Újhold a Kosban (ápr.1.)

A tizenkét állatövi jegyben tizenkét újhold jön létre egy évben, ilyenkor a Nap és a Hold ugyanabban az adott jegyben áll. Mivel minden állatövi jegy más és más alapenergiát sugároz, így az újhold energiái is különféle módokon segítik a megújulást.

A Kos az állatöv első jegye, a tavasz és a csillagászati év kezdetének szimbóluma. Ha kezdetekről beszélünk, hát mi sem lehetne erősebb kezdet, mint amikor az újhold ereje a Kos jegyében koncentrálódik?

Viszont a Tűz jegyűek nehezen élik meg azt az időszakot, amikor a Hold elveszíti az összes fényét. Ilyenkor, még ha tudják is, hogy szükséges, akkor is frusztráló ha pihenésre és erőik visszafogására kényszerítik őket, pedig épp kreatívan cselekednének és energikusak is esetleg.

Hold a Kosban : a tétlenség szélsőséges és agresszív reakciókat válthat ki. Hajlamosak lehetünk nyitott ajtókat döngetni ez persze sehova sem vezet és végül csak belátjuk, hogy szükségünk van a pihenésre. 



I.holdház Vulkán (Kos 12°)

Almach - a Kos szarvai

Őrizd meg és gyűjtsd az erőforrásokat!

A Hold első holdházának időszaka hagyományosan kedvező időszaknak számít  a szerelem és gyűlöletmágiák végzésére. Egymással ütköző erőket ás viharokat szimbolizál, melyek a mindennapi életben viták képében jelennek meg.

Az újhold keresztülvándorol a Kos házán és érinti  az első két dekanátus uralkodóit azaz a Marsot és a Napot. Az első jegyben levő két bolygó rendkívül kreatív és kezdeményező (lévén az egyiknek uralmi másiknak egzaltációs helye a Kos).

 Ez tehát inspirációt, spontaneitást és vakmerőséget hoz, ezenkívül felhívja a figyelmet az azonnali cselekvés szükségszerűségére, mely által felszabadíthatók az energiák amelyeket többé vissza se lehet tartani. Ezt fejezi ki a vulkán képe amely a szélsőséges tettek és a türelmetlenség jelölője.

Tehát ez a holdház forró, heves és kreatív lendülettel teli, bár egyelőre inaktív időszakot jelöl, amely alatt felgyülemlik az energia amely később vulkánként fog előtörni.

Találd meg a szenvedélyed forrását! Ha van az életednek olyan területe, ahol úgy érzed, hogy friss energiákra van szükség, megrekedtél, hiányzott a lendület, az erő, a szenvedély, a kihívás, itt az idő, hogy változtass! Nosza rajta! Fókuszáld erre a területre a figyelmedet, gyűjtsd ide össze, és érezd ez erőt, ahogy valaminek az új alapjait megteremted! Az újhold a kezdetek szimbóluma, és egészen a teliholdig – ami két hét múlva lesz -, fokozatosan segít a feltöltődésben, hogy végül a teliholdnál elérje csúcspontját.


Tipp: ha járatos vagy a horoszkópodban, nézd meg, hogy mely horoszkóp házadat energetizálja a Kos újhold (20.fok). A megújulást kezd ott! Például a 2-es ház felett az értékeiddel légy tisztában (külső-belső), az anyagi forrásaidat is megújíthatod, a 3. házban a testvéri kapcsolatokban, a gondolataidban, a kifejező képességedbe vihetsz újítást, a 4-es házban az otthonodban, a szülői kapcsolatokban teremthetsz új alapokat, az 5. házban a szerelmi kapcsolataidban, vagy a gyerekekkel, a 6. házban a rutinszerűen végezhető munkában láss meg új dolgokat, míg a 7. házban a párkapcsolatodban érkezhetsz új fejezethez. És így tovább… Kellemes töltekezést!


Hatása a jegyekre:  A tüzes (Kos, Oroszlán, Nyilas) jegyek szárnyalhatnak akadályok nélkül, a levegős jegyek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) arra figyeljenek, hogy az elmélet mögött észrevegyék az igazi potenciált is (tetterő!), ne csak fejben újuljanak meg, míg a víz jegyek (Rák, Skorpió, Halak) igazi energia bombát kaphatnak, sebeiket most befoltozhatják, végül a föld jegyeknek (Bika, Szűz, Bak) érdemes a tudatosságukat maximálisra növelni, hogy képesek legyenek a nagyobb volumenű változtatásokra, ha erre igazán készen állnak.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése