PÉLDAELEMZÉS - Megvegyem-e a kiszemelt autót?

Részlet "Kérdezd a csillagokat - bevezetés a kérdőasztrológiában" c. hamarosan megjelenő könyvemből További részletek és megrendelés: Undergroundbolt



A Kérdező egy egzaltált Mars a 2. házban. Nagyon felindult és nagyon rá van kattanva a kinézett autóra, mivel annak uralma alatt van (de ezt jelzi a Plútó is, mint a rögeszmésség bolygója a 3. házban). Mivel a 2. házban van, az anyagiak is foglalkoztatják, van-e pénze az autóra?


Óra ura: Hold
ASC ura: Mars
Érvényesség: az Óra ura és az ASC ura azonos triplicitásban van
Konsziderációk: nincs
Jelölők
Kérdező: Mars, Hold
Autó ( 3. ház ): Szaturnusz (egzaltációs ura: Mars)

A Kérdező egy egzaltált Mars a 2. házban. Nagyon felindult és nagyon rá van kattanva a kinézett autóra, mivel annak uralma alatt van (de ezt jelzi a Plútó is, mint a rögeszmésség bolygója a 3. házban). Mivel a 2. házban van, az anyagiak is foglalkoztatják, van-e pénze az autóra?
A Hold, mint társuralkodó peregrin a Szűzben, a 11. házban. Itt gondolhat a vágyaira, reményeire, ill. a bejövő pénzekre a vásárlás kapcsán.
Az autó alapjáraton egy Szaturnusz, ami peregrin a Nyilasban és a 2. házban. Maga a Szaturnusz egyrészt jelzi, hogy használt autó lenne, másrészt a 2. házban anyagi nehézségeket okozna. A Szaturnusz a Vénusz terminusában van, a terminus pedig a külalakot mutatja, ez egy kifejezetten szép autó (mint kiderült, a kinézetébe, de főleg a színébe szeretett bele a Kérdező hölgy). Követő házban állva viszont megfelelne mindennapi használatra.


Autóknál érdemes megnézni a jelölőjének az átlagos napi haladását is, az mutatja mennyire jól gyorsul majd. Itt a Szaturnusz átlagosan halad (0,4 fokperc naponta), így az autó is átlagosan gyorsulna (ha retrográd lenne, akkor nem gyorsulna egyáltalán).
Mennyire szeretnék egymás a Kérdezővel? A Kérdezőről már tudjuk, hogy nagyon szeretné az autót („álmai autója” – ahogy fogalmazott). De visszafelé a Szaturnusz egyáltalán nem tartja méltóságában a Kérdező fizikai jelölőjét, a Marsot, a Holdat is csak egy arculatban. Vagyis nem különösebben igazodik az igényeihez, a lelki vágyát is csak nagyon minimális mértékben elégíti ki (a cseresznyepiros színe).
Mivel önmagában peregrin, ahogy már a mobiltelefonoknál is láthattuk, a Kérdező túlzottan nagy elvárásai nem teljesülnének ezzel az autóval. Csalódás lenne a vége.
Elromlik-e az autó? Találkozik-e a 3. ház a saját elforgatott 6. házával (eredeti 8. ház)? Elvileg igen, egy kvadráttal, de szerencsére a Merkúr, ami az elromlását jelöli és a Szaturnusz, ami a kocsi, már távolodó fényszögben vannak, ez ilyenkor nemleges választ jelent.
Az ára a peregrin Nap követő házban pedig pont annyi, mint maga az autó, szóval megéri.
Nézzük, van-e pénze rá a Kérdezőnek? Sajnos itt a Kérdező 2. házának ura, a Jupiter, peregrin és ráadásul sújtott, azaz kombuszta a Naptól. Ez azt jelzi, hogy bizony nincs elég pénze arra, hogy megvegye.
Eddig szépen elemeztük, ám itt derült ki, hogy az autó egy márkásabb, exkluzívabb típus lenne. Piros, tesztautó, csomó extra jár hozzá. Így már gyanús, hogy nem a Szaturnusz fogja jelölni, hanem a 3. ház almutenje (ha van) vagy egzaltációs ura (legalábbis másodsorban).

A 3. ház almutenje itt szintén a Szaturnusz, így csak a Mars, az egzaltációs ura marad. A Mars pedig nemcsak a Kérdező jelölőjével egyezik meg (ami nagyfokú összeillőséget jelöl), hanem egzaltált ő maga is a Bakban. Full extrás, piros, márkás autó. Ami sokkal jobban gyorsul, lévén a jelölője, a Mars, gyorsabban megy a napi átlagsebességnél (0,32° -> 0,40°)
Igy a Mars már sokkal jobb minőséget jelez, mint a Szaturnusz, 2. házban, követő házban, mindennapi használatra megfelelő ez is. A Vénusz terminusában, azaz továbbra is pofás, szép jármű. Igy viszont már a Kérdező igényeit teljesen kielégíti (egzaltált jármű, ami egzaltálja a Kérdezőt).
Vizsgáljuk meg az elromlást. A Merkúr, mint a kocsi betegségházának az ura, egyáltalán nem kapcsolódik a Marshoz, erről az oldalról sem látunk elromlási hajlamot.
Az ára, a peregrin Nap, követő házban pedig az egzaltációs minőséghez képest annyira akciós, hogy simán megéri (szalon autó amit tesztevezetésre használnak, ezért az akciós ár).


Azonban az autóvásárlásnak vannak még figyelmeztető jelei, mikor nem tanácsos megvásárolni (olyan, mint a szervíz lista):
·       itt sem a Szaturnusz, sem a Mars nincs romlásban
·       nem sújtott egyik jelölő sem
·       nem romlik el (nincs közeledő fényszög a saját betegségházával)
·       nem közeledik jegyváltáshoz (mert utána lehetnének még negatív jelek)
·       a Kérdező jelölői közül sem a Mars, sem a Hold nem teszik romlásba az autót (akkor nem tetszene neki igazán)
·       fordítva, az autó jelölői közül a Szaturnusz nem teszi romlásba a Kérdező jelölőit, ám a Mars, mint egzaltációs úr igen, méghozzá a Holdat, a lelki összetevőt (a Kérdező be is vallotta, hogy túl jónak, előkelőnek érzi magához ezt az autót, nem érezné kényelmesen benne magát)
·       a Szaturnusz, mint autó nem kerül oppozícióba vagy recepció nélküli kvadrátba az ASC urával, a Holddal, a 2. ház csúcsával, a 2. ház urával, a Szerencseponttal; viszont egzaltációs ura, a Mars kvadrátba kerül a 2. ház urával (Jupiter)
·       az autó ára a 10. ház ura (Nap), nem teszi romlásba a Holdat vagy a 2. ház urát, viszont az ASC urát exilbe teszi
·       az autó ára a 10. ház ura (Nap), nem kerül oppozícióba vagy recepció nélküli kvadrátba a Holddal, a 2. ház urával, a a 2. ház csúcsával, a Szerencseponttal, viszont az ASC urával igen, további különlegesség, hogy a Nap, azaz az ár jelölője, pont égeti, kombusztává teszi a Kérdező 2. házának urát, a Jupitert, ez is intő jel lehet!
Összegezve ezeket a negatív jeleket:
·       az autó jelölője romlásba teszi a Kérdező lelki jelölőjét
·       az ár romlásba teszi az ASC urát
·       az ár recepció nélküli kvadrátba kerül az ASC urával
Ebből egy is elég, hogy a vásárlásról lebeszéljük. De itt is látszik, hogy mivel lesz probléma, egyfelől a lelki összetevővel, soha nem fogja magát kényelmesen éreznie ebben az autóban (nem mer majd sáros lábbal bemászni, stb.), míg a többi jel az anyagi összetevőhöz kötődik. Ahogy eleve jelződött, hogy nincs elég pénze, itt is figyelmeztetést kap, ha megveszi, esetleg teljesíthetetlen anyagi terheket vesz a nyakába (az autó, amit kinézett, új állapotban 6–7 milliónál kezdődik!).


Visszajelzés: Szerencsére a Kérdező annak ellenére, hogy rá volt izgulva és egzaltált volt, hallgatott rám, és elengedte ezt az álmát. Végül ugyanabból a márkából egy jóval szerényebb típust vásárolt meg, csak a színéhez ragaszkodott továbbra is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése