Telihold a Rák jegyében

 

Ahogy már többször említettem, érdemes a telihold napját már előre megkeresni a naptárban és lehetőség szerint úgy szervezni, h. aznap ne kelljen semmit sem csinálnod különösebben. Lehetőség szerint legyen mindig ez a pihenőnapod. Mivel az energiák kétszeres erővel áradnak kifelé éppúgy mint befelé. Érdemes hát ezeket a napokat pihenéssel, meditációval vagy bármi olyan tevékenységgel tölteni, amely testileg-lelkileg tölt téged.


Rák Teliholdnál ki kell mondanunk önértékeléssel összefüggő gondjainkat, hogy a fogyó hold idején a merevségeinket el tudjuk engedni.


 A telihold felveszi annak a jegynek az alaprezgését, amelyikben létrejön. Minden hónapban más-más állatövi jegyben jön létre. Ilyenkor a Nap (férfi) és a Hold (nő) egymással szemben állnak, ami feszültséget jelent, mivel egyszerre egyidőben szinte lehetetlen a két planéta által szimbolizált dolgokat megélni: a Hold az érzelmeket és a biztonság iránti vágyunkat jelenti, míg a Nap az ego, az akarat, a hatalom és a vágy jelölője. A Rák Hold szemben áll a Bak Nappal. A kérdés az, mit vagy hajlandó magad mögött hagyni? Természetesen a feszültség oka az, hogy semmit.

A Hold az érzelmeket, a Nap az akaratot szimbolizálja. Telihold idején az „akaromból” általában több van bennünk, mint kellene. Ez egy elég erős feszültség, amire érzelmileg azonnal reagálunk. A gondolatainkat próbáljuk meg pozitív irányba terelni. Egy meg nem emésztett probléma akár fizikai rosszullétben is megnyilvánulhat. (pl. gyomorfájás, hányás, stb.) illetve felerősödhetnek a mentális problémák.



A Rákban lévő Hold elég erős érzelmileg, de sokszor elragadják a szentimentális érzések. Ragaszkodása a múlthoz, otthonhoz, családhoz, gyerekekhez, érzésekhez, emlékekhez, álmokhoz, a valahová tartozás érzését erősítik. Rosszul viseli, ha nincs rá szükség. A vele ellentétes Bak jegynek szintén elsődleges cél a biztonság megteremtése, azonban képes látni a realitásokat és az akadályokat is, az érzelmek itt kontrolláltak és fegyelmezettek, a stabilitás a kiszámíthatóságban, a megfoghatóságban és a hagyományokban rejlik. Ahhoz, hogy megtaláljuk magunkban a stabilitást meg kell találnunk a középpontunkat, valahol félúton a Rák és a Bak jegy között, a mély, szentimentális érzelmek és a rideg valóság között. A Rák telihold rejtett szükségleteket és zavaros érzéseket hozhat felszínre. A nem kielégítő helyzetek elengedését most a Bak jegyet uraló Szaturnusz harmonikus fényszöge is segít, ami a valóság-látás mellett tartós eredményt is hozhat.




Hold a Rákban: Mindenféleképpen tartoznia kell valakihez, a kötődés elengedhetetlen számára, egyedül nem tud kiteljesedni. Gyermeklelkének szüksége van az érzelmi biztonságra, amely képes ellensúlyozni hangulatingadozásait, megszerzésének vagy megtartásának érdekében az érzelmi zsarolástól sem riad vissza.  Ösztönösen gondoskodó, fészekrakó, anyaként is igazi tyúkanyó típus. Nőképének középpontjában is a család áll, gyerekként önállótlan és érzékeny, hatalmas fantáziával rendelkezik.


Haladóknak: Amelyik életterületed  (horoszkóp házad) felett jön létre a Rák telihold, azon a területen keresztül ismerheted fel, mi az amit el kell engedned.


 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése