SZIMPI? NEM SZIMPI?

ANGELINA JOLIE & B. ANITA

Sorozatunk következő részében Angelina Jolie-t és Anitát hasonlítjuk össze, akiknél az a pláne, hogy Anitának felettébb ellenszenves Angelina alakja - nézzük meg mi mutathatja ezt kettejük közötti összevetésben?
"Igazából nem nagyon ismerem Jolie-t, de Ő nekem az az ember, akit, ha meglátok, már "rosszul vagyok" tőle és elkapcsolom a tévét is. Nem is láttam egy filmjét sem. Illetve de, a Demónát. Abban pl. tetszett az ellenszenvem ellenére is, jól alakította a szerepét. De ennyi."

Bár mindkettejüknek Rák Ascendense van,így mindkettejüknek a Hold a születési uralkódója, de náluk a két Hold félszextilben áll egymással, ami köztudottan lappangó feszültséget jelez.



Ha a két születési uralkodó ellentétben van, akkor egyrészt nehezebben jönnek össze. Mármint, hogy egyáltalán megismerkedjenek az akadályozottabb, vagy hosszadalmasabb, az is lehet, hogy mindig konfliktusokkal terhelt például a kapcsolat, már az elejétől fogva, akár észreveszik, akár nem, akár tudatosítják, akár nem.

A Hold az ösztönös biztonságérzetünk, a lelki jólétünk jelölője. Ha a Holdak nehezen kapcsolódnak, akkor eléggé eltérő ösztönös igényeink vannak, és eltérő az is, hogy mikor érezzük magunkat otthon. Ez irritáló lehet. mindegyik egy kicsit mást tart otthonosnak, máshogy érzi jól magát

Anitának a Holdja a Halakban van: Mélyen empatikus és érzelmes, a saját álomvilágában él. Szeretteivel az önfeláldozásig odaadó, ösztönösen ráérez igényeikre, képes lelkileg összeolvadni velük. Intuíciói segítik a környezetéhez való alkalmazkodásban. Mély spiritualitásának megélése segíti életútján. Gyerekként tűnődő, csendes, álmodozó, nőképe elvont, művészi és álmodozó, anyaként gondoskodó és odaadó, de álomvilágából nehezen lép ki a valóság talajára.

Míg Angelinának a Hold a Kosban van: Az érzelmek, párkapcsolatok terén is kiemelkedő fontosságú számára a küzdés, a hódítás. Lelkivilága lobbanékony, szenvedélyes, akaratos, domináns. Lobogó érzelmei, szenvedélyessége, indulatai sokszor nehezen viselhetőek a másik fél számára. Gyerekként dacos, akaratos, hisztériára hajlamos, nőtípusa az alárendelődésre képtelen harcos amazon, anyaként pedig bármire képes gyermekeiért, igazi anyatigris típus.

Már ebből látszik, mennyire másképp állnak eleve a dolgokhoz, az élethez!


Aztán Angelina Holdjára Anita Uránusza vet oppoziciót. kicsit távolságtartó a kapcsolat. Anita keresi a vitát, a veszekedést vele, gyakran maga sem tudja, mit szeretne, de nekimegy másiknak. Izgatott, érzelmei viharosak, de sajnos ezt nem akarja belátni.

Plusz Agelina Holdjára Anita Jupitere (ami az elfogadás bolygója) vet egy tágabb kvadrátot. A Jupiter kedvesen, jó szándékkal fordul a többiek felé, ám ez a pozitív közeledés mások részéről nem mindig talál viszonzásra, plusz itt az elfogadás is hibádzik Anita részéről Angelina megjelenése, külseje, megnyilvánulásai iránt.

Anita Ascendensére pedig Angelina Jupitere vet kvadrátot: Angelina szokásos arroganciája idegesíti Anitát. Úgy érzi, Angelina nem fogadná el, mindenbe belekötne a külsejét illetően.

Ráadásul Anita Holdja romlásba teszi a Merkúrt = Angelina kinézete pedig merkúri (terminusban van), ami a vékony és fiatalos külsőt erősíti, ő azért tényleg elég fiatalosan néz ki, csak éppen igazán vékony. Anita viszont alapjáraton elutasítja ösztönösen a kinézetét.

Plusz Angelina Marsa félszextilben áll Anita Holdjával mint születési uralkodóval: ha megismerkednének, Anita úgy érezné, hogy ő áll Jolie céltáblája közepén, és ez dühítené. Bosszantaná a másik viselkedése.

Hold (Anita) – Neptunusz (Jolie) kvadrát: lelkileg elszállt viszony, és emiatt csalódásba csaphat át.

Ezenkívül Angelina kifejezetten ejti a 7.h.urát (az ismeretlenek, a közönség, a rajongók), tehát annyira nem is foglalkozik számára idegen emberekkel, míg Anitának csak közömbös lenne, mint ismerős, szóval itt sem látszik az alapvető nyitottság egymás felé, mint ismeretlen ismerős felé.

Nézzük a többi problémás fényszögüket!

Nap–Nap kvadrátos jegyekben: Anita Halak Napú, míg Angelina Ikrek.
A két fél nagyon másképp látja a világot, ez adott esetben vagy nagyon izgalmas, vagy roppant idegesítő lehet.

Nap (Jolie) – Hold (Anita) kvadrát: a lelkiség és a szellemiség kapcsolata konfliktusos lesz.

Nap (Anita) – Merkúr (Jolie) kvadrát: kissé nehezebben értik meg egymást.

Merkúr (Anita) – Mars (Jolie) együttállás: veszekedések robbanhatnak ki közöttük.

Jupiter (Anita) – Plútó (Jolie) kvadrát: maximum a pénzcsinálásra jó, kiaknázni a rejtett kincseket, egymásból előhozhatják a rejtett értékeket bár sok konfiktussal terhelten.

Szóval összefoglalva a két születési uralkodó (Hold) egymást irritálja, plusz egyikük se fogadja el a másik Asc-ét (kinézetét, külsejét, megnyivánilásait) ettől van az első látásra ellenszenv, illetve, ha figyelmesen olvassátok az elemzést, láthatjátok, hogy ehhez hozzájárul még egy-két további asztrológiai momentum is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése