ÁPRILIS


Április, hónapok angyala!
(VITA SACKVILLE-WEST )

Talán, mert az április csak úgy ragyog a napsütéstől. Talán, mert a föld végre zöldebbnek tűnik. Talán, mert a hónap kézjegye a feltámadás. Ezért szárnyal vajon a lelkünk? A sötétség évszaka gyengülni kezd, amint a Fény évszaka megerősödik. A kertben kankalin, árvácska, ibolya, tulipán és orgona harsogja a színpompás tavaszt. Minden virág, növény és ág a hitelesség erejének mélységes tanúságtétele. Ebben a hónapban is folytatódik kellemes, kreatív és örömteli fejlődésünk az Egyszerű Bőség ösvényén igaz énünk felé, miközben ráébredünk saját szépségünkre.

Örömteli, egyszerű dolgok áprilisra

Emlékeztesd magad, milyen jó dolog bolondok napján viccelődni. Lepd meg a szeretteidet és a kollégáidat valami hóbortos dologgal – ne zavarba ejtő tréfákkal. Inkább vicces, abszurd és szórakoztató meglepetéseket találj ki. Otthon állíts mindent a feje tetejére: cseréld fel a szokásos reggeli menüt a vacsorával, és fordítva. Iskola után mondd nekik, hogy orvoshoz vagy fogorvoshoz kell vinned őket, de egy fagyizóban kössetek ki.

Vedd elő az egyik kedvenc, életigenlésre ösztönző könyvedet, és rendezz fergeteges felolvasó mulatságot, ami arra sarkall, hogy elmerüljetek a fizikai érzékek felfedezésében.


Az április mindenféle sétára és gyaloglásra tökéletesen alkalmas hónap, akár tavaszi záporral, akár balzsamos na
psütéssel kényeztet. Az ébredező föld illata és az anyatermészet ragyogó színorgiájának látványa felébreszt, és eszedbe juttatja, milyen csodálatos dolog egyszerűen csak élni.

Látogass el egy kalap- és sapkaüzletbe, és próbálj fel különböző fejfedőket. Bámulatosan áll neked a fekete nemez puhakalap, de mi van, ha mégis az
a széles karimájú szalmakalap ragadott meg a hatalmas rózsadísszel? Játssz
a rengeteg különböző lehetőséggel. Esetleg egy-egy pillanatra elkaphatod igaz énedet a tükörben.

Az egyik kreatív kirándulás alkalmával keress egy nagy méteráruboltot, az sem számít, hogyha nem tudsz varrni. Nézegesd végig a kárpitmaradékokat. Nagyszerű, olcsó asztalterítőt vagy bútortakarót készíthetsz belőlük. Lapozd át a mintákat tartalmazó könyvet. Lásd lelki szemeid előtt a lehetőségeket. Van valami, amit szeretnél elkészíteni? Szeretnél valamilyen anyagot otthonra? Gondold végig a lehetőségeidet. Keress egy varrótanfolyamot.

Válogasd ki a fehérneműs fiókodat. Dobd ki a régi, vacak melltartókat és bugyikat, és vegyél magadnak új, csinos fehérneműt. Béleld ki a fiókot illatos papírral, és dugj bele levendulás zacskókat.

Nézd át a sminkes dobozodat, és dobd ki, ami lejárt vagy kiszáradt. A sötétebb színeket helyettesítsd halványabb, tavaszi árnyalatokkal. Tanuld meg, hogyan kell olyan vékonyan, kozmetikai szivaccsal és ecsettel (nem puszta kézzel!) felvinni az alapozót, hogy természetesen hasson. Menj el egy nagy áruház kozmetikai pultjához, és nézd meg, hol ajánlanak ingyen sminkelést. (Számos kozmetikai cég az évnek ebben a szakában mutatja be az új, tavaszi sminktrendeket.) Nem kell vásárolnod semmit. Ha a szépségtanácsadó befejezte a munkát, lelkesen köszönd meg neki, és mondd, hogy mielőtt bevásárolsz, szeretnél sétálni egy kicsit az új sminkben, hogy tudd, milyen érzés.



Tölts el egy lemezboltban fél órát. Egyszerűen csak nézd át a kínálatot. Fedezd fel a különféle zenei stílusokat: klasszikus, country, soft rock, New Age, instrumentális, gospel, opera, jazz, blues, soul. Állítsd máshová a rádió kere-
sőjét, hogy esélyt adj valami teljesen másnak. Menj el egy nagy könyvtárba, keresd meg az új CD-ket, és hallgass bele a különböző zenékbe, mielőtt vásárolnál. Tölts el pár órát teljes csendben (otthon, amikor egyedül vagy), és fedezd fel, milyen pihentető tud lenni. Amikor visszatérsz a hangok világába, és szeretnél valami megnyugtató zenét hallgatni, játszd le a könyvhöz készült CD-met (The Music of Comfort and Joy), amelyen Felicia Starks kísértetiesen gyönyörű hangfelvételeit hallhatod, amelyeket a hat alapelv ihletett.

Gyűjts esővizet hajmosáshoz. A viktoriánus korban a nők abban hittek, hogy az esővíztől lágyabb lesz a hajuk.

Keress frissítő, új illatot tavaszra – próbálkozz rózsavízzel, orgonával vagy gyöngyvirággal. Mindennap tegyél magadra olyan illatot, amit szeretsz.
Fess húsvétra tojást, és rejtsd el a kertben a mindenféle korú gyerekek nagy örömére.

Újra vezesd be a pihentető hétvégi csatangolások szokását; keress régi mintájú vásznakat házi vásárokon, növényeket és gyógyfüveket a termelői piacokon.
Ha délután elered a zápor, burkolózz be egy puha takaróba, és hallgasd az esőcseppek kopogását a tetőn.

Süss egy halom mazsolás zsömlét. Egyél zselécukorkát.

Keresd meg a tökéletes új kalapot, vagy készíts régimódi főkötőt.


Robert B. Tisserand aromaterápiás könyvéből (The Art of Aromatherapy) mindent megtudhatsz az aromaterápia gyógyító és szépségfokozó erejéről. Egyvalamit mindenképpen tarts észben: az illóolajokat nem szabad lenyelni, mert mérgezőek, és akár halálosak is lehetnek. Kizárólag külső használatra valók. Ha érzékeny a bőröd, teszteld az olajat egy kis bőrfelülfeten a karodon, mielőtt belefeküdnél az illatosított fürdővízbe. Az illóolajakat tartsd gyerekek elől elzárt helyen, ahogyan a gyógyszereket is, és bánj velük ugyanilyen tisztelettel. A fekete üröm használata például terhes nők számára nem ajánlott. Hígítatlan formában az illóolajak ne érintkezzenek közvetlenül a bőröddel; előtte keverd el őket valamilyen semleges bázisolajban, például mandula-, búzacsíra- vagy jojobaolajban. Ha többet szeretnél tudni a témáról, érdemes utánaolvasni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése