FILMEK ÉS CSILLAGOK 12.


ŐSBIZALOM ÉS A SORS FELTÉTEL NÉLKÜLI ELFOGADÁSA



(Rüdiger Dahlke és Margit Dahlke "A Hollywood-terápia" c.könyve nyomán)

A 12. életszínpaddal lezárul a fejlődési kör, ezért ez  színpad bizonyos értelmben még egyszer tartalmazza a többi színpad aspektusait. Amikor az életmandalánkon keresztülvezető út végén eljutottunk erre a pontra, vissza kell tekintenünk azaz még egyszer végig kell  néznünk fejlődésünk egész körét. Pontosan az adósság és a vétek problémaköre kínozza elsősorban azokat az embereket akiket ehhez az életszínpadhoz kapcsol az életfeladatuk. A menekülésnek és a keresésnek ez a változata a legkülönbözőbb függések zsákutcájába vezet, csak azért hogy ne kelljen szembenézni a rideg valósággal, és szebbnek lehessen látnia világot.



A 12. ház: a titkok háza


A 12. ház zárja a házak sorát, bolygója a Neptunusz, jegye a transzcendens, misztikus Halak. Ide tartozik minden, amit titkolunk, elrejtünk mások, a külvilág, vagy akár saját magunk elől. Az anyagi világ szabályai és törvényei itt nem érvényesek, a spiritualitás játszik kiemelkedő szerepet. Ha túl domináns ez a ház, a jegy szülötte túlságosan is zárkózottá, passzívvá válhat, elszakadhat a gyakorlati élettől, belső magánya eluralkodhat rajta, gyakran szenvedélybetegségekbe, túlzott álmodozásba menekülhet.
Kulcsszavak: titok, áldozat, spirituális energiák, magány, elvonulás, elzárkózás, álom, passzivitás, spirituális energia, lemondás, önfeláldozás, segítségnyújtás.



A Halak jegy általános jellemzése

Legmagasabb szintjén a Halak képes a legmagasabb szellemi szintre eljutni, ahol átélheti a teljesség, a tökéletes egység és harmónia élményét, személyiségét képes beleolvasztani az univerzumba.
Középső szinten vágyik ugyanerre az egységre, de nem képes létrehozni, ezért elfordul a valóságtól, álomvilágot teremt maga köré, de teljesen soha nem tud elszakadni a realitásoktól.
Legalsó szintjén a Halak gyenge és gyáva, aki mindentől fél, passzívan belekényszerül az áldozat szerepébe, saját személyiségét feladja a külvilág kedvéért.

Hét élet (2008)


Gabriele Muccino felkavaró történetében valaki úgy akar megszabadulni az őt nyomasztó titoktól, hogy teljesen megváltoztatja hét idegen ember életét. Jól kitervelt minden, csak arra nem számít, hogy beleszeret az egyikbe a hét kiválasztott közül. A Hét élet egy izgalmakkal teli, rendhagyó love story, amely provokatív kérdéseket tesz fel életről és halálról, szerelemről és barátságról, miközben azt kutatja, milyen rejtélyes szálak kötik össze a különböző emberi sorsokat.


Ondine (2009)


Évezredek óta él a régi legenda a vízi nimfákról, akiknek gyönyörű hangjuk van, és énekükkel megbabonázzák a vízre merészkedő embereket. A történet szerint egy nimfa szerelmes lesz egy halandóba, és gyermeket szül neki. Syracuse egyszerű halászember. Egyszer egy titokzatos, gyönyörű nő gabalyodik a hálójába, aki alapjaiban változtatja meg az életét. Először úgy tűnik, hogy a nő meghalt, de azután mégis életre kel. A lánya, Annie szerint a régi legenda igaz, és a nő valójában vízi nimfa. Ondine és Syracuse szenvedélyesen egymásba szeretnek.

Egyenesen át (1990)


Egy csoport orvostanhallgató halálközeli állapotról szeretne tapasztalatokat szerezni. Ennek érdekében egymás szívét állítják meg, majd újraélesztik. Múltjukból felvillanó képek jelennek meg, gyermekkori rémálmok, bűnök, amelyeket ők vagy ellenük követtek el. A tapasztalok egyre erősebbé válnak, a látomásaik fizikailag bántalmazzák őket, ahogy egyre mélyebben próbálják meg a halálközeli állapotot feltárni; megoldást remélve.

Frantz (2016)


1919-et írunk, az első világháború véget ért, a hatása azonban még nem múlt el nyomtalanul. A német Anna vőlegényét, Frantzot gyászolja, aki a fronton vesztette el az életét. Egy nap titokzatos férfi jelenik meg Frantz sírjánál, akit rejtélyes kapcsolat köt a halott katonához. A francia Adrian jelenléte nem csak a német kisvárosban okoz konfliktust, Frantz szüleit is felkavarja fiuk régi párizsi barátjának látogatása. Anna utánajár a két férfi ismeretségének, Franciaországba is követi a Párizsba visszatérő férfit, miközben folyamatosan viaskodik az érzéseivel is.

Az álomnő (2007)


Gary karrierje megfeneklett, felesége, Dora az őrületbe kergeti, és 4 éve betöltötte már a 30-at. Aztán egy éjjel találkozik Annával, aki gyönyörű, okos, szexis, vicces, és úgy tűnik, hogy a férfi minden vágyát beteljesíti. Csak az a baj, hogy a szó szoros értelmében csupán álomnő, azaz Anna csak Gary álmaiban szerepel. A férfinak meg kell találnia a módját, hogy élete legjobb kapcsolatát tudatosan is irányítani tudja. Felkeresi hát Melt, az álomszakértőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése