Január hónap Tarot kártyája: az Ördög

 


A 15. Ördög a 14. lap arkangyalának szöges ellentéte. 

Oldás és kötés. Próbatétel. Az ördög az illúziók és a kísértés hercege.

Ördög nem létezik, csak az emberi tudat műve, és itt egyértelműen látszik, hogy az embereket saját rossz választásaik kötik gúzsba. A nyakuk körül található láncok lazák, és ha akarják bármikor eltávolíthatók.

Feladat : Segíteni az életben való boldogulást fizikálisan. Nagyon pozitív kártya, feladatra, megoldásra késztet. Rákényszerít hogy kihozd magadból a legtöbbet, vagy elveszel. Az ördög mindig tudja hol van a gyenge pontod és ott talál meg.

Milyen függőségeid vannak? Az Ördög arra hív téged, hogy megfontold, mit tudsz elengedni annak érdekében, hogy 2022 új, növekvő energiáit magadba fogadhasd. Ragadd meg ezt az alkalmat, hogy megszabadulj a negatív gondolati mintáidtól, a korlátozó hiedelmeidtől és egészségtelen szokásaidtól.Kapcsolódj ahhoz amit valóban szeretnél az életedben és eszerint tégy változtatásokat. De légy tudatában: az Ördög  nagyon erőteljes kontrasztot alkot az év kártyájával a Szeretőkkel. Ahol a Szeretők arra hív fel, hogy jó és erkölcsös döntéseket hozz, ott azt veszed észre, hogy az Ördög éppen az ellentétes irányba csábít. Állj ellen a kísértésnek, hogy a könnyebbik utat válaszd - ez lehet kielégítőbb rövidebb távon, de hosszabb távon csalódást okoz, elégedetlenséget kelt.

Életérzés : Kötöttség, függőség, egyensúly felborulása, megszállottság, az ördög hatalmában lenni.

Pozitív értelmezés : Anyagi ambíciók létrejöttét jelenti. Lucifer segít, ha anyagi problémáink vannak, de az árát magunknak kell megfizetni. Mire, mennyiért kötelezed el magad? A káprázat tartalom nélkül mindig bukás.



Párkapcsolat/Kapcsolat
: Szexuális függőség, csábítás, visszaélés, erős vonzalom, tiltott szenvedély, megcsalás. Egy kialakuló kapcsolatnál jelezheti a kapcsolat létrejöttét, megerősödését, egy kihűlőben lévő kapcsolatnál pedig jelezhet szakítást.


Egészség : Ha egészséges vagy és oda figyelsz rá, akkor nem kell tartanod komolyabb egészségügyi probléma kialakulásától. Ha egészségügy problémákkal küzdesz, akkor mindenképp érdemes vizsgálni a betegséged lelki okát, mert nagyon nagy valószínűséggel valamilyen szorongás okozza. Pl. Anyagiak miatti félelmek. Nagyon fontos felismerni szakember segítségével a lelki hátteret, mert csak ezek kezelése után van esély a gyógyulásra.


Karrier/Anyagiak : Hatalmi visszaélést, függést valakitől, bukást, váratlan kudarcot, valaminek a feladását, túlzott anyagiasságot jelezhet a kártya, de érdemes lesz az elkövetkezendő időszakban még jobban odafigyelni a szerződésekre is, mert könnyen átverhetnek bennünket. Ha kihozod magadból a legtöbbet, akkor nem kell tartanod semmitől, az anyagi biztonságod is megmarad.



Szintézis: Légy őszinte önmagadhoz, ismerd meg az árnyékokat, függőségeidet, csapdáidat, nézz szembe hatalmi vágyaiddal, mert neked is van. Ha bevallod, megszabadulsz tőle, és szeretetteljes leszel embertársaidhoz. Ne válj semmiféle eszme, szokás, vagy személy megszállott rabjává. Gondold át hol veszíted el rendszerint a helyes mértéket? Miért teszel meg olyan dolgokat, amit nem szeretnél? Ezeknek a függőségeknek a felismerése az első lépés a tőlük való megszabadulás útján.

Rituálé: transzformáció és újjászületés


Keresd ki az Ördög kártyáját a Tarot paklidból és tedd magad elé. Tölts némi időt azzal, hogy magadba szívd a kártya energiáját és meghalld az üzenetet amit neked suttog. A naplódba írd le az összes egészségtelen függőséged és negatív mintáidat. amikor úgy érzed, teljes a listád, hunyd le a szemed és relaxálj. Képzeld el, hogy egy gyönyörű szelenit botot tartsz. Érezd annak intenzív energiáját és kezdj el szeletelő mozdulatokat tenni a tested körül. Minden vágással képzeld el, hogy olyan negatív kötelékeket vágsz le amelyek hozzád tapadnak és te megszabadítod a hatásuk alól magad. Képzeletbeli szemeddel lásd, ahogy hullámzó mozdulatokat teszel a tested előtt és mögött a fejed fölött és a lábad alatt. Folytasd amíg úgy nem érzed, hogy teljes, megszabadítottad magad a negativitástól, akkor nyisd ki a szemed  amikor késznek érzed rá magad. 

Kristály: Szelenit


A szelenit egy erőteljes  kő amely tisztítón energiájáról ismert és megtisztítja a tereket is. A rituálékban a kötelékek  elvágására használják, és az Ördög egészségtelen függőségeinek elengedésére. ez a tökéletes kő,  amely kifejezi az új év energiáját.  Engedd meg a szelenitnek, hogy elhozza a tisztánlátást és a tiszta szándékokat januárra.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése