Korábban kétszer jelölték Arany Glóbuszra, melyet az első spanyol színészként kapott meg.
Javier egy igazi latin temperamentum. Tűz elem dominanciájú. A Tűz a kolerikus temperamentumú, igyekezetet, türelmetlenséget, merészséget, gondtalanságot, bizalmat, féktelenséget, hevességet, dühöt, szenvedélyességet, büszkeséget, parancsolni vágyást, vezetni akarást jelent. Kifelé áradó, életöröm van benne, energia, akarat, pozitív, aktív, játékos, nem egy szorongós alkat. 

Ez a temperamentum a kapcsolataiban is kijön: robbanékony alkat, kolerikusak, kimutatja az érzelmeit, önmagát keresi a kapcsolatban, jobban szeret flörtölni, dominánsabb, uralomra törő típus lehet.
Föld eleme teljesen hiányzik, vagyis  a két lábbal a földön állás akadályokba ütközik. Például nehéz az ügyintézés, a számlák kezelése, mindenféle praktikus dolognak az elintézése, ill. nem érdeklik az anyagiak különösebben. 




Kiáradó, aktív, tevékeny típus, van benne azért Levegő is, kapcsolatteremtő képesség, illetve az érzelmek sem hiányoznak belőle. De Föld eleme nincsen, ez a hiányossága, vagyis a mindennapi ügyek, a pénzügyektől kezdve a mindennapi élet megszervezéséig, bizony problémákat okoz neki, abban nem jeleskedik.

Azt mondhatjuk, hogy tulajdonképpen többé-kevésbé az élet olyan helyzeteket hoz elé, amiben ő megvalósíthatja magát. Ezzel szemben nézzük meg a Föld házakat, amely belőle viszont hiányzik, mint hajlam, hogy az ilyen dolgokkal foglalkozzon.
Nézzük meg, hogy kap-e kihívást az élettől ezen a területen! Ezek a 2-es, 6-os, 10. házak. két bolygója is van bizony Föld házakban. Ami azért fontos, mert erre nincs felkészülve, nem ez az, ami megfelel a természetes hajlamainak. Bizony az élet hoz neki olyan kihívásokat, amikor neki tervezni, szervezni kell, elrendezni dolgokat, foglalkozni midennapi ügyekkel. 


Emellett a kardinális dominancia is jellemző rá
A kardinális minőség jellemzője az önállóság, kezdeményezőképesség, valamit elindítani, létrehozni. Egy kicsit korábban cselekszik, mint kéne, mert igyekszik a dolgok elé vágni. Akaratos, kezdeményező, megvan hozzá az ereje, a lendülete, hogy nekiinduljon. Ha kardinális jegyekbe esik a legtöbb bolygó, akkor kezdeményező típus, de gyors és szalmaláng típusú lehet az érdeklődése, hamar kihuny a láng és újabb becserkészni valót keres.
Viszont házak szerint több bolygója van követő házakban, a sors gyakran megköveteli tőle, hogy kitartson, és ne ugorjon fejest mindenbe.

Ezenkívül szám szerint több bolygója van az Ascendens–Descendens tengely felett. Mit jelent ez? Akinek az úgynevezett nappali térfélen, az Ascendenstől a Descendensig terjedő felső félköríven van több bolygója, az azt jelenti, hogy ez egy nappali ember. Mit jelent a nappali? Azt hogy megvilágított, világosságban van, magyarán meg akarja magát mutatni, ki akar lépni a világ elé, szeret szerepelni, szó szerint. Személyesen kiállni, ez lehet egy előadó, egy tanár, akár egy színész, nem véletlen a szakmaválasztás. Nem véletlen, hogy Javier is színész lett. Egyszerűen önmagát szereti megmutatni a világnak. Egyébként egy ilyen képlet sokszor sikeresebb életutat is jelölhet.


Az Ascendens és az MC közötti területre esik a legtöbb bolygó, 4 bolygója esik ide, ami azt jelenti, szereti magát megmutatni azért, mert ez neki jó. Önmagát szeretné kifejezni, nem azért, mert másoknak akar ezzel segíteni. Abszolút egy olyan ember, aki önmagát akarja kifejezni, önkifejezés, önmegmutatás szándéka hajtja a világban, Tényleg szeret szerepelni.

És akkor még meg tudjuk nézni, hogy mennyire szabad akaratos a saját dolgaiban. Nézzük meg hol állnak a bolygói? Inkább szabad akaratos jegyekben, ami azt jelenti, hogy azért eléggé beleszólhat a saját életének az alakulásába.  Itt azt látjuk, hogy 7 bolygó a szabad akaratos jegyekben, 3 determináltban, bizony sokkal több mindenben dönthet a saját életében, és csak 1-2 dolog van, ami számára kijelölt, vagy amin nem tud változtatni.
Az összes többi saját magán múlik és például így a születési uralkodója is, hiszen Mérleg Ascendensű és így a Vénusz a születési uralkodója a Kosban, az is egy szabad akaratos jegyben van. Azért saját magát és a saját életét is nagyon kézben tudja tartani, ha akarja. És sok minden rajta múlik, így valószínüleg a sikereiknek egy része is. Meg kellett dolgoznia érte, ha csak hátradőlt volna a foteljében, korántsem tartana itt, ahol tart. Ő nem hagyhatja rá, hogy megtettem, amit megtettem, aztán ennyi jött ki belőle. Neki bizony ott a felelősség. A szabad akarat sem csupa halleluja, sokkal nagyobb felelősséggel jár, mint a determinált képletek tulajdonosainál.

Pláne mivel a X.házának az ura a Hold peregrin a 11.ház csúcsán. Ez nem ígért akkora sikereket, amekkorákat spanyol színész létére elért. Viszont ha azt nézzük, hogy a X.ház jegyének a Ráknak az egzaltációs ura a Jupiter, amely a Mérlegben vegyes triplicitással bír, az már elég lehet az időnkénti kiugró sikerekhez. Pláne, hogy az Uránusszal áll együtt ez a Jupiter, így valószínüleg ezek a sikerek őt is váratlanul érik. 


Egyébként, ezért gyanús nekem kissé a képlete, hiába AA besorolású, de egy hanyatlóházas bolygóval nem gondolnám, hogy bármennyi sikert is begyűjthetne, akár elismerések, akár díjak formájában. Sokkal hihetőbb lenne. ha az a Jupiter legalább együttállna az Ascendensével! Tehát lehetséges, hogy az Asc-e kicsit arrébb csúszik, így az alkata is érthetőbb lenne a Jupiter együttállással.

A népszerűsége így sem akkora mint pl. honfitársáé, Antonio Banderasé, nem is beszélve a spanyol vagy spanyolajkú színésznőkről.  Amit magyarázhat az, hogy egyrészt a VII.házának az ura egy szintén peregrin Mars a Nyilasban és nincs oda sem érte (Vénusz) sem a sikereiért (Hold), max. időnként a Jupiterért (X.h.egzaltációs ura) amiért odavan recepcióban. Viszont a VII.házának almutenje a Nap, az a Halakban pedig a Vénuszért, azaz őérte van oda, egzaltálja a személyiségét. Mit jelent mindez? Hogy időnként felkapják a  nevét, gondolom,amikor épp elnyer egy-egy díjat, de egyébként annyira nem ismerik, egy szűkebb körű rajongótáboron kívül.

És akkor tegyünk hozzá még egy momentumot, anélkül, hogy belemásznánk nagyon a képletbe. Meg lehet azt is nézni, nem kötelező, de nagyon sokat elárul, hogy valakinek a képletében hol állnak a jótevő és hol állnak a kártevő bolygók, ezt vettük. A két kártevő a Mars és a Szaturnusz, a két jótevő a Vénusz és a Jupiter.

Nézzük meg ehhez képest a kártevőit. A Mars követő házban van. A Szaturnusz viszont ugyanott van, ahol a Vénusza,  meg együtt is áll vele, sajnos le is nyomja azt a Vénuszt, lesújtja úgy értem. Nem is olyan szerencsés, nem véletlenül nem hullik minden az ölébe, ez alátámasztja az eddigieket. Igy a másik szerencsebolygó 12.házban, sötét házban áll, ez sem támaszja alá a sikereit. Ezért is valószínűbb, hogy inkább az Asc-ével áll együtt, mintsem eldugva egy hanyatlóházban!

A bolygók elhelyezkedése pedig a mérleghinta alakzatot adja ki: Láthatjuk, hogy a bolygók két csoportot alkotnak a képlet ellentétes oldalain. A csoportok nem kevesebb, mint hatvan fok vagy két jegy távolságra vannak egymástól. Az ilyen képlettel rendelkező személy úgy viselkedik, mint egy „mérleghinta”, életében tisztán követhető két határozottan ellentétes alternatíva állandó jelenléte. Kihívást jelent integrálni élete két élesen különböző részét, melyek gyakran versenyeznek egymással. Azonban, amennyiben sikerrel jár, képessé válik egy olyan kifinomult viszonyulást kialakítani, mely által az élet legtöbb kihívásának ellen tud majd állni.







2 megjegyzés:

  1. Mit jelent, hogy szabad akaratos jegy? Mármint kardinális?

    VálaszTörlés
  2. A szabadakaratos jegyek a Tűz és Levegő elemű jegyek. A kardinális pedig egy dinamika, kezdeményező, gyors és akaratos - ezt jelenti.

    VálaszTörlés