Spirituális könyvajánló


Litia Aniya: Szaturnusz-Plútó


– a halál nem az, aminek látszik –



E ​könyvem Merkúr, az írás évében készült a 2020. január 12-i Bak-Plútó/ Szaturnusz egzakt együttállásának küszöb átlépése tiszteletére. Szaturnusz, Plútó és a halál a témaköre, melyben sem a halál, sem a halál e planétái nem azok, amiknek látszanak.

Szaturnusz mondanivalója mindig ólomnehéz, ez nem vitás. Kényszerítő erejét sokan félik, tanításait sokan megkerülik. Plútó lenullázó apokaliptikus katarzis erejét még ennél is jobban féljük.

A halált meg egyenesen rettegjük. Azonban lehetne ez másként is. Könyvemben a Szaturnuszról, Plútóról nem hagyományosan írok, melyben kér­dés, hogy hallottunk-e vajon a Szaturnuszról, mint nagypapa, iskolaigazgató, konditermi edző, fül-orr-gégész, vagy mint csontkovács, nőgyógyász, vasrácskészítő mester? Vajon a Plútó pszichikai vibrációit ismerjük-e, mint az anyaméh ősképének pillekönnyű, ringató biztonsága, mely szorongás esetén lelkierőnk bénító, fojtogató, lenullázó börtönfogság gyötrelmeivé is válhat akár, aminek plútói Alcatraz kínjaiból igen keservesen tudunk csak megszabadulni, hacsak nem ismerjük a kötődés-elengedés metamorfózisának zsonglőri művészetét.
A dolog pikantériája az, hogy a Szaturnusz kínjait a Plútó, valamint a Vénusz szexuális ősgyönyöreinek magereje mentén írom, diszkrét merészséggel innen lazítom fel a sors, Karma és a halál két bölcs planétájának dermedt gyötrelme­it, mindezt tengernyi Karma konklúziós fortély, tipp útra bocsátásával.



Értékelésem:

Főleg asztrológusoknak, de másnak is nagyon érdekes és hasznos könyv volna… Ha nem ugrálna összevissza és némileg szerkesztettebbnek hatna. Igy is érdekes dolgokat közöl a egyrészt magáról a címben említett bolygók analógiáiról, és emiatt a halálról, a haldoklásról is (hiszen az írónő saját bevallása szerint nemcsak asztrológus, de hospice házban is segítő volt éveken keresztül). Épp ezért kapta meg a 4 csillagot, mert a tartalom (kivéve amikor nagyon elszállt ezoterikus fogalmazásmódba csap át) nagyon is értékes, viszont egy szerkesztő sokat tudna segíteni a fejezetek logikusabb rendbe rakásában, ill. az ismétlődő részek, mondatok kigyomlálásában.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése