Jan.10. A rendezett íróasztalok napja

 

Ne feledd, a rendetlen íróasztal a káoszra való felhívás!


A modern asztrológiában érdekes módon a rendet és a fegyelmet a Szaturnuszhoz kapcsolják, pedig a rendnek nem sok köze van a Szaturnusz "diktatórikus" fegyelméhez. A Jupiter az ami a jogszerűség és igazságosság mellett a emberi rendet is képviseli. Pl. kereséseknél ha a Jupiterrel kapcsolatos az elveszés akkor túlzott gondosság vagy átrendezés folytán veszett el a keresett tárgy.
A rend ellentéte viszont a kupi és a káosz, amelyet meg pont a Szaturnusz képvisel!


Maga az íróasztal funkciójában az íráshoz kapcsolódik így a Merkúr analógiáihoz is tartozik, míg ha fából van akkor a Jupiterhez  tartozik szintén. 


 A rendezett íróasztalok napja  alkalom arra, hogy összejöjjünk, hogy legyőzzük a rendetlenséget, és kikövezzük az utat a tiszta gondolkodás és a tiszta munkaterületek felé. Mindannyian tudjuk, hogy a rendezett íróasztal rendet teremt, és A rendezett íróasztalok napja  alkalom arra, hogy összejöjjünk, hogy legyőzzük a rendetlenséget, és kikövezzük az utat a tiszta gondolkodás és a tiszta munkaterületek felé.


Minden szervezett dolog ünnepe, ez egy olyan nap, amelyet bárhol megjelölhetnek a dolgozók. A nagyvállalati irodáktól és a divatos közös munkaterületektől az otthoni irodákig ez a lehetőség, hogy megelőzze a tavaszi nagytakarítás kezdetét és rendbe tegye a dolgait.
A legtöbb ember bűnös abban, hogy papírkupacokat halmoz fel, és hagyja, hogy a rendetlenség összegyűljön az asztalán. Pedig mindannyian tudjuk, hogy a rendezett íróasztal rendet teremt.



A rendezett íróasztalok napja története


A rendezett íróasztalok napja  célja, hogy beharangozza a melegebb éghajlat beköszöntét és a tavasz kezdetét, ez az év egy olyan időszaka, amelyet sokan a takarítással, a rendetlenségfelszámolásával társítunk, és azok dolgok kiszelektálásával, amelyekre nincs szükségünk.


Ez egy olyan nap, amely biztosítja, hogy tiszta fejjel és tiszta, rendezett asztallal kezdje mindenki az új évet. Ha mindenhol szemét van, és hemzsegnek a papírkötegek, akkor nemcsak nehezebb megtalálni, amire szükség van, de fennáll annak a veszélye is, hogy fontos dolgok rossz helyre kerülnek. A rendrakás kiváló szokás, és az A rendezett íróasztalok napja egy teljesen új hozzáállás kezdete lehet a takarításhoz, iratkezeléshez és a rendetlenség leküzdéséhez.

A stressz gyakori betegség a mai társadalomban, és a tiszta, világos, nyitott térben végzett munka bizonyítottan elősegíti a nyugalmat és a nyugalmat. Mi lehet jobb, mint egy borongós hétfő reggel munkába állni, és egy tiszta munkaállomást találni, ahol nincs szemét vagy egy rakás papírmunka?

A rendezett íróasztalok napja  remekül illeszkedik a mai munkahelyi kultúrához. A kutatások azt mutatják, hogy az emberek többet dolgoznak és kevésbé érzik magukat stresszesnek, ha az íróasztaluk tiszta és rendezett. Segíti a jó közérzetet, és elviselhetőbbé teszi az irodában töltött hosszú napokat.

Hogyan ünnepeljük A rendezett íróasztalok napját?

A rendezett íróasztalok napja arról szól, hogy ki kell húzni az irodát a rendetlenségből, és tisztább, rendezettebb munkaterületet teremteni. Az íróasztalt papírok borítják? A munkaállomást elfoglalta a szemét? Belefulladsz olyan dolgokba, amelyekre nincs is szükséged?

Itt az ideje, hogy mindent a szemétbe dobj, amit nem akarsz már, újrahasznosíts, és rendszerezd. Az íróasztal ellenőrzése kellemesebb és produktívabb munkakörnyezetet teremt, és időt takarít meg, ha főnök fájlt kér, vagy sürgősen szükséged van egy tollra vagy tűzőgépre.

Ezen a napon ünnepelhetünk másokkal, ezért ne félj bevonni kollégáidat is, és tedd szórakoztatóvá az alkalmat. A rendrakás meglehetősen unalmas munkának tűnhet, de ha mindenki a fedélzeten van, akkor nincs ok arra, hogy ne tudna beleadni egy kis izgalmat és élvezetet az út során.

Miért nem fűszerezed meg a dolgokat egy lejátszási listával, hogy motiváljon, vagy szervezz játékokat a gyorsabb takarítás érdekében? Az iskolákban, főiskolákon dolgozók is ünnepelhetnek a diákok bevonásával és egy óriási rendcsinálással.

Ha intellektuálisabb gondolkodásmódú vagy, használhatod ezt a napot arra, hogy tájékozódj arról, milyen előnyökkel jár az irodai helyiségek tisztán tartása. Megtudhatod hogyan befolyásolja a dolgozók jólétét, és hogyan növeli a vállalat általános termelékenységét. Akár meg is ragadhatod az alkalmat, hogy belső feljegyzést írj az üggyel kapcsolatban, vagy közzétegyél képeket kollégáid tiszta és rendezett asztalairól a közösségi oldalakon.

A rendezett íróasztalok napja  arra is lehetőséget kínál, hogy mindenki, aki otthon dolgozik, kitakarítsa otthoni irodáját, és új módszereket vezessen be teljesítménye fokozására. Kezdd azzal, hogy takarítsd el a rendetlenséget az asztalodról, és készíts egy listát azokról a dolgokról, például a családi fényképekről, amelyeket meg szeretnél őrizni. Ezután térj át más elemek beépítésére, amelyek segítenek mindent rendben tartani a következő hetekben és hónapokban. Szerelj be új szekrényeket, helyezz be új fiókokat, vagy akár papírmentessé is teheted otthoni irodád.

Szeretnéd, ha tisztább íróasztalod lenne, és kevésbé éreznéd magad stresszesnek? 
Ha igen, akkor A rendezett íróasztalok napja  tökéletes alkalom lehet arra, hogy változtass a a hozzáállásodon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése