Állócsillagok a Halakban - FORMALHAUT

Vöröses csillag a déli Hal szájában.
Halak 4°02

1,3 Piscis Austrinus (Déli hal)
Alfa Piscis Austinus Az Ekliptika alatt, déli félteke a Déli Hal konstelláció alfa csillaga. 

A Fomalhaut körül hatalmas elliptikus gyűrű található, amelyet sokmilliárdnyi gázrészecske alkot.




Ptolemaiosz szerint Vénusz és Merkúr, Alvidas szerint Jupiter kvadrát Szaturnusz a Halakból a Nyilasba. Azt mondják igen hatalmas és szerencsét hozó csillag de mégis rosszindulatú. 

Perzsia egyik királycsillaga a négy közül, amely a Dél Őrzője. Sikert jelképez nemes álmok, elképzelések segítségével, ha a szülött felvállalja a valóságot és nem szökik meg egy illuzórikus álomvilágba.



A hagyomány szerint a perzsák négy királycsillaga különleges státusszal rendelkezett és a fő koordináta irányokat őrizte (thema mundi). Ezek a csillagok, amelyek közül az egyik a Fomalhaut, a perzsa főisten, Ahura Mazda két fiához kötődnek. Sikert, dicsőséget ígérnek mindazoknak, akiknek a képletében valamelyik prominens, azonban csak abban az esetben, ha elkerülik azokat a
csapdákat, amelyek a különleges képességekhez kapcsolódnak. Ahura Mazda két gyermeke a polarizált világ kétféle útját szimbolizálja: Spenta Mainyu a jótékony szellem, Angra Mainyu pedig a rombolás, a pusztítás megtestesítője. Ezek a csillagok olyan dilemmákat jelölnek, amelyek a nagysággal, a hatalommal, a különleges képességekkel járnak. 

perzsák számára a Fromahaut a költők és misztikusok vezérlőcsillaga volt, amely az alternatív valóságokat, a módosult tudatállapotokat is uralta. Éppen ebből fakad a nemezise, hiszen itt kell maradni és helyt kell állni a fizikai síkon, nem szabad elmenekülni az álmok, ideák vagy a miszticizmus álomvilágaiba. 



Ennek a királycsillagnak a dilemmái az idealizmushoz és az illúziók felismeréséhez is kötődik. Csak a tiszta szándékok, a becsületesség és a valóság teljes felvállalása biztosítja a sikert, amely kimagasló irodalmi, művészi, vagy okkult tehetségekkel kapcsolatos. 
A másik lehetséges csapda pedig a fanatikus viselkedési mód, amely rendszerint
misztikus vagy illuzórikus elképzelésekből nő ki és teljesen átveheti a hatalmat a valóság felett.
Fizikailag a Déli Hal csillagkép sokáig része volt a Vízöntőnek, attól délre látható az égbolton, és 
a korai ábrázolások szerint az urnából kiömlő vízsugarat, az élet vizét issza, vagyis kapcsolódik a termékenységhez, a megtermékenyülés aktusához. A kelta mitológiában a hal a bölcsesség szimbóluma.

/Griga Zsuzsa és Vivian Robson nyomán/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése