Tavaszi kvartál horoszkóp 2022

Tavaszi napéjegyenlőség: márc.20. 16:33

A kvartál horoszkópban, amit a tavaszi napéjegyenlőségre, azaz a Nap Kosba lépésének pillanatára állítunk fel, a következő látható: az Ascendens  Változó jegybe esik (Szűz) tehát a mundán előrejelzés fél évre fog szólni. (Ha Kardinális jegybe került volna, akkor egy negyedévre, ha szilárd  jegybe, akkor egy teljes évre adna előrejelzést). 



Segítségképpen: az Asc. az ország általános hangulatát, a Hold a népet, az Nap a vezetőket,  jelöli. Az ország pénze a 2.h., a média a 3.h., időjárás, mezőgazdaság 4.h., gyerekszületések, iskolák 5.h., munkaügy, egészségügy 6.h., külföld, az ellenségek házasságok, válások 7.h. a halálozások és az adók,8.h. a külföldi kapcsolatok, felsőoktatás, 9.h. a kormány, 10.h. a parlament, 11.h., távolabbi külföld, bűnözés, karantén 12.h.




A képlet képletkontúrjából láthatjuk, hogy szinte teljesen hiányzik a Tűz elem és a Föld elem. Vagyis az életvidámság és a gyakorlatiasság bizony eléggé hiányozni fog ebben a félévben az országunk hangulatából. Amiből viszont sok van, az a Levegő elem. Vagyis a kapcsolatok,  kommunikáció, a találkozások jóval meghatározóbbak lesznek ebben a félévben. Ezenkívülk a Változó jegyek mennyisége emelkedik ki, ezért a rugalmasság , változékonyság, de a hezitálás, vacillálás is jellemző lesz. Az ország nagyon mások felé, a külvilág felé fordul, esetleg túlzottan is alárendeljük magunkat másoknak, más országoknak vagy szervezeteknek.

Ezt alátámasztja z is, hogy a képlet Ascendensének ura a Merkúr a 7.házban másoknak,  külvilágnak, kár az ellenségeknek is kiszolgáltatott lesz. Ez a Merkúr sajnos romlásban van a Halakban (exil, fall), ami azt jelzi, hogy az ország hangulata eléggé maga alatt lesz. A nép a Hold a Mérlegben peregrin, nincs méltósága, ez is hasonló az előbbiekhez, a nép, az emberek nem lesz túl jó hangult, nem lesz sok lehetősége. Pláne, hogy kvadrátban van a Plútóval, azaz szélsőséges, rögeszmés indulatok jellemzőek lesznek. A 2.házban a gazdaságra figyel, a pénzügyekkel lesz elfoglalva.

Ennek a gazdaságnak, az erőforrásoknak a jelölője a Vénusz (2.h.Mérleg). Ez a Vénusz bizony nem áll jól (peregrin) a Vízöntőben, ráadásul együtt áll a Marssal, mely itt a Vízöntőben tönkreteszi őt. vagyis a pénzügyi helyzet elég kritikus lesz. Ez a Mars pedig a 3.h. ura (szomszédos országok, közlekedés, szállítás, média) ill. a 8.h.ura is (kiadások, kölcsönök, hitelek). A Vénusz és a Mars az 5.házban áll együtt, ide viszik az erőforrásokat : gyerekek, fiatalok, szórakozás, vendéglátás. Ez a Vénusz a 9.h.ura is, amely a külföldi kapcsolatok, felsőoktatás. Ez  terület se fog most jól működni.

Mindenesetre az egyik gócpont a képletben a Vénusz/Mars együttállás amelyek mindketten kvadrátban állnak a 9.házas Uránusszal. Vagyis ezeken a területeken várhatunk hirtelen, váratlan, extrém, akár botrányos eseteket, történéseket: gyerekszületések, iskolák (5.h.), ország pénze, gazdaság (2.h.) a média, szállítmányozás, kereskedelem (3.h.), a külföldi kapcsolatok, felsőoktatás, (9.h.).

A népről már beszéltünk, A vezetőket a Nap szimbolizálja. És mivel pont a Kos jegyébe lépésre állítjuk fel a horoszkópot, a Nap ebben a jegyben egzaltált, és ráadásul sarokházas (7.h.) is, azaz a kormány a nép vezetői felindultak lesznek, esetleg túl sokat is képzelnek magukról és ehhez cselekvési terük is lesz.A Nap viszont együtt áll a Scheat állócsillaggal, amely bizony elég negatív csillag, rossz a sikerhez.gátló, akadályozó,  jelzett vonatkozásban késleltető, előnytelen hatást hoz.


Maga a kormány 10.h. a Ikrek jegye és ura a Merkúr a 7.h-ban. Romlásban van nagyon a a ellenzéktől . közvéleménytől, külföldtől, ellenségektől  (7.h.) függnek. A 10.ház ura mellett találhatjuk többek közt a Neptunuszt is, ami reményekre, de egyben csalódásokra is utal a kormány tevékenységével szemben.

A választások

Azt tudni kell, hogy ez nem egy választási képlet, az egy külön képletben kell megnézni. Viszont a Jupiter a 4.h. ura is, ami egyfelől így  az ellenzéket is jelölheti. Azt láthatjuk, hogy a kormány, bárki is lesz az, elég gyenge lesz, és erősen alá lesz rendelve az ellenzéknek, mely ellenzék viszont erős kapcsolatban áll külfölddel, esetleg az ország ellenségeivel is.

Időjárás


A 4.h. a mezőgazdaság és az időjárás háza is. a 4.h. a Nyilasban kezdődik. A Nyilas jegye meleg és száraz de változékony, viszont a Jupiter a Halakban van, ami hideg és nedves és kardinális.  
Szóval igazából elég változékony időkre számíthatunk ebben a félévben: lehet sok eső (rövid idő alatt eshet sok csapadék), és hol hűvösebb/esős, hol kifejezetten meleg és aszályos hőmérséklet. Azért a Jupiter a Halakban mint uralmi bolygó sok vizet hozhat, de nem biztos, hogy eső formájában, lehet, hogy árvizek is jelentkezhetnek.



Járvány


6.h. ez a ház jelöli a mundán (politikai) asztrológiában ált. a munkalehetőségeket, a munkásosztályt, a társadalombiztosítási formákat és a járványos megbetegedéseket is.

A 6.h. jelölője egy erős uralmi Szaturnusz, amely a 6.h.csúcsán is áll. Mivel jólálló kártevőről van szó, ezért a járványhelyzet javulni fog, sőt egy hanyatló ház csúcsán azt jelenti, hogy egyre kevésbé tudja befolyásolni a mindennapi életünket.  A Nap mint a 12.h.ura (karantén) egy sarokházban azt jelzi, hogy a járványügyi korlátozások feloldódnak és ebben a fél évben vissza sem jönnek már.

Az uralmi Szaturnusz azt is jelzi, hogy a munkaügyi helyzet is javulásnak indul, bár még nem túl nagy mértékben. 



Hát valószínűleg ilyen lesz ez a félévünk szeptemberig bezárólag, de hogy ezt ki hogy éli meg a saját kis életében, az nagyon függ az egyéni horoszkópjától és persze a pozitív programozástól!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése