Január hónap istennője: Artemisz / Diána

 

Hold - Artemisz (Diana)

Összpontosítsd rendíthetetlenül a célra gondolataidat, érzéseidet és figyelmedet, és nyomot hagysz a világban!

Szerintem az év kezdete ideális időszak arra, hogy vegyünk egy mély lélegzetet és arra fókuszáljunk, mit akarunk ebben az évben elérni.  Kétségtelen, hogy bizonyos tekintetben különbözni fog a tavalyitól, mindenképpen érdemes időt szánni arra, hogy megfontoltan gondolkodjunk és válasszunk néhány lehetőséget.  Mindig jó ötlet egy olyan istenséggel való munka mellett dönteni, aki kiemelkedően fontos ebben a fókuszban, ezért engedjék meg, hogy Diana istennőt javasoljam az év indítására. 

 Artemisz / Diana a hold, a vadon élő helyek, az állatok és a vadászat római istennője.  Kevés ember akadna, aki ne találkozott volna vele sportos fiatal nőként, rövid tunikában, gyakran vadászkutyáival és szarvassal körülvéve, vállán íjjal és nyilakkal.   Artemisz, a fényhozó a nők istennője.  Leányát, Aradiát küldte, hogy leányként testté váljon a földön.  Meztelen lábai, meztelen teste, holdformájú anyja ezüstfényétől holdfényben Aradia azért jött, hogy tanítsa anyja szavát, az isteni szavát, hogy segítsen az elnyomottakon, mint Dianáról és Artemisről, amint megtestesítik a női erőt, a vad föld iránti mély szeretetet és az igazi összpontosítást.  A fókusz fontos, ha valami fontosat akar elérni az ember, amit igazán szeretne.  


Artemisz a nimfákkal vándorol az erdőben, s a nőkben lakozó Artemisz az aki szoros barátságban van nőtársaival, védelmezi a gyengéket, a fiatalokat, az elesetteket. Az Artemisz nő vonzódik a természethez, szeret kirándulni. 

Artemisz a vadászat és a hold istennője, a független női lélek megtestesítője. 

A " megállok a magam lábán is " biztonságát jelenti egy nőben. Ez a lélekrész teszi lehetővé egy nőben, hogy férfiak nélkül is teljes embernek érezhesse magát, s feloldódjon munkájában, követhesse céljait. 

Az Artemisz kislány szeret sportolni, és mindig győzni akar. Bátor, csavarog, fiús vadóc. A lányokkal a kapcsolata testvéri, s a férfiakkal is az egyenrangú kapcsolatot kedveli. 

Ha férjhez megy, ott is egyenrangúságra törekedik, nem szeret alárendelt lenni. Az Artemisz anya nem kotlóstyúkszerű, nem láncolja magához gyermekeit, éppen ellenkezőleg mindenre megtanítja őket, s a függetlenségüket támogatja. Az Artemisz típusú nők, ha nem tudják saját életüket élni, frusztráltak, depressziósak lesznek. 

A másik probléma az Artemisz nőkkel, hogy kegyetlenek tudnak lenni. Nem kedvelik az intim, mély kapcsolatokat, hiszen nincs szükségük senkire. Ezért az Artemisz nőknek kapcsolati zavarai lehetnek, ha nem fejlődik ki bennük egy másik istennő is. Némely esetben Artemisz tomboló dühvel tud reagálni az őt ért sérelmekre. Ezt csak akkor tud megszelídíteni, ha konfrontálódik ezzel a tulajdonságával. Az Artemisz nőnek pszichés fejlődése során szembe kell néznie az idő múlásával, hiszen az öregedő nőknek a versenyzés már nem okoz elegendő örömet. Rá kell döbbenniük a szerelem fontosságára, s végül meg kell jelennie az anyai ösztönnek. Ha az Artemisz nő végigjárja a fejlődésnek ezt az útját, akkor boldog s teljes életet élhet.



Diána üzenete:

Az állhatatosság azt jelenti, hogy az ember ragaszkodik a döntéséhez, és nem hagyja, hogy külső erők megingassák. Tekints magadra hatalmas tölgyfaként, amely mélyen az Anyaföldben gyökerezik. Érezd rendíthetetlen erődet és kiegyensúlyozott növekedésedet. Tudd, hogy bármi is történik, sikerrel jársz! Ágaid tekeredhetnek, csavarodhatnak, miközben a fény felé törsz, ám megingathatatlan szándékaid biztosítják, hogy semmiféle szellő nem téríthet el küldetésed teljesítésétől. Gondoskodj a testedről, terveidről és elmédről, s tartsd a szemedet mindig a célodon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése