TI KÉRTÉTEK - Bruce Willis

Walter Bruce Willis (Baumholder, Idar-Oberstein, NSZK, 1955. március 19. –) Golden Globe-díjas és Emmy-díjas, német-amerikai színész és énekes. Az 1980-as évek végén vált ismertté, s azóta hollywoodi karriert futott be első számú sztárként és karakteres mellékszereplőként is; legismertebb szerepe John McClane a Die Hard-filmekből.
Sajnos mostanában inkább az elhatalmasodó betegsége kapcsán hallunk róla, de azért nem felejtjük el a szerepét a filmek világában!

Willis egy Halak Napú és Szűz Ascendensű színész.



Nézzük, hogy mi az Ascendense, honnan indulunk?



Ő egy Szűz Ascendensű ember. Ez mit jelent?

A Szűz ősminőségben egy hideg, száraz jegy: a hideg az összehúzódást jelzi, ő az, akit introvertáltnak mondanánk.  Viszont ez is száraz,  itt is megvan az a fajta strukturáltság, ami szerves részét képezi az ő egyéniségének. És ebből lesz a Szűz  jegy, földies jegy.

A Föld az melankolikusabb alkat, ott az anyagias érdekek, józanabb, megfontoltabb életvitel játszik szerepet, mértékletesség, anyagi biztonságra való törekvés, racionalitás. Nem igazán életvidám, ha csak föld van, és nincs tűz, akkor eléggé szorongós lesz az ember. Erőfeszítés, türelem, nyakasság, a nézetek merevsége, konzervatív szellemű. Megfontolás, értelem, vizsgálóképesség, kételkedő, tagadó jellegű a gondolkodása. Az elkülönülést szereti, a kombinálást, a mechanikus, egzakt dolgokat.

Szűz Ascendens az a Föld elemhez tartozik, amely hideg és száraz, rögtön tudhatjuk róla, hogy ő egy kicsit összehúzódós, magába húzódós ember és eléggé strukturált, nem igazán az a rugalmas, képlékeny fajta. Igaz ezt most összetéveszthetjük azzal, hogy a Szűz az labilis jegy. De vigyázzunk ezekkel a fogalmakkal, ezért kell nagyon óvatosan megtalálni az analógiákat, mert a labilis jegyre nálunk sokszor azt mondják, hogy rugalmas, lehet, hogy mi is használtuk rá ezt a szót. Igazából a labilis inkább azt jelenti, hogy vacillálós, változós jegy. Egyik állapotból a másikba változik. Ez nem feltétlenül rugalmasság, hanem inkább változásra való hajlam, pontosabban az a hajlam, hogy nem tud megállapodni egy dolognál. Lehet úgy is valaki visszahúzódó, önmagába húzódó, introvertált és kicsit merev, hogy közben vacillálós, vagy bizonytalanabb a labilis jegy miatt, vagy hullámzó a hozzáállása a dolgokhoz. Ebből már egy csomó dolgot meg is tudtunk Willisről és ezt a Föld elem is alátámasztja a maga introvertáltságával, praktikusságával és józan objektív hozzáállásával. Ez is a száraz minőségeknek köszönhető, például az objektivitás is.

Van benne rugalmasság és (át)változási képesség  viszont ez  egy labilis jegy, megvan az a fajta vacillálás, vagy hullámzó hozzáállás, inkább talán ez a legjobb szó, illetve változásra való képesség és hajlam. Ami egyébként úgy látszik, egy színésznél azért nem olyan rossz, nekik azért elég sok mindenhez kell alkalmazkodniuk, az alkalmazkodó képesség talán ez a legjobb szó rá, mert elég sok mindenhez kell idomulnia azért egy színésznek, egy forgatás kapcsán, ez ugyanaz, mint egy zenésznek, aki nem a saját maga kis műtermében alkot a maga örömére, aztán vagy eladja, vagy nem a műveit, mint egy festő. Egy színésznek, ahogy bármely előadóművésznek is, nagyon sok mindenhez kell alkalmazkodni, a forgatások, a turnék, a fellépések során azért nem árt egy ilyen rugalmas hozzáállás.



Nézzük, hogy hol van a születési uralkodó bolygója:

A Szűznek az uralkodó bolygója a Merkúr és az bizony itt a Halakban található, amely bár egy másik jegyben, de ráerősít az alapvető minőségekre. A Halak is egy hideg-nedves,Víz jegy. Itt is a hideg a befelé húzódás és a nedves a képlékenység ugyanúgy érvényes Willisre. A Halak azt jelzi, hogy megvan az érzelmesség és gyakorlatiasság keveredése, ezt látjuk először benne.

A hideg az mindenképpen egyfajta összehúzódást jelent a meleggel szemben. A nedveset azt tulajdonképpen azonosíthatjuk úgyis, mint képlékenységet, mivel a Víz az, ami mindenhova be tud folyni, mindent körül tud venni, az alkalmazkodás talán a legjobb szó rá, de nem ilyen szűk értelemben, hanem inkább eszmei értelemben.

És az egy dolog emellett, hogy például neki sokkal erősebb a Víz eleme belül,de azt a Víz elem által képviselt érzelmeket nem biztos, hogy valaha is látni fogjuk, hacsak nem ismerjük meg közelebbről, akkor így kívülről nem fogjuk annyira látni (nem romantikus, hanem akciófilmekben szerepel!)

 És hogy melyik házban van a születési uralkodó bolygója? Az bizony a 6. ház,  mindenképpen lehet a munka maga, a munkakörülmények, a mindennapi rutin, kisállatok, és a betegség témaköre. A munka nagyon fontos neki, nem véletlen, hogy annyi rengeteg filmben szerepel. Ez neki alapvető az életben, ez nagyon érdekes, hogy látjuk, hogy nem is egy hivatás az alapvető neki, hanem a mindennapi munka és rutin. Emellett a X.ház ura is a Merkúr - és ha kát terletnek a horoszkópunkban ugyanaz az uralkodó bolygója, azokata  területeket össze is kapcsolaja az életünkben. Igy nála a szeméylisége (ASC)  a mindennapi munka és a hivatás háza összekapcsolódik és központi szerepet tölt be az életében.

A születési uralkodók erőssége


Willisnek Szűz Ascendense van és annak mi a születési uralkodója? A Merkúr

És ez a Merkúr, ha megnézzük akkor ez méltóság nélkül való,  Sokkal barátságosabb, nem csak magával törődik, nem fújja fel magát, hogy ő milyen zseni, inkább alámegy másoknak, meg akar felelni nekik. Akkor nézzük meg, hogy van-e valami támadottsága ennek a Merkúrnak, ami esetleg levesz az erejéből. Nem kombuszta,  nincsen romlásban, nem retrográd, viszont romlásban van.

HALAK MERKÚR: itt elértünk a Merkúr másik "mélyrepülős" jegyéhez száműzetésben és esésben is van egyszerre, ezért elég nehéz érvényesülnie - legalábbis szigorúan elméleti, tudományos pályán.

Itt sem arról van szó azért , mint ahogy a Nyilas Merkúrnál sem, hogy hülye lenne az ember, inkább csak, hogy valami egészen egyedi módon látja, dolgozza fel és értékeli a világot. Igazából a gondolataiba sose látunk bele, mert ő sem a sajátjaiba, ezért néha váratlan fura dolgokat tesz, váratlan, fura okokra hivatkozva, ami számára teljesen logikusnak tűnik, ám a környezete épphogy teljesen illogikusnak tartja a dolgot. Változó jegy, ezért ingadozó a tudása is, a tanulási kedve is, hol így-hol úgy áll a dolgokhoz.

Ő sem az a továbbtanulásra vágyó, diplomahalmozó típus, inkább álmodozó, fantáziavilágba menekülő. A hagyomány úgy tartja a Halak Merkúr is, mint a Nyilas vagy fantsztikus körmondatokba beszél és hosszú, színes fantáziájú meséket mond,- vagy "hallgat mint a csuka". Na most azért a Víz jegyek az ún. "néma jegyek", tehát ez utóbbi valószínüleg gyakrabban előfordul náluk. Nem beszélnek, hallgatnak, elvannak a saját kis világukba  partner pedig kétségbeesetten a tördeli a kezét, hogy valamit kicsikarjon belőlük.

Valószínüleg az érzelmi ráhatáson kívül és a sok-sok ismétlésen át leginkább még a művészetek általi kifejezés tudja őket megfogni: festés, rajzolás, ének, zene, tánc, színészkedés - ezekkel lehet valamit kezdeni (nem véletlenül: a Halak jegyében egzaltációs méltóságú a Vénusz a művészetek bolygója). Ezért nem véletlen, hogy sok Halak Merkúros személy lett színész avagy előadó, mint ahogy Bruce Willis is: Lady Gaga (énekenő,  celeb), Alan Rickman (színész), Sharon Stone (színésznő), Curt Cobain (énekes, zenész), Justin Timberlake (énekes, színész), Robbie Williams (énekes) stb.

Jupiteri hatás: az elvont, ködös igazságokat, nagy összefüggéseket keresik, a "megvilágosodást", de emiatt a tárgyi tényeket, a fontos részletek sokszor szem elől tévesztik....

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése