PÉLDAKÉPLET - Marad-e az albérletünk?

Részlet "Kérdezd a csillagokat - bevezetés a kérdőasztrológiában" c. hamarosan megjelenő könyvemből További részletek és megrendelés: Könyveim

„Albérletből ki kell-e költöznünk?” kérdés


A kérdés háttere, hogy kicsivel több, mint 4 éve élnek egy jó ismerősüknél a párjával albérletben. A tulajdonossal jóban vannak, de az előre megmondta, hogy majd a lányának szánja a lakást, de döntés még nem született, hogy maradhatnak-e, vagy a lánya igényt tart a lakásra. Nem tudja mikor születik a döntés és ezért kérdezte, mert jó lenne tudni valamit, hogy ki kell költözni, vagy maradnak-e és ezt kb. 1 év időtartamban szeretné tudni.




Nézzük akkor az érvényességet: az óra ura a Szaturnusz, az aszcendens ura Mars. A Mars a Szaturnusz triplicitásában van, tehát érvényes a képlet. Konsziderációkban sem a Mars, sem a Szaturnusz nincs 7-es, illetve 10-es házban, nincsen Hold- Merkúr kvadrát és nem korai, nem késői a képlet.
A jelölők: a kérdező a Mars és a társura a Hold.

Maga a lakás, amiről szó van az ugye a 4-es ház, az Ikrekben kezdődik, a Merkúr jelölője. És a főbérlő az pedig ugye a 7-es ház lesz, a Vénusz. Illetve, ha annak érdekes lesz még a lánya, akkor az elforgatott 5-ös ház lesz, az pedig a 11-es ház, de azt is a Vénusz uralja. Hát ezek lesznek a szereplőink és akkor nézzük meg, hogy mi van velük.

A kérdező egy peregrin Mars 8-as házban, tehát fél, szorong, aggódik, nincs túl jól. A Holdja a 4-es házban pedig peregrin, de jupiteri jegyben egy picit jobban van és a lakásra gondol, de az is igaz, hogy ott van mellette a Neptun, tehát előbb-utóbb reménykedik és csalódni fog és a házcsúcson pedig ott van a leszálló Holdcsomópont, ami ugye a kérdőasztrológiában negatív hatást jelent, tehát azt jelenti, hogy lehetnek problémák ezzel a lakással.


A főbérlő az a Vénusz lesz, aki hát terminus és aztán exil, tehát most még van némicske ereje követőházban és ugye egy a lányával, tehát a lány is hasonlóképpen van. Ha majd szét kell őket választani, akkor tudni érdemes, hogy a 7-es ház almutenje is a Vénusz, míg a 11-es ház az ő lányáé, annak van külön almutenje, a Szaturnusz, tehát akkor szét lehet majd így őket választani.

Ha megnézzük, akkor látszik ugye, hogy a kérdező az albérletre gondol meg hogy fél, de az nem látszik, hogy a főbérlő lánya beköltözne a mondott időn belül és menni kellene a kérdezőnek, mert hogy a főbérlő lánya a Vénusz, a 11-es ház ura fall-ba teszi és ejti a lakást. Itt ugye marad a Vénusz a kislánynak, mert Szaturnusz lesz a lakás is, ugye Vízöntőben kezdődik és van egy Halak része, egy bezárt jegye a lakásnak. Tehát a kislánynak alapjáraton, a Vénusznak nem kell a Szaturnusz. Viszont a Hold, ahogy mondtam a Neptunusz felé közeledik, csalódás, meg ott a leszálló Holdcsomópont, plusz a kérdező recepció nélküli oppozícióba kerül a lakással, tehát valami konfliktus probléma közeledik, felmerül.

Ez a lakás egy szaturnuszi, régi, retrográd, romló állapotú, a terminusa mondjuk egy Mars, tehát elég meleg, de valószínű, hogy nem kéne hozzá ragaszkodni, ha jönne egy jobb ajánlat, érdemes lenne továbblépni. Viszont a főbérlőnek sem kell a lakás, tehát a 7-es ház ura is ejti a 4-es ház urát. Lehet, hogy majd el akarja adni esetleg a kérdezőnek és így kényszerhelyzetbe kerülhetnek, amire az volt a visszajelzés, hogy már volt rá célzás. Illetve visszajelzés még, hogy a lakás már nem mai állapotú és igen csak modernizálásra szorulna, de megfelel, amíg nincs saját lakás és szeretnének még egy pár évig itt lakni, de látjuk, hogy nem nagyon megy ez a kislány beköltözne dolog, tehát az is elég döcögősen megy.

Elvileg átírták a kislány nevére a lakást, övé lesz a lakás, de nem akar beköltözni, mint látjuk, nem is fog és továbbra is bérelhetik a kérdezőék a lakást, mert a lány nem tudja, hogy mit akar, de utána is voltak problémák a lakással. Felújítás volt és berepedt a fal, illetve gázkonvektor mondta be az unalmast, szóval sajnos a lakás állapota tényleg romlóban van, tehát ez is igaz. Egyelőre viszont maradhatnak a kérdezőék, tehát nem fenyegeti őket a kiköltözés.

Ez ugye nem csak azért van, mert nem kell sem a tulajnak, sem a lányának a lakás, hanem azért is lehet, mert nem látunk például távolodó fényszöget a kérdező, a Mars és a lakás között. Igazából közeledő, ugye oppozíció van, de nem elég a recepció, mert ugye ott vannak, tehát inkább azt mondanám ilyen helyzetre, hogy megmarad a lakás, de meg fogják bánni, egyre több lesz vele a baj. Ezért is ajánlatos ilyenkor, hogy mondjuk a kérdező előbb- utóbb továbblépjen ebből a helyzetből.

És azért ott van az a jupiteri rész is, vagyis hát az a Halak rész és az pedig ugye vizes jegy és az szokta azt jelenteni, hogy egy lakás vizesedik. Ez még nem jött elő, vagy legalábbis nem jelzett vissza a kérdező, de ez is lehet probléma akár a későbbiekben is. Tehát ez tényleg egy egyre rosszabb állapotú lakás és a Jupiter is retrográd, ami a Halak jelölője, tehát tényleg egyre jobban romlik, ez egy amortizálódó lakás, érdemes lenne otthagyni. Valószínűleg ezért nem akarnak beköltözni a főbérlőik sem, vagy használni különösebben.

Úgyhogy ezt látjuk, nem fenyeget egyelőre vész, igazából a kérdezőtől függ, hogy mikor akar továbblépni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése