Január hónap energetikája

Nézzük milyen energiájú jegyek lesznek jellemzőek januárra.

Ahogy láthatjuk a Föld elem fog dominálni: 5 bolygó lesz Föld jegyekben és a hónap végére a Mars is csatlakozik hozzájuk hatodikként.

Bolygók a jegyekben a hónapban


Nap a  Bakban - peregrin

Merkúr a Bakban - peregrin

Vénusz a Bakban  - nappali triplicitás

Mars a Nyilasban . peregrin majd a Bakban- egzaltáció

Jupiter a Halakban - uralomban

Szaturnusz a Vizöntőben  - uralomban

Uránusz a Bikában (retrográd)

Neptunusz a Halakban 

Plútó a Bakban 


Elemi dominancia a hónapban



A föld jegyek gyakorlatiasak, kitartók és szívósak. A Föld az melankolikusabb alkat, ott az anyagias érdekek, józanabb, megfontoltabb életvitel játszik szerepet, mértékletesség, anyagi biztonságra való törekvés, racionalitás. Nem igazán életvidám, ha csak föld van, és nincs tűz, akkor eléggé szorongós lesz az ember. Erőfeszítés, türelem, nyakasság, a nézetek merevsége, konzervatív szellemű. Megfontolás, értelem, vizsgálóképesség, kételkedő, tagadó jellegű a gondolkodása. Az elkülönülést szereti, a kombinálást, a mechanikus, egzakt dolgokat.Melyek a Föld jegyek? A Bika, a Szűz és a Bak. Ezekre inkább az anyagias érdekek, a józanabb, megfontoltabb életvitel jellemző, nem mértéktelenek, a biztonságra való törekvésük erős és erős bennük a racionalitás is.  Egy Föld hangsúlyos ember nagyon nehezen tudja magát elengedni. Ez a melankolikus karakter. Ismerjük ezt a szót, szomorúságot jelent, vagy egyfajta depresszióra való hajlamot. Pont a Tűz hiánya miatt, a meleg hiánya miatt, hideg és száraz (azaz befelé forduló és kicsit merev), ezért olyan kicsit kiszáradt, olyan magába zuhanós.


Ha át akarod élni a Föld elem minőségét, a következő analógiákat használhatod:

Színek: zöld, sárga, barna, fekete
napszak: éjfél
kövek: malachite, amazonit, hematit, bronzit, jáde, smaragd,
állatok: vakond, földigiliszta, hangyák, hörcsögök, kutyák, lovak
növények: fő, gabona, borostyán, alma, diófélék, tölgyfa
illatok: vetiver, pacsuli, tölgymoha
istennők: Demeter, Ceres, Perszephoné
istenek:  Pán, Cernunnos, Dionüszosz, Adonisz


Kardinális dinamika


És mivel főleg a Bak jegyében tömörülnek a bolygók, a Kardinális dinamika is erősen jellemző lesz erre a hónapra.

Ez az, ami el tud kezdeni valamit, a kardinális jegyek, illetve időben is egy rövidebb lefolyást jelent mindig, bármit jelöl majd a képletben, arról tudni fogjuk, hogy az egy ilyen hirtelen felívelő és gyorsan véget érő dolog lesz. Akaratos, kezdeményező, meg van hozzá az ereje, a lendülete, hogy neki induljon. A kardinális jegyekhez tartoznak az évszak kezdő jegyek, mint mondtam, Kos a tavaszé, a Rák a nyáré, a Mérleg az őszé és a Bak a tél kezdőjegye.

A Kardinális jelek tele vannak kezdeményezéssel, aktívak, szenvedélyesek, ambiciózusak, tele lelkesedéssel, és függetlenségérzéssel. Gyorsan gondolkodnak, és sohasem elég nekik a tudásból. Jellemző rájuk a dinamizmus, lendület, magával ragadó elhatározottság, kezdeményezőkészség és türelmetlenség, az azonosság igénye, életritmusuk gyors, előretörő és életerős.

A Kardinális kereszt a fa, az ösztönzőerő gyökere, melynek feladata az áttörés /ahogy a fejlődő fa is kibújik a földből bármi áron, áttöri még az aszfaltot is/. Ez a kereszt az impulzus pecsétjét viseli, az elhatározás, amely a teremtést lehetővé teszi. A szenvedélyes Kos, a levegős Mérleg aktív erőiket itt hangsúlyozzák ki a legerősebben. Míg az örökké önmagával küzdő Rák és a magányos hegycsúcsot jelölő Bak a fényt rejtve őrzik.

A kardinális csoport a mentális ént /agyvelő/ képviselik. Energikus, tettre kész, öntudatos, fölényes egyéniség.

Diszharmóniában: túlzó, vakmerő, önző, erőszakos. Negatív értelemben elhamarkodottak, másokkal szemben nem elnézőek, uralkodásra vágyóak, megtörténhet gyakran az is, hogy nem fejezik be, amit elkezdenek.

A Bak jegye

A Bak a kardinálisok közötti földes jegy. A szervezettség, rend és előrelátás jegye. A Bak jegyűek kitartók, türelmesek, és tudják, hogyan fordítsanak mindent saját javukra. Nagy belső erő és szívósság jellemzi őket. Óvatosak és számítók, s rendszerint szívósságuknak köszönhetik, hogy elérik céljaikat.

A Bak-jegy kulcsszava a „Használom”. A jegy szülöttje tudja, hogyan aknázzon ki bárkit vagy bármit. A föld szilárd és kézzelfogható, ezért bárhol hat horoszkópodban a Bak jegy, összeszedett, hatékony és óvatos leszel az adott életterületen.



Nézzük egyenként a bolygókat és jegyeket!



A Szaturnusz továbbra is uralomban van továbbra is a Vízöntő jegyében. Vagyis a Bak és Vízöntő Ascendensűeknek sok energiájuk lehet, illetve ezen területeink a horoszkópunkban továbbra is jól működnek,

Ezenkívül még  a Jupiter hazatért a Halakba, az ő királyságába, ahol otthon érzi magát, ahol uralomban van. . Tehát a Nyilas és Halak Ascendensűek is jól érzik magukat, és a Nyilas és Halak életterületeink is kiemelkedően jól működhetnek.

A Mars a hónap nagy részében még peregrin a Nyilasban, és csak a hónap vége felé megy át a Bakba ahol egzaltált lesz. vagyis a Kos és Skorpió Ascendensűek még csak készülődjenek, és majd a hónap vége felé növekszik meg tetemes mértékben az energiájuk. Fontos projektjeiket akkorra időzítsék!   A  Mars maximálisan fog majd működni, néha akár túlzásba esően is. Vagyis a Kos és Skorpió Ascendensűeknek, akiknek a Mars a születési uralkodójuk, január végétől áll a világ ill. a Kosban vagy Skorpióban kezdődő házaink (életterületeinken) jan.24-től  komoly sikereket érhetünk el.

A  Vénusznak pedig van egy "fél triplicitása", vagyis főleg azok élvezhetik a hatásukat akik nappali születésűek és Bika vagy Mérleg az Ascendensük.

A többi bolygó (a transzcendenseket nem számítva) pedig peregrin, úgyhogy sok eredmény nem születik most az általuk jelzett területeken.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése