PÉLDAELEMZÉS - Lehet-e valami probléma az utazáson?

Részlet "Kérdezd a csillagokat - bevezetés a kérdőasztrológiában" c. hamarosan megjelenő könyvemből További részletek és megrendelés: Undergroundbolt

A háttér, hogy egy anyuka a lányával utazna külföldre, életében először utazik repülőn, úgyhogy vannak némi fenntartásai és ezért tette fel a kérdést. Nézzük meg akkor az előbb tanultak alapján, hogyan is kell elemezni egy ilyen kérdést!




Óra ura: Szaturnusz
ASC ura: Mars
Érvényesség: a Mars a Szaturnusz triplicitásában áll, a kérdés érvényes
Konsziderációk: nincs Szaturnusz vagy Mars a 10. házban, se Szaturnusz a 7. házban, se nem korai, se nem késői a képlet, nincsen Hold–Merkúr kvadrát vagy oppozíció, úgyhogy teljesen elemezhető
Jelölők
Kérdező: Mars, Hold
Utazás (3. ház): Szaturnusz

Nézzük meg a Kérdezőt. A Kérdezőnknek Skorpió az ASC-e, annak az ura a Mars, ez egy Ikrek Mars, arculati, mondjuk annyira nem csattan ki az erőtől, éppen ráfér egy ilyen utazás, bár ilyenkor arra sem árt vigyázni, hogy ne terhelje túl magát. Kicsit felindult a Mars miatt, az jelöli, ideges lehet, a Mars a 8. házban van, követő házban, ami egy kicsit leveszi az erejét, sötét házban, ami még jobban leveszi az erejét, mégpedig a szorongásokkal, félelmekkel. Igen is nagyon szorong a Kérdező az utazástól.
Nézzük meg a Holdat, a társurát, lelki jelölőjét, ez egy Mérleg Hold, teljesen peregrin és a 12. ház csúcsán ez megint aláhúzza a szorongást. Nem azt, hogy egyedül lesz, de úgy érzi, hogy magára maradt ezekkel a félelmekkel, mert a lánya egy tapasztalt utazó. Nem is nagyon érzi át, hogy ő mivel küzd meg, de azért ez a Hold a Jupiterrel áll együtt, erre rögtön figyeljünk fel, ez mindenképpen felhúzza egy kicsit, annyira nem fogják lesújtani ezek a félelmek.
Amit még láthatunk, hogy a Mars is foglalkozik valamennyire az utazással magával, mert az utazás szignifikátora a Szaturnusz lesz, a 3. ház ura, ami a Bakban kezdődik, de igazából a Hold az, ami egzaltálja ezt a Szaturnuszt, triplicitásában és arculatában is van a Mérlegben. A Hold az, aki őszintén szólva teljesen „be van csinálva” ettől az utazástól. Ugyanis az egzaltáció nem csak rajongást, hanem nagy ijedelmet is tud jelenteni.


Nyugtassuk meg ezt a Kérdezőt, hogy lesz-e valami probléma, vagy nem. Milyen szabályokat tanultunk? Rövidebb utak esetén a 3. ház mutatja az utazás minőségét, nézzük meg ezt a Szaturnuszt. A Szaturnusz egy arculatban van, az mindig jó, ha van méltósága. Kártevő, ilyen szempontból azért ez nem tiltó jel, de okozhat nehézségeket. A Szaturnusz retrográd, erre rögtön fel kell figyelni, itt a 2. házban. Azaz ilyenkor mit jelent? Hogy a retrográd 3. ház ura megismételt, vagy elhúzódó utazást jelöl. Ez nem ismétlődik, mert most mennek először, de elhúzódás vagy késlekedés az bőven lehetséges, miután repülővel mennek, de ez még azért nem olyan nagy dolog.
Nézzük meg akkor a figyelmeztető jeleket, mert ez a lényeg. Kártevő planéta van-e sarokházak csúcsán ebben a képletben? A Szaturnusz és a Mars lenne az, de a Szaturnusz a 2. házban áll, a Mars pedig a 8. házban, így biztos, hogy egyik sem áll sarokház csúcsán. A 3. házban sincsenek és hogy támadják-e a 3. ház urát, ez már jó kérdés. Itt a Szaturnusz maga a 3. ház ura, csak a Mars támadhatná őt, de a Marssal nincs fényszöge a Szaturnusznak, ezek a fő problémák kiestek, de még van az, ami nem konkrétan az út minőségével kapcsolatos, hanem a Kérdező állapotával, hogy a Hold vagy az ASC ura ne álljon közeledő nehéz fényszögben 6., 8., illetve 12. ház urával, vagy a Szerencseponttal.

Ezt akkor ellenőrizzük le, nézzük az ASC urát, a Mars áll-e közeledő nehéz fényszögben a 6. ház urával, a 6. ház ura az ő maga lenne, mert az a Kosban kezdődik, így annak is Mars az ura. Ilyenkor rögtön megnézzük, hogy van-e almuten és ha van, akkor azzal kell összevetni. A 6. ház almutenje itt a Nap, amivel szerencsére a Marsnak nincsen fényszöge. Nézzük a 8. házat, az Merkúr, mert az Ikrekben kezdődik. A Merkúrral sincs fényszöge a Marsnak. A 12. ház ura az pedig a Vénusz lesz, azzal van fényszöge a Marsnak, egy szextil, de ez nem nehéz fényszög. Közeledő ugyan, mert a Vénusz eleve gyorsabb. Bár egyébként pont ebben a képletben – és ezért kell nagyon figyelni az ilyen apróságokra –, a Vénusz itt 0°39’-es napi átlagsebességgel megy, míg a Mars 0° 41’ átlagsebességgel megy. Ami azt jelenti, hogy a Mars bizony távolodik ebben az esetben a Vénusztól. Egyrészt távolodnak egymástól, másrészt nem is nehéz ez a fényszög, hanem egy szextil, így ez kiesik, szintén nem intő jel.

Nézzük még a Szerencsepontot, vele szintén egy távolodó szextil fényszöge van a Marsnak. Ezt onnan tudjuk, hogy miután a Szerencsepont egy fiktív pont, ennek nincsen sebessége, 0° 0’-cel megy, így csak a bolygó közeledhet, vagy távolodhat tőle, és látjuk, hogy itt a Mars már sokkal magasabb fokszámon van, távolodik, de egyébként amúgy is egy szextil lenne, így ez is kiesik. Csak azért vesszük ilyen részletesen, hogy értsétek a metódust.
Nézzük akkor a Holdat, mint társurat, a Kérdező társurát és eseményjelölőt. A Hold áll-e a 6. ház urával nehéz fényszögben, itt visszatérhetünk a Marshoz, mert már nem kell almutenezni. A 6. ház a Kosban van, annak az ura a Mars. Ez a Hold trigonban van a Marssal egyrészt, másrészt már távolodóban. Ugyanazon a fokon vannak még, de a Hold már távolodik a Marstól, ez egy távolodó és könnyű fényszög, nem játszik szerepet. Nézzük a 8. ház urával, a Merkúrral, a Merkúrral egyáltalán nincs a Holdnak fényszöge. Akkor nézzük a 12. ház urával, a Vénusszal. Ez érdekes most, a 12. ház urával van egy oppozíciója a Holdnak, az nehéz fényszög, de nem közeledő, mert a Hold már magasabb fokszámon van, mint a Vénusz és gyorsabban megy jóval, a Hold már távolodik a Vénusztól, ez is kiesik. Még nézzük meg a Szerencseponttal esetleg, de az már nincs is orbiszban, azzal is lehetne egy oppozíciója, de az már orbiszon kívüli lenne, az sem számít.

Úgyhogy megállapíthatjuk, hogy itt egyetlen közeledő nehéz fényszög sincsen, nagyobb probléma itt nem lesz az utazáson. Mi az, amit még szoktunk nézni? Kombuszta-e a Kérdező vagy a 3. ház csúcsának ura? Nem, a Kérdezőnk, aki egy Mars, nem kombuszta, nem áll a Nap mellett és a 3. ház csúcsának az ura sem áll a Nap mellett, az sem kombuszta, úgyhogy itt ez nem játszik.
Vagyis megállapíthatjuk egy ilyen képletből, hogy itt semmilyen probléma nem lesz ezzel az utazással, nyugodtan elmehet a Kérdező.
Azt még észrevehetjük, hogy ott van a Plútó a 3. házban, amit az előbb nem elemeztünk, látjuk, hogy eleve a Kérdező ott tartja a rögeszméjét, vagyis fanatikusan rá van pörögve erre a témára, látjuk, hogy ez inkább a félelmek miatt van így, de szerencsére mutatta a képlet, hogy ebből semmi nem válik valóra és ő is megnyugodott és csak szép élményekkel gazdagodott.


Visszajelzés: így is lett, nagyon lelkesen írt vissza pár hét múlva a Kérdező, hogy megjárták külföldet életében először és csodálatos volt, nagyon jó és nagyon izgalmas volt, minden nagyon szép volt. Egy kicsit elfáradt, ennyi volt a megjegyzése, annyi mindent láttak, illetve akartak látni, hogy ez egy picit elfárasztotta őt, megterhelte, de látjuk, hogy azért nincs akkora erőnléte, egyébként más problémája nem volt az egész utazással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése