Mi jelzi vajon egy horoszkópban az introvertáltságot?

Hallottál már az introvertált személyiség fogalmáról? Valószínűleg igen: a gyakran befelé forduló, a magányt pihentetőnek megélő emberek néha bizony képesek lábon kihordani egy infarktust, ha hangos közegben, csicsergő emberek között kell huzamosabb időt eltölteniük; ha társaságban órákig vesztegelnek és nem tudnak egyedül lenni legalább két-három percre; sőt néhányan még attól is kiborulnak, ha meghívást kapnak egy összejövetelre.

Lehet, hogy te is közéjük tartozol? Nos, a legtöbben intro-és extrovertált személyiségjellemzők, nevelési elvek, az életet gyökeresen megváltoztató események és a közegünk tulajdonságainak valamiféle egészen egyedi keverékei vagyunk, így simán lehet, hogy imádsz szerepelnimégis értékeled az egyedül töltött időt. Az introvertáltak az erejüket, energiájukat nem a másokkal való kapcsolatból nyerik hanem a csendes befelé forduló egyedüllétből. Őket lefárasztja a nyüzsgés, a sok ember, a zaj, és akkor tudnak igazán pihenni ha egyedül vannak.

Vajon mi jelzi alapvetően  egy horoszkópban az introvertáltságot?
- domináns Víz elem (esetleg Föld)
- hiányzó Levegő elem
- É-i félteke túlsúlya
- ha kényszerűségből fakad: hanyatló házak túlsúlya


A Víz az flegmatikus, a testi kényelmet keresi, a csendet, nyugalmat, a békét. Itt az érzelmek dominálnak, érzelmi alapon szemlél mindent, ez is szubjektív, mint a Tűz. Érzelmi biztonságra törekszik, tele van érzésekkel, de ezt nem mindig lehet róla leolvasni. Ez az a nagy becsapás, hogy azt hiszi az ember, hogy ha Víz jegyű, akkor érzékeny, érzelmes és az rá van írva, ami egyáltalán nem biztos, sőt a Víz jegyek szokták legjobban elfojtani, vagy legalábbis nem mutatni az érzelmeiket


A Föld az melankolikusabb alkat, ott az anyagias érdekek, józanabb, megfontoltabb életvitel játszik szerepet, mértékletesség, anyagi biztonságra való törekvés, racionalitás. Nem igazán életvidám, ha csak föld van, és nincs tűz, akkor eléggé szorongós lesz az ember. Erőfeszítés, türelem, nyakasság, a nézetek merevsége, konzervatív szellemű. Megfontolás, értelem, vizsgálóképesség, kételkedő, tagadó jellegű a gondolkodása. Az elkülönülést szereti, a kombinálást, a mechanikus, egzakt dolgokat.



Ha például hiányzik belőlünk a Tűz elem, akkor nem tudunk életörömmel kirobbanni, nem tudunk kezdeményezni, állandóan noszogatnak, hogy nem vagyunk elég kiáradóak. Ha nincsen elég Levegő jegyünk, akkor kommunikációs problémáink lehetnek, nem tudunk ellazulni, hallgatagabbak vagyunk, kevesebb ismerősünk van, nem vagyunk társasági lények, nem lehet mindig elérni bennünket, nem lehet mindig beszélgetni velünk. 



A horoszkóp vízszintes tengely ) alatti részét ÉSZAKI (VAGY ÉJSZAKAI) FÉLTEKÉNEK nevezzük. Ez a befelé áramló energiák területe, az introvertált oldal, amelyben a sorsesemények befelé, a lélekre hatnak. 


Akinek  az Ascendens–Descendens tengely alatt van több bolygója, az érdekes módon nem annyira szeret szerepelni, hanem inkább vagy elvonulni szeret, vagy valamilyen közvetítő közegen keresztül megnyilvánulni. A szülött magának való, rejtőzködő személyiség. Saját belső törvényei irányítják és szereti a maga útját járni. Ez nem jelenti okvetlenül, hogy a nyilvánosságot is kerüli, mások véleménye azonban kevésbé érdekli. Nem könnyű kiismerni.
 


Pláne ha ezt még megerősíti egy K-t térfél dominancia is. Az MC–IC tengelytől balra eső, az Ascendens felé eső térfél az azt jelenti, hogy az az ember, akinek itt van sok bolygója, az saját magával szeret foglalkozni. Ez jó esetben önfejlesztésbe torkollik, rosszabb esetben bizonyos fokú önzés is lehet belőle. Nem nagyon érdekli a külvilág, nem nagyon érdekli a másik ember. Viszont fejlett kezdeményezőkészségű. Szívesen dolgozik egyedül és önállóan szeret cselekedni. Általában az ilyen emberek maguktól is vagy a saját erejükből is boldogulnak.

Ha mindez nem hajlam, hanem valamilyen szinten kényszerűség kérdése, azaz a sors hozza az introvertáltságot, a kevésbé cselekvőképességet azaz aránylag több hanyatló házas bolygó is, ami azt jelzi, hogy azért oké, hogy az embernek nincs nagy beleszólása a sors dolgaiba. Ez adhat egyfajta sodródást az életben, az ilyen emberek esetleg kevésbé aktívak a saját életük alakításába, emiatt visszahúzódóbbak lehetnek.

Híresebb introvertált képletű ember pl. Brad Pitt akinek képlete itt látható.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése