Márc.18. TELIHOLD A SZŰZ JEGYÉBEN

A márciusi a"férges" telihold volt az indiánok szerint, mert a hőmérséklet melegebb lesz, kibújnak a földigiliszták. Némely törzs a "varjak" holdtöltéjének hívta, a varjak károgása jelzi a tavasz beköszöntét, de elterjed volt a "kérges" jelző is, a megolvadt hó felszínén keletkezett ropogós réteg miatt.

Ma a Szűz jegyében lesz a telihold, amely jelenség amúgyis elég feszültségkeltő, tudjuk ilyenkor érzelmileg labilisabbak vagyunk, indulatosabbak, agresszívebbek, több nő menstruál, több gyerek születik, de több a baleset, jobban véreznek a sebek, és több haláleset is történik stb. Műteni, életveszély kivételével, ilyenkor tilos az asztrológia szerint!

A telihold ma áll be pontosan, de a pontos állás előtt és után is 1-1 nappal már/még éreztetheti hatását.

A Szűz jegyű telihold állása pedig különösen a Szűz Ascendensűekre hat ki, idegesebbek, érzelmileg labilisabbak lesznek, akár hisztisebbek is... nyugi, ez holnap, holnaputánra elmúlik!


És akkor még milyen tanulnivalót hordoz számunkra a Szűz Hold? 


Dolgunk most a rendrakással van, akár bent a lelkünkben, akár kint a világunkban, ez az ami most sérül és fel kell mérni hol tartunk vele....

"Amint kint, úgy bent." - ismerjük jól Hermész Triszmegisztosz bölcsességét. Ez a rendre is vonatkozik. Ha úgy érzed, káosz van benned: a gondolataidban, az érzéseidben, tegyél rendet a környezetedben. Ha a fizikai rend utáni igényedet tettek követik, nagyobb az esélye annak, hogy előbb-utóbb ez a rend a belsődben is helyreáll. A külső-belső rendrakásra nagyszerű időminőséget biztosít a ma délutáni, illetve az esti időszak.


TELIHOLD FÖLD JEGYBEN

A Hold körforgásban ez a periódus egy pénzügyi projekt sikeres befejezését jelöli. Mostanra mindenki számára láthatóvá válik az összes kemény erőfeszités eredménye és üzleti zsenid mások is értékelik. Ez az időszak pénzügyileg gyümölcsöző lehet. 

Vállalkozásod sikere most biztosra vehető, és ezt fennhéjázás nélkül szerényen és mohóság nélkül fogadod, másokra is kedvező hatást gyakorolhatsz.




14.holdház

JOGAR

Vágy egy kiemelkedő pozíció elérésére


Azimel - a Szűz kalásza

A hagyományok  szerint ez a holdház kedvező az isteni tanulmányok, a tisztánlátás, a tarot és hasonló képességek elmélyítéséhez. Növeli az értelmi és az elemző képességeket.

Szaturnusz - Vénusz kombináció

Ebben a holdházban a Szaturnusz - Vénusz buzgó hozzáállást és az életben betöltendő, felelősségteljes pozició megszerzésének vágyát hozza. Együttesen  pedig a gyakran az anyagi haszon és eredmény birtoklásban érintettek. Ebben a holdházban a Szűz csillagjegyben együttállva  perfekcionizmus elemét is hordozzák.

Ilyenkor arra vágyunk, hogy a jelenlegi poziciód felé emelkedj. A klasszikus értelemben vett elismerés és tisztelet után sóvárogsz, valamint arra, hogy a társadalom tartópillérének tartsanak. az ilyen státusz eléréséhez  általában tekintélyes mennyiségű jó tervezésre és előrelátásra van szükség.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése