Április hónap energetikája

 

Látszik, hogy itt a tavasz: hirtelen megnövekedett a Tüzes jegyek (életöröm, aktivitás) dominanciája. A Nap, a Hold és a Merkúr is a Kos jegyében lesz a hónap elején. Ezenfelül a Levegő jegyek dominánsak még 

A Tűz (meleg-száraz) és Levegő (meleg/nedves) elemben a meleg a közös. Ami nem meglepő, tekintve, hogy túl vagyunk a tavaszi napéjegyenlőségen és innentől kezdve hosszabbodnak a nappalok és egyre melegszik az időjárás. A meleg ősminőség pedig analógiásan a kiáradást jelenti, a kifelé fordulást, a másokra való hatni tudást.


Jegyváltások: 

Vénusz  a Halakba  lép (04.05.)

Merkúr a Bikába lép (04.11.)

Mars a  Halakba  lép (04.15.)

Nap a Bikába lép (04.20.)

Merkúr az Ikrekbe lép (03.29.)


Bolygók a jegyekben a hónapban:



Nap a  Kosban - uralomban  (az Oroszlán Ascendensűek most vannak energetikailag toppon, használják ki, mert aztán 20-tól a szül.uralkodójuk a Bikába lép, és megint peregrin lesz)

Merkúr a Kosban, Bikában majd  Ikrekben  - peregrin, majd  uralomban (a hónap nagy részében az Ikrek és Szűz Ascendensűeknek kevés energiája van, inkább csak tervezgessenek, és majd április végétől kezdjenek bele nagy dolgokba)

Vénusz a Vízöntőben majd a Halakban  -  peregrin lesz (a Bika és Mérleg Ascendensűek energiája visszaesik) de már a hónap első hete után a Halakban egzaltált (a Bika és Mérleg Ascendensűek energiája a toppon lesz, nem nagyon lehet nekik majd ellentmondani)

Mars a  Vízöntőben majd a Halakban - peregrin (a Kos és Skorpió Ascendensűek energiája minimális) majd a hónap közepétől a Halakban éjjeli triplicitása lesz (ez annyit tesz, hogy azoknak Kos és Skorpió Ascendensűeknek, akik éjjel születtek,  egy közepesen jó energetikai állapotot mutat, a többieknek alacsony energia értéket) 

Jupiter a Halakban - uralomban (a Nyilas és Halak Ascendensűeknek most májusig nyerő szériájuk van, használják ki!)

Szaturnusz a Vízöntőben  - uralomban  (a Bak és Vízöntő Ascendensűeknek most júniusig nyerő szériájuk van, használják ki!)

Uránusz a Bikában (Vízöntő Ascendensűek másodlagos ura a fix, makacs gyakorlatias földjegyben)

Neptunusz a Halakban (Halak Asc másodlagos ura, saját jegyében, álmodozós, illúziókban menekülő, művészi)

Plútó a Bakban (Skorpió Asc másodlagos ura a kardinális  föld jegyben akaratos, gyakorlatias)


Holdfázisok

Újhold a Kosban (11°) április elsején

A Kos az állatöv első jegye, a tavasz és a csillagászati év kezdetének szimbóluma. Ha kezdetekről beszélünk, hát mi sem lehetne erősebb kezdet, mint amikor az újhold ereje a Kos jegyében koncentrálódik? 

Találd meg a szenvedélyed forrását! Ha van az életednek olyan területe, ahol úgy érzed, hogy friss energiákra van szükség, megrekedtél, hiányzott a lendület, az erő, a szenvedély, a kihívás, itt az idő, hogy változtass! Nosza rajta! Fókuszáld erre a területre a figyelmedet, gyűjtsd ide össze, és érezd ez erőt, ahogy valaminek az új alapjait megteremted! Az újhold a kezdetek szimbóluma, és egészen a teliholdig – ami két hét múlva lesz -, fokozatosan segít a feltöltődésben, hogy végül a teliholdnál elérje csúcspontját.

Telihold a Mérlegben (26°) április 16-án

Mérleg Teliholdnál (mikor a Hold a Mérlegben áll, szemben a Kos Nappal) át kell gondolnunk emberi kapcsolatainkat, az elmúlt hónapok cselekedeteit. Amit el kell ereszteni, most érdemes útjára engedni, hogy felszabadulhassunk a felesleges terhek alól.


Fényszögek

Jupiter Együttállás Neptunusszal Tranzitban

Nem lát tovább saját kis világánál, úgy érzi, minden tökéletes, minden rendben van. Ám ez csak puszta öncsalás. Amennyiben végre kicsit kívülre is tekintene, láthatná, hogy pusztán illúziókba ringatta magát. Bújjon elő a barlangjából, számoljon fel mindent, amivel eddig hitegette magát és környezetét. Vizsgálja meg mi miatt került abba a helyzetbe, amiben van. Talán fél szembenézni a valósággal?


Jupiter Szextil Plútóval Tranzitban

Kedvező, új lehetőségek nyílhatnak meg Ön előtt. Itt a nagy lehetőség, változtathat eddigi életén, hiszen akár előléptetést vagy szakmai áthelyezést is hozhat ez az időszak magával. Amennyiben megkapja a vágyott szabadságot munkájában, ügyeljen arra, hogy ne éljen vissza felettesei bizalmával, igyekezzen helytállni. Most semmi sem állja útját, hogy megmutathassa, hogy még mi minden rejlik önben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése