Tízmilliószoros nap

 

Március 18-án  adott egy tízmilliószoros nap a ritka energiáival és egy Hold a Szűzben, ráadásul telihold hatással. Mihez kezdjünk ezzel a konstellációval, hogyan fordítsuk a javunkra?

A tibeti “nagy” Buddha napokat hívják tízmilliószoros napoknak. A tibetiek szerint évente négy ilyen nap van és e napokon minden teremtés 10 milliószoros erővel hat. Ez a pozitív és a negatív gondolatokra, érzelmekre, szándékokra egyaránt igaz

Ha tízmilliószoros napon olyan gondolatokat, érzéseket élsz át, amelyek megnyugvással és békével töltenek el, már az is nagy lépés a céljaid felé. Amennyiben ezután cselekedni is hajlandó vagy értük, akkor téged segítő körülmények, személyek, változások jönnek életedbe.

.

E napok hatása, jelentősége

A nagy Buddha napok

Az idei év első nagy Buddha napja - A tibetiek a négy dharmacsakra ünnepen Buddha életéhez kapcsolódó legfontosabb eseményekre emlékeznek.

márc.18. ezen a napon Buddha számos, különböző csodát mutatott be. Az év első holdhónapjának 15. napján rendezik a tibetiek a Chötrül Düchen, a Csodák, illetve a vajmécsesek ünnepét. 2022. március 18-án vajból készült mécseseket, apró gyertyákat gyújtanak, és Buddha csodatévő tetteit idézik fel.

2, nagy Buddha nap

jún.14. Buddha megvilágosodásának napja 

A negyedik holdhónap 15. napján rendezik a Saka Dawa Düchen, vagyis magyarra fordítva A születés, a megvilágosodás, a halál évfordulóját. 2022-ben ez a nap június 14-re esik, és ezen a napon Buddha születésnapját ünneplik meg, valamit azt a jeles eseményt, amikor Sziddhárta herceg 35 évesen megvilágosodott, és megszabadult földi szenvedéseitől.

3. nagy Buddha nap

aug.1. Buddha először forgatta meg a Dharma kerekét – ekkor hangzik el az első szentbeszéde, a Négy Nemes Igazság tanítása.

a hatodik holdhónap 4. napja a Chokhör Düchen, amely magyarul Imakerék ünnepének fordítható. 2022. augusztus 1-jén Buddha első szent beszédére, a Négy Nemes Igazság tanára emlékeznek a hívek. A legenda szerint Buddhát az istenek kérték fel az emberek tanítására.

4. nagy Buddha nap

nov.15. Buddha 41 éves korában a mennyekbe emelkedett, hogy az isteneknek tanításokat adjon és meghálálja édesanyjának hogy segített neki  a számszárából ( a születés és halál korforgásából) való szabadulásban

a kilencedik holdhónap 22. napján (2022. november 15.) rendezik a Lhabab Düchent, amely a Mennybemenetel ünnepe. A legenda szerint Buddha köszönetet mondott édesanyjának, mert megszabadította őt a szánszára, vagyis a születés és a halál körforgásától. Mennybe szállt az istenek közé, ahonnan később visszatért, és tanította az embereket.

A tízmilliószoros nap teremtés gyakorlata

E napokon arra gondolj, figyelj, amit teremteni szeretnél az életedben! Légy tudatos a gondolataiddal, érzelmeiddel! Amire figyelmedet irányítod, azt fogod megteremteni, és elementáris erővel... 

Minél nagyobb tömegek gondolják, mondják, teszik ugyanazt, annál nagyobb erővel hat, mert ahová irányul a figyelem, oda megy az energia, és minél nagyobb energiát kap valami, annál hamarabb "teremtődik meg". Ez igaz a tízmilliószoros napokra is.

* Reggel kezdd a napot azzal, hogy bárhogy is érzed magad, bárhogy nézel ki, mosolyogj  magadra a tükörben! Ha elsőre nem sikerül, próbáld addig, amíg valódi mosoly lesz belőle!  Azután tedd napi szokásoddá is... :)

* Teremts olyan körülményeket magadnak, hogy minél több pozitív helyzettel, személlyel, körülménnyel találkozhassál ezeken a napokon! 

* Adakozz önzetlenül is! Add, amid van, ha csupán időd, tudásod, kedves szavad, akkor azt.

* Tegyél és kívánj jókat másoknak! 

* Adj hálát minden jóért, ami az életedben már jelen van!

* Minden olyat tegyél meg, amit szeretnél, hogy tízmilliószoros erővel hasson!

* Hívd fel mások figyelmét e napok jelentőségére!


A tízmilliószoros nap és a Szűz telihold

A Szűz Hold két majd’ mindenki által ismert jellegzetessége a precizitás és a racionalitás, jó ha ezeket az elveket tartjuk szem előtt a kívánságaink megfogalmazásakor. De ne lihegjük túl a dolgot, ez is fontos! 

 A folytatásban néhány konkrét tanács ahhoz, hogy hogyan és mit kívánjunk magunknak. Először a hogyan-ok:

Már előzetesen hangolódj rá lélekben és a fizikai szinten is: tegyél otthon rendet, szabadulj meg olyan emlékektől, tárgyaktól, melyek fájó emlékekhez kötnek! 

Kívánjunk okosan és pontosan! Koncentráljunk a kívánságunkra és ne legyünk álszerények.

Lehetőleg minden hétköznapi cselekedetünket a nap folyamán annak tudatában tegyünk, hogy ez vagy az a mozzanat hogyan fog kinézni majd akkor, amikor a kívánságunk teljesült (a teremtés jelenbe helyezése és tudatosítása nagyon jól áll a Szűz Holdnak)

Érezzük át a szívünkkel-lelkünkkel is, amit szeretnénk, minél élethűbben éljük bele magunkat, amikor elmondjuk a kívánságunkat (a Kos Nap segít egységbe kerülni az akartunkkal, ragadjuk meg a lehetőséget!).


Ne agyaljuk végig a napot. Lehetőleg egyáltalán ne agyaljunk. Ha jönne az inger, énekeljünk, meditáljunk inkább. A teendőinket lelkesen és hatékonyan intézzük el, de lazítsunk is.

A helyes attitűd már a siker nagy részét magában rejti, mondják a keletiek, és biztosan nem is tévednek. Most lássuk, mi legyen a kívánságunk tárgya, mire érdemes fókuszálni a Szűz telihold fényében.

*Anyagiak: pénz és a képességeink: kérhetjük ezek gyarapodását, kiteljesedését.

*REND: igen, így nagy betűvel. Ne a ruhásszekrényre gondoljunk, hanem az Életünk rendjére, a személyes belső rendünk megtalálására. Óriási megkönnyebbülés ebben élni és sok energia e nélkül!

*Egészség: itt nincs mit magyarázni. Fogalmazzunk tömören és pozitívan.

*Kiváló alkalom a tisztítókúrák, fogyókúrák, böjtök, tudatos életmódváltások kivitelezésére. Az újévi fogadalmak felfrissítésére, a lelassulás megvalósítására. Kérjünk ehhez erőt, kitartást, jó megérzéseket.

*Munka: akinek nincs, annak evidens a cél. Akinek van, most testre szabhatja, komfortosabbá teheti a maga számára, ha ügyesen fogalmazza meg a vágyait.

*Terhek, problémák, karmák. Jól gondoljuk meg, mitől szabadulnánk meg, most megtehetjük, de csak piciben, a napi nyűgök szintjén. Nyilván senki sem szabadulhat csak úgy meg a sorsfeladatától, ámde kis momentumokban nagy változásokat lehet elérni. Kérjünk erőt és bölcs belátást ehhez.

Arra azért nem árt figyelni, hogy mindent ne akarjunk egyszerre, ez a lista nem cheklist, amin muszáj végighaladni. A Szűz Hold ugyanis hajlamos a túlteljesítésre is :-). Ne essünk abba a hibába, hogy sokat akar a szarka, gondoljunk inkább arra, hogy a kevesebb több. És ne érezzünk lelkiismeret furdalást se, ha nem vagyunk elég tökéletesek a kívánságunk megfogalmazásakor, a körülmények rendezésekor (gyertyaméret, hangulatteremtés stb). Ez csak egy lehetőség, nem pedig A Lehetőség, ami soha se tér vissza.

Haladóbbaknak

"Ahogy benn, úgy kinn is" - ha készen állsz változtatni, el tudod engedni a múlt emlékeit is.

* Alakíts ki egy szakrális helyet, ahol egyedül lehetsz, vagy olyanokkal együtt, akik csatlakoznak a szándékodhoz!

* Csukd be az ajtót, ablakot, egy ideig zárd ki a külvilágot, csak befelé figyelj!

* Gyújts gyertyát, mécsest, füstölőt (ahogy szereted), és hagyd, hogy lecsendesedjél mellettük, hogy megérkezzél!

* Kérheted a Felsőbb Éned, vagy bárki segítő jelenlétét, támogatását a pozitív dolgok megteremtésében, a negatív (lehúzó) dolgok elengedésében, a megbocsátásban, önmagad és mások szeretetében, stb.

* Fogj egy papírt, függőlegesen felezd el, az egyik felére írd fel: Ilyen most az életem, ezeket elengedem.

A másik felére írd fel: Ezeket kérem.

Majd töltsd ki mindkét oszlopot, és ha kész, tedd félre!

* Ha gyakorlott meditáló vagy, mélyülj el a szokott módon, ha nem, akkor csukd be a szemed, és csak figyeld a lélegzeted! Érezni fogod, hogy egyre jobban mélyül a figyelmed, kiterjednek a határaid, majd el is tűnnek egy idő után. Közben felbukkannak gondolatok, képek, érzések, csak lásd meg őket, de ne kezdj el róluk gondolkodni, akkor tovatűnnek. Ez a figyelem. 

Ha már elég mélyen vagy (a külvilág zajait alig veszed észre, és erős a kiterjedtség érzése), akkor elképzelheted, hogy fény, szeretet áraszt el téged, a szeretteidet, a Földet minden lakójával együtt, stb. Gondolj a vágyaidra, mint ahogy egy autó jön feléd: ahogy közeledik, egyre tisztábban látod, és amikor eléd ér, csak akkor látod meg minden részletét. Lásd teljesülni, amibe nem tartozik bele, hogy egy másik ember mit csináljon, csak az, hogy te hogyan fogsz élni. Éld át, érezd, hogy megtörténik, és úgy, ahogy az mindenki számára a legjobb.


* Ha szeretnéd, kívánj jókat globálisan is, a Földért, az emberiségért, az átalakulásért.

* Fogalmazz meg, mondj ki pozitív kívánságokat, és éld át annak örömét, hogy meg is kapod, majd köszönd meg őket!

* Gyere vissza a meditációból, hagyj időt magadnak arra, hogy teljesen megérkezzél!

* Vedd elő a két oszlopos listádat, és olvasd fel azt, amit el szeretnél engedni, majd vágd le ezt a papírról, és égesd el a gyertya lángjában, vagy tépd apróra azzal a határozott szándékkal, hogy mindezt elengeded, és hagyod elmenni őket a maguk ritmusában.

* Olvasd fel a megmaradt oszlopot, és jelentsd ki, hogy kész vagy mindezek befogadására! Adj hálát értük, mintha már a tied lenne mind!

* Végül maradj egy kicsit ebben a békés, hálás állapotban, hagyd, hogy átéld egészen! Hallgass számodra szép, megnyugtató zenét közben, pl. ezt, vagy ehhez hasonlót:


 

Boldog Teremtést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése