Az év Tarot kártyája

6. lap : Szeretők

Nagy dolgok nem történnek akadályok leküzdése nélkül

A lap számértéke : 6 ( az év számjegeinek összege 2+0+2+2)

Mottó : Hallgass a lelkiismereted szavára és válaszd szabad akaratból a nehezebb utat. Ahol a szíved, ott a kincsed, ahol a kincsed, ott a szíved is. Mindig azt tedd amit a szeretet tenne.


Kártya másik neve : A döntés kártyája, válaszút kártya.

Rafaelt látjuk, a levegő angyalát, a felettes tudat megszemélyesítőjét, aki a két lenti alakot árasztja el kozmikus áldással. A férfi a képen az előző lapok, a Mágus, és az Uralkodó, és a 7. lap Királyának tudatos elméjét képviseli, aki a diadalszekér tetején áll. A nő a tudattalan elme, a Főpapnő és az Uralkodónő, mögötte a Tudás fája, melyen az öt érzék gyümölcsei teremnek. Az érzékelés kígyója kúszik fel a fán, mivel a csábítás a tudattalanból származik. A férfi mögött egy levelek nélküli fa áll, a 12 csillagjegy háromágú lángnyelveivel, melyek három részre oszlanak fel.

Ez a lap szimbolikáját tekintve teljesen metafizikus. A férfi a nőt nézi, a nő pedig az angyalt. Ez azt az igazságot hordozza, hogy a tudatos elme számára a tudatfeletti nem hozzáférhető, hacsak nem a tudattalanon keresztül halad át – ezen a gondolaton érdemes meditálni. A szeretők itt barátságos harmóniában állnak, nincs semmi takargatnivalójuk a másik előtt, ahogy a két alak meztelensége jelzi. A harmonikus és sikeres élet a tudatos és a tudattalan együttműködésén alapszik.

A hegy ezen a lapon a helyes gondolat gyümölcseit jelzi.

A 6. lapot gyakran szimbolizálja egy két nő között álló férfi. Felettük Ámor íjjal és nyíllal. Jóslás céljára ezt a régebbi szimbolikát használjuk.


Feladat : Saját akaratodból és teljes szívedből dönteni, hűséget fogadni személynek, feladatnak.


Életérzés
: Érezni az erős elhatározást, vagy dilemmát.


Pozitív értelmezés : Dönts szabad akaratodból, célszerűbb a nehezebb utat választani, a könnyebb mindig csábítás. Választás, kísértés, vonzalom. A szent és profán szerelem közti harc. Az élet külső és belső aspektusainak harmóniája.


Fordítva: Viták, hűtlenség, házasságtörés veszélye. Az érzelmek megerősítésére van szükség. A rossz döntés lehetősége.Egy hibás döntés mindig a negatívumok sorozatát idézi elő. Jól gondold át döntéseid. Jelezhet még döntésképtelenséget és a szeretet hiányát is.



Párkapcsolat : A kártya párkapcsolati kérdésben döntésre késztet. Vagy sürget, hogy lépj ki egy rossz kapcsolatból, vagy pedig lehet, hogy több jelölt közül kell választani. Most nagyon fontos az egyenesség, nem szabad tovább húzni egy kellemetlen helyzetet, csak azért, mert még nem fáj eléggé. Jelenthet még vonzalmat, csábítást, új szerelmet és intim kapcsolatot.


Egészség : Dönts az egészség mellett! Ha testileg, lelkileg jól érzed magad, akkor is érdemes átgondolni az életmódod és olyan döntéseket hozni, ami hosszútávon is fenntartja ezt a kedvező állapotot. Ha egészségügyi problémákkal küzdesz, akkor dönts és tegyél meg mindent az egészséged helyreállítása érdekében. Hozz áldozatokat, azért, hogy újra tökéletes legyen a harmónia testi-lelki-szellemi szinten. Ha így cselekszel, meglesznek a megoldások.


Karrier/Anyagiak : Döntés előtt állsz, még akkor is ha az nyomasztó, kényelmetlen, kellemetlen. Az egyenesség, tisztesség a legjobb út, még ha most az is tűnik nehezebbnek, hosszútávon mindenképp kifizetődőbb lesz. Munkában is válaszúthoz fogsz érkezni, itt érdemes lesz előtte tájékozódni és nagyon átgondolni, hogy milyen döntés mellett teszed le a voksod. Ebben az esetben is célszerű lesz a nehezebb utat választani, mert a jövődre nézve az fog elégedettséget hozni az életedbe.

Szintézis : Dönts örömmel, minden út elvezet valahova. Legfeljebb mást tapasztalsz, mint amit elképzeltél. A legfőbb üzenet : Legyél tisztességes, egyenes, még ha az tűnik is a nehezebb útnak. A döntéseidet ne az érdek, hanem a szeretet vezérelje.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése