Március hónap energetikája

Nézzük milyen energiájú jegyek lesznek jellemzőek márciusra

Ahogy láthatjuk a Föld elem fog dominálni: 4 bolygó lesz Föld jegyekben (Bak és Bika), 3 bolygó Levegő jegyben (Vízöntő) és 3 Vízjegyekben (Halak). A hónap elején a Mars és a Vénusz átmegy a Vízöntőbe így megnövekszik a Levegő elem dominanciája a Merkúr pedig a Halakba.  Vagyis a hónap bár nagyon objektív szemléletű lesz  de a Viz elem miatt erőteljes érzelmek is lesznek (olvadás).

Tűz jegy (aktivitás, életöröm) viszont egyáltalán nincs. Legalábbis a hónap végéig, mert akkor a Nap és a Merkúr is a Kos tüzes jegyébe lép. innen indul be a tavasz. Látjuk, hogy egyfolytában változnak a hangsúlyok nemhiába léptünk be egy Változó jegyes hónapba!


Jegyváltások: 

Vénusz és Mars a Vízöntőbe lép (03.06.)

Merkúr a Halakba lép (03.10.)

Nap a Kosba lép (03.20.)

Merkúr a Kosba lép (03.27.)



Bolygók a jegyekben a hónapban:


Nap a  Halakban - peregrin  (az Oroszlán Ascendensűeknek még mindig nincsenek toppon)

Merkúr a Vízöntőben, majd  Halakban  - éjjeli triplicitás (vagyis azon Ikrek és Szűz Ascendensűek, akik éjszaka születtek, azok kapnak egy plusz löket energiát márc.végéig) a Halakban pedig exil és fall  vagyis onnantól kezdve megkezdődik a mélyrepülésük az Ikrek és Szűz Ascendensűeknek energetikailag

Vénusz a Bakban  - nappali triplicitás (azoknak a Bika és Mérleg Ascendensűeknek, akik nappal születtek,  egy közepesen jó energetikai állapotot mutat, a többieknek alacsony energia értéket) majd belép a Vízöntőben ahol viszont peregrin lesz (a Bika és Mérleg Ascendensűek energiája visszaesik)

Mars a  Bakban - egzaltált (a Kos és Skorpió Ascendensűek energetikailag most csúcsponton vannak, használják ki!) majd 6-án belép a Vízöntőben ahol viszont peregrin lesz (a Kos és Skorpió Ascendensűek energiája visszaesik)

Jupiter a Halakban - uralomban (a Nyilas és Halak Ascendensűeknek most májusig nyerő szériájuk van, használják ki!)

Szaturnusz a Vizöntőben  - uralomban  (a Bak és Vízöntő Ascendensűeknek most júniusig nyerő szériájuk van, használják ki!)

Uránusz a Bikában 

Neptunusz a Halakban 

Plútó a Bakban 


Holdfázisok

Újhold a Halakban (12°) Halak Újholdkor inkább csak tervezzünk. nem kell azonnal a tettek mezejére lépnünk, elég, ha pontosan megfogalmazzunk a következő hónapok céljait. Az új folyamatokat ráérünk Kos Újholdkor elindítani.

Telihold a Szűzben (27°) Milyen tanulnivalót hordoz számunkra a Szűz Hold?  Dolgunk most a rendrakással van, akár bent a lelkünkben, akár kint a világunkban, ez az ami most sérül, és fel kell mérni hol tartunk vele.


Fényszögek

Vénusz és Mars együtt áll a Plútóval és majd egymással (03.03 / 03.06.- 03.12.)

Ha a Vénusz együttállásba kerül a Plútóval kell valami titkos, jóleső kis izgalom, így a megcsalás veszélye áll fenn. 
Veszélyes helyzetet hoz viszont a Mars együttállása a Plútóval.  Háborúban halálos veszélyt, békében halállal, örökséggel kapcsolatos jogi dolgokat hoz. Okos ember ilyenkor enged és együttműködik,
nem bosszant fel maga ellen másokat. Önző vágyainkból engedni kell a béke kedvéért, ami most nehezünkre fog esni.

Lelkes, energikus, feszül bennünk az alkotókedv, amikor a Vénusz és a Mars együttállásban van. A régóta várt szerelmi románcnak is eljött az ideje, most fellobbanhat az a bizonyos érzés, amiről azt gondoljuk elsöprő erejű, holott inkább csak szalmaláng. 

Nap együttállásban a Jupiterrel (03.04.) . a nyilasok és Halak most elvakultak lehetnek, nem látnak tisztán, rossz döntéseket hozhatnak, kapkodhatnak, félelmek, szorongások jelentkezhetnek náluk.  szerencsés időszak viszont főleg a vezetőknek, tekintélyszemélyeknek, celebeknek, de a mindennapokban mi is vehetünk pl. egy lottószelvényt.

Nap együttállásban a Neptunusszal (03.13.) - illúziókkal majd csalódásokkal teli időszak a vezetőknek és z Oroszlánoknak.

Merkúr szextilben az Uránusszal (03.17.) - zseniális meglátásaink lehetnek, de mivel a Halakban rosszul áll a Merkúr, ne rohanjunk megvalósítani őket, tegyük el későbbre.

Nap szextilben a Plútóval (03.18.) - mélység és alaposság jellemezheti ezt az időt.

Mars kvadrátban az Uránusszal (03. 19- 26.) - ez az egyetlen fenyegető fényszög ebben a hónapban. Szerencsére nem tart sokáig a hatása. De fellobbanhatnak ismét a fegyveres konfliktusok, elkapkodott cselekedetek, izgágaság, forradalmi hevület, robbantások. Mindennapi életünkben pedig balesetveszélyes helyzeteket hozhat ez a fényszög!

Merkúr együttállásban a Jupiterrel (03.21.) - Szerencsés állapot, bár a Merkúr rosszul áll, de a jól álló szerencsebolygó kicsit segíthet neki, tanulás, üzletkötés, beszédek jobban sülhetnek el.


Merkúr együttállásban a Neptunusszal (03.23.) - a kommunikáció, hírek, közlekedés, kereskedelme, amely amúgy is akadozik a Halakban járó Merkúr miatt, most még kap egy plusz homályt, ködösítést, illúziókat, majd csalódásokat. Szerződéseket, megállapodásokat ne most kössünk! és ne higgyünk el senkinek semmit!

Merkúr szextilben a Plútóval (03.26.) - mélyenszántó gondolatok, rejtett összefüggésekre való rálátás. Sajnos a Halak Merkúr és a közelben álló Neptunusz ezt a hatást lerontja.

Vénusz együttállásban a Szaturnusszal (03.28.) - szerencsére a vízöntőben a Vénuszt a Szaturnusz mint kártevő nem tudja bántani, a vénuszi dolgokat, mint nők, szépség, szerelem, pénz, élet élvezete nem lesz tönkretéve, de azért kicsit nehezítettek lesznek ezek a témák életünkben.




Elemi dominancia a hónapban


Föld elem

A Föld az melankolikusabb alkat, ott az anyagias érdekek, józanabb, megfontoltabb életvitel játszik szerepet, mértékletesség, anyagi biztonságra való törekvés, racionalitás. A föld jegyek gyakorlatiasak, kitartók és szívósak. Nem igazán életvidám, ha csak föld van, és nincs tűz, akkor eléggé szorongós lesz az ember. Az elkülönülést szereti, a kombinálást, a mechanikus, egzakt dolgokat.

Ha át akarod élni a Föld elem minőségét, a következő analógiákat használhatod:



Színek: zöld, sárga, barna, fekete

napszak: éjfél

évszak: tél

kövek: malachite, amazonit, hematit, bronzit, jáde, smaragd,

állatok: vakond, földigiliszta, hangyák, hörcsögök, kutyák, lovak

növények: gabona, borostyán, alma, diófélék, tölgyfa

illatok: vetiver, pacsuli, tölgymoha

Tarot: Érme lapok, Apródok

elementálok: gnómok

istennők: Demeter, Ceres, Perszephoné

istenek:  Pán, Cernunnos, Dionüszosz, Adonisz



Levegő elem



A meleg és a nedves minőség, ami a Levegő jegyeket adja, A Levegőhöz a szangvinikus temperamentum tartozik. Izgő-mozgó, kommunikatív, aktív jegy, vérmes jegy és nagyobb a társasági igénye.

A levegő elem, amellyel mindenütt találkoznunk kell, ahol élni akarunk. A föld adománya, a táplálék nélkül elélhetünk egy ideig, és a vizet is nélkülözhetjük ideig-óráig, de levegő hiányában néhány röpke perc alatt elpusztulunk. A levegő sűríthető, és hígítható, bármilyen formát képes felvenni.A levegő-elem: a fokozott kiterjedés, függetlenül attól, hogy nyomot hagy-e vagy sem.

Analógiák: A kommunikáció, a bölcsesség, az értelem, a jóslás, a pszichikai képességek, a Harmadik Szem mind a levegőhöz kapcsolódnak. 

Színek: sárga, halványlila, halványkék

számok:5

napszak: hajnal

évszak: tavasz

égtáj kelet

kövek: agát, opál, sivatagi rózsa, szodalit, turmalin

állatok: gazella, sas, sólyom, kolibri, bagoly

növények: nyárfa, éger, nyírfa, fagyöngy, szilfa, akác

illatok: ánizs, citromfű, levendula, menta, cédrus 

Tarot: Kardok lapok, Királyok

elementálok: szellemek, tündérek, szilfek

istennők: Eostre, Durania

istenek:  Ammon ra,Njord, Zefirusz, Aelous, 


Víz elem




Milyen a hideg és a nedves? Az a Víz elem. A Víz elemű jegyek a Rák, a Skorpió és a Halak. A flegmatikus temperamentum tartozik a Víz jegyekhez. Ami azt jelenti, hogy itt az érzelmek dominálnak. Érzelmi alapon szemlélnek mindent, nem objektívek, szubjektívek ugyanúgy, mint a Tűz jegyek is egyébként. Az érzelmi biztonság nagyon fontos nekik. Tele vannak ugyan érzésekkel, de ezt nem lehet róluk leolvasni, túl mélyen élik át, nem is fejezik ki sokszor azokat.

Színek: kék, lila és akvamarin

számok:2, 7

napszak: alkony

évszak: ősz

égtáj nyugat

kövek: ametiszt, akvamarin, lapisz lazuli

állatok: hód, delfin, ló, vidra, nyúl, feketerigó, kormorán, galamb, hattyú

növények: mogyoró, fűzfa, éger, almafa

illatok: citrom, aloe vera, cickafark

Tarot: Kehely lapok, Királynők

elementálok: sellők

istennők: Afrodité, Yemaya, Izisz, Tiamat

istenek:  Neptunusz, Ozirisz,Poszeidon,Varuna, 


Dinamikai dominancia

A fix jegyek, a szilárd jegyek a stabilitást, a változatlanságot jelölik, ők azok, akik ha elkezdtek valamit, akkor azt végig fogják csinálni, viszont nagyon-nagyon nehéz elindulniuk és nagyon-nagyon nehéz változtatniuk, ha nincs egyéb jelzés a képletben. Bele tudnak ragadni a jóba ugyanúgy, mint a rosszba is. A változáshoz nagyon nem jók az ilyen jegyek, viszont a kitartáshoz, az alapossághoz igen. 

Diszharmóniában: makacs és hajlíthatatlan, korlátolt, és lusta, vagy maradi, néha elvakultságot eredményez, beteges konzervaktivisták, és túlságosan is bele tudnak mélyedni saját nézeteikbe.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése