TI KÉRTÉTEK - Celine Dion

Celine Dion példáján  megmutatom, milyen gyorsan lehet helytálló következtetésekre jutni, ha megfelelő rendszerezettségű az asztrológiai tudásunk.

Celine Kos jegyű, Oroszlán Ascendensű. Napja, mint szül.uralkodója a Kosban. Itt egzaltált. Tehát rögtön látjuk, hogy egy nem semmi formátumú, egyáltalán nem szerény  hölgyről van szó, aki, ha saját magára van utalva, akkor sem valószínű, hogy sokáig megmaradt volna "túlértékelt kanadai bárénekesnőnek" (ahogy a Supernatural sorozatban utalnak rá egyszer, persze poénosan). Ahogy hírlik: tizennyolc éves korában, amikor látta Michael Jackson egyik előadását, azt mondta ügynökének, ő is olyan sztár akar lenni, mint Jackson.





És ha a siker összetevőit keressük, a Napja, mint születési uralkodója is egyben, a X.házának a csúcsán, azaz az MC-n áll, és egzaltált bolygóként kiugró sikereket adhat neki (l.Titanic főcímdala). Ám mellette közvetlenül ott áll a Szaturnusz is, amely a Kosban erőteljesen lesújtja a Napot - ettől szerényebb lesz a személy, ill. az életében is nehézségeket, korlátozó tényezőket hoz. Ezért nem volt olyan egyértelmű Celine Dion diadalmenete.

1989-ben az Incognito Tour egyik koncertjén Céline hangja elment. Az orvos ultimátumot adott neki, mely szerint vagy hangszálműtétnek veti alá magát, vagy három hétig egyetlen szót sem szólhat. Ő az utóbbit választotta, majd az orvos társával, dr. William Riley-val elkezdtek gyakorolni, a hangszálait edzeni, mert orvosai szerint „nem tudott énekelni, és túl régóta, túl rosszul használta őket”.


Dionnak elég jelentős kritikákkal kellett mindig is szembenéznie, amik szerint zenéje gyakran megmarad a pop és soul zene kliséinél, és túlságosan szentimentális.

A X.h. egyik ura a Mars, ami a Bikában triplicitásban és később exilbe kerül, szintén a X..házban van de az 5.h.ura (Skorpió) is egyben! Vagyis hivatása az alkotóművészet, jelen esetben az éneklés, és nagyon sikeres is benne. Ebből is látszik, nem árt a hagyományos bolygóurakat (is) használni, hiszen különben az ilyen összefüggések teljesen elsikkadnának. 

Céline Dion karrierje során számos díjat és elismerést kapott a zeneiparban világszerte elért sikereiért; többek között öt Grammy-, tizenkét World Music Awards, hét American Music Award, hét Billboard Music Award, huszonegy Juno- és harminckilenc Félix-díjat.

Az 5.h. másik ura a Jupiter az Oroszlánban, a 2.házban áll, együtt a Szerencseponttal. Ez aláhúzza, hogy a szórakoztatóiparból él meg. 

A These Are Special Times című albumról olyan kritika is született, mely szerint az énekesnő egy zenei olimpikon, aki számára nem létezik sem elérhetetlen cél, sem elérhetetlen hang.

Bár ez a Jupiter peregrin, de a 2.h.ura a Nap, ahogy előbb elmítettük elevált a képletben, és egzaltációban áll a Kosban. Ebből is látszik, kevés lenne, ha csak a házban álló bolygókat értékelnénk nagyra, hisz egy peregrin Jupitertől bizony nem lenne vagyonos énekesnő.

2004-ben, miután a lemezeladások átlépték a 175 millió példányszámos határt, az énekesnő Chopard Diamond-díjat kapott a World Music Awards díjátadó rendezvényen, mint minden idők legsikeresebb művésznője.A Sony Music Entertainment szerint Céline Dion már több mint 200 millió albumot adott el világszerte.

A Think Twice hét hétig maradt az első helyen, az énekesnő negyedik olyan kislemeze volt, amely több mint egy millió példányban fogyott el a brit zenei piacon, a The Colour of My Love album pedig ötszörös platinaminősítést ért el, miután kétmillió példányban kelt el.

Szeretik-e az emberek? A közönség az ő VII.h.-a, amelynek ura a Szaturnusz, X.házában van és a Kosban egzaltálja a személyét (Napot) ill. uralmi méltóságban tartja a Marsot (ami az ő karrierje). Igen, imádják, hype-olják a rajongói. Bár annyira nincsenek sokan (vannak, akik fintorognak rá, mint a cikk elején utaltam rá), mivel az a Szaturnusz "csak" vegyes triplicitásban áll a Kosban, de épp elegen vannak ahhoz, hogy éltessék az énekesnőt a pályáján. Csak ugye ez a Szaturnusz, mint rajongótábor kombuszta, azaz sújtott az énekesnőtől (Nap)....!

1992-re a Unison sikerei Észak-Amerikában is a sztárok közé emelte az énekesnőt, aki ezzel elérte egyik fő célkitűzését: betört az angol nyelvű zeneiparba, és hírnevet szerzett ott. Ezzel párhuzamosan Kanadában élő francia rajongótábora neheztelt rá, mert elhanyagolva érezték magukat. E negatív érzéseket azért sikerült feloldania: az 1990-es Félix-díj átadásakor visszautasította az év angol nyelvű művésze kategóriában neki ítélt díjat, mondván, hogy nem tartja magát angol nyelvű művésznek. Azt nyilatkozta, ő mindig is francia művész volt, és az is marad.

A X.házban együttálló Nap és Szaturnusz köklcsönösen lesújtják egymást. Hol érhetjük ezt tetten? A Nap az maga Celine, a Szaturnusz pedig a VII.ház uraként a partnere is, azaz René Angelil. 

1992: A zenei sikerek mellett Céline magánéletében is változások következtek be. Menedzsere, a huszonhat évvel idősebb Angélil a szerelme is lett, bár ezt a nyilvánosság elől hosszú időn át titokban tartották. Úgy gondolták, ártana az énekesnő karrierjének, ha rajongói helytelenítenék kapcsolatukat.



2000: Tizenhárom album és számos koncert után Dion úgy érezte, nyugalomra van szüksége. Utolsó albumán, az All the Way… A Decade of Song című lemezen bejelentette, hogy háttérbe vonul egy időre a színpadtól, hogy a saját életét élhesse. Férjénél ekkortájt diagnosztizáltak torokrákot, ami szintén a visszavonulásra sarkallta őt.

Ugyanígy rosszult hatott a karrierjére, mikor férje (és bátyja) 2015-os halála után visszavonult. Bár az egzaltált személyisége nem sokáig bírta a gyászt. 2016-ban már bőszen dolgozott újabb nagy sikerű francia albumán az Encore un soir-on.


Ezt jelzi képlete mérleghinta mintázata is: láthatjuk, hogy a bolygók két csoportot alkotnak a képlet ellentétes oldalain. A csoportok nem kevesebb, mint hatvan fok vagy két jegy távolságra vannak egymástól. Az ilyen képlettel rendelkező személy úgy viselkedik, mint egy „mérleghinta”, életében tisztán követhető két határozottan ellentétes alternatíva állandó jelenléte. Kihívást jelent integrálni élete két élesen különböző részét, melyek gyakran versenyeznek egymással. Azonban, amennyiben sikerrel jár, képessé válik egy olyan kifinomult viszonyulást kialakítani, mely által az élet legtöbb kihívásának ellen tud majd állni.
Ilyen ellentétes kihívások életében a magánélet és a karrier összeegyeztetése, de ugyanúgy a z angol és francia közönségnek való megfelelés ellentétes igényei vagy akár a saját populáris romantikus/dívás személyisége és a szakmai kritika igényei közti lavírozás.

Mindenesetre  a ma 51 éves hölgy még javában turnézik, Las Vegasban ez évben fogja befejezni a fellépéseit, új dalokat és albumokat ad ki és új barátról is pletykálnak vele kapcsolatban... Egy egzaltált születési uralkodóval sok mindent túlél az ember...







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése