Az Asztrológia Napja

 

A Nemzetközi Asztrológia Napot (leggyakrabban március 20-án vagy március 21-én tartják) az Association for Astrological Networking hirdette meg először 1993-ban, és ez az asztrológusok és az asztrológia szerelmesei által évente megünnepelt ünnep. 

Az asztrológusok az asztrológiai év kezdetének (első napjának) tekintik. Ez a Kos asztrológiai jegyének első teljes napja, és ezzel a trópusi csillagjegy kezdetét jelzi.

A Nemzetközi Asztrológia Napját az északi napéjegyenlőség pontos napjától függően ünneplik/megtartják. Ez évről évre változik március 19-e és 22-e között, bár általában március 20-ra vagy március 21-re esik (ez évben éppen márc.20-ra).



Az ünnep dátuma az iráni újév (Norouz) idejére esik, amelyet sok helyen ünnepelnek a Közel-Keleten és Közép-Ázsiában. Ez megfelel a Baháʼí naptár kezdetének is, amelyet Baháʼí Naw-Rúz néven ünnepelnek. Az ebben az időben előforduló egyéb ünnepek közé tartozik többek között az Ostara (a neopogányok között), a kínai Chunfen és a tavaszi napéjegyenlőség napja (Japánban munkaszüneti nap)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése