NYÁRI NAPFORDULÓ - KVARTÁL HOROSZKÓP 2.

Mivel a tavaszi napéjegyenlőségre felállított képlet Ascendense kardinális jegybe esett, ezért ebben az évben negyedévente készíthetünk új meg új kvartál horoszkópot.

  A kvartál horoszkópban, amit a napfordulóra, azaz a Nap Rákba lépésének pillanatára állítunk fel, a következő látható: az Ascendens ismét  kardinális jegybe esik (Rák) mint a tavaszi alap horoszkópban.





A Rák Ascendens Vizes jegy, azaz hideg-nedves ősminőségű. A Hold is, mint az Asc.ura egy Vizes jegybe esik a Skorpióba. Ez bizony egy átlagban hűvösebb/esősebb nyarat jelöl. Amit némiképp alátámaszt a 4.h. (mint az időjárás háza) amely a Szűz jegyében kezdődik, és a Szűz eg Föld-jegy, azaz hideg-száraz. Ura a Merkúr az Ikrekben, Levegős jegyben, azaz meleg-nedves jegyben áll. Ha ezeket összevetjük, láthatjuk, hogy a hűvösebb és nedvesebb tendenciák dominálnak (még akkor is, ha amikor ezt írom, éppen 40° lesz árnyékban). Szóval igazából elég változékony időkre számíthatunk így nyáron: lesz sok eső, és hol hűvösebb, hol kellemesebb hőmérséklet. Meglátjuk, szeptember végéig hogy alakul az időjárás.

Maga az Asc. a kvartál képletekben az általános hangulatot jelöli. A Rák és Skorpió jeggyel egy érzelmesebb, de kezdeményezőbb alaphangulatot kapunk, viszont a Hold esésben van a Skorpióban, így pont a nép jelölője azt jelzi, az emberek még nem tértek magukhoz a Covid-járványból, sokan depisebbek az átlagnál, hiába indult el a nyitás. Habár a Hold az  5.házban áll, így  a buli, szórakozás és a gyerekek állnak a középpontban. Az 5.h-ban találjuk a Szerencsepontot és a Leszálló Holdcsomópontot is ami ambivalens hatásra utal: egyrészt szerencsés, nyitásra életörömök megélésére való újbóli alkalmakat, másrészt a "gödör" jelenléte miatt ebbe negativabb hatások is vegyülnek, pl. egyes események még nem lesznek megtartva, vagy korlátizásokkal, ill. a gyereke és az oktatás témaköre is még vegyes hatásokat mutat.



Az Asc.-en pedig rajta áll a Vénusz, ami egyfelől analógiásan szintén az életörömök jelölője, másfelől pedig a 11.h. és a 4.h.uraként áll ott, azaz a közösségek, baráti társaságok jelenléte ugyanúgy mint az otthoni dolgok, ingatlanokkal (l.felújítási kölcsön, CSOK, áfavisszatérités) ill. mezőgazdasággal kapcsolatos tevékenységek fontosságát és megerősödését jelzi (elvégre a Vénusz elég jó méltóságban van ott a Rákban, triplicitásban).

Sajnos ezzel a Vénusszal a POLLUX állócsillag áll együtt: Mérgekkel is kapcsolatban állhat. Hozhat baleseteket, betegséget, szerencsétlenséget, hirtelen halált. Még kedvező pozícióban is ártó hatásúnak tartják. Éles eszű, ravasz, furfangos embert jelez, rossz pozícióban erőszakos, heves, kegyetlen természetet alakíthat ki. Nehéz műtétekre utalhat, a kedvezőtlen pozíció áldozattá válást is jelezhet. Jó pozícióban a jó marsikus hatásnak megfelelő hatások várhatók.

Illetve a FOGSÁG arab pontja is együtt áll ezzel a Vénusszal, azaz a néphangulat még mindig nem érzi elég szabadnak magát, vagy sokan önkéntes "karanténban" vannak még mindig (12-4.h.összefüggése) - azaz nem szívesen hagyják el a biztonságosnak vélt otthonukat. 

 A vezetők, akiket a Nap szimbolizál, a 12.házban, peregrinen a Rák jegyében nem sokat tudnak tenni per pillanat, alá vannak vetve a népakaratnak, ezért is a nagymérvű nyitás valószinüleg 

A Nappal együtt áll a BETELGEUSE és a POLARIS állócsillag. A BETELGEUSE olyan sikereket szimbolizál, amelyet nem hátráltat semmi.  A POLARIS ha prominens egy képletben, akkor a kitartást, a következetességet, a hajlíthatatlanságot szimbolizálja, amely főleg a hivatásban és az életcélok elérésében nyilvánul meg. 

Maga a kormány 10.h. a Halak jegye és ura a Jupiter a 9.h-ban Teljesen mint a tavaszi kvartál horoszkópban). Uralmi méltóságban nagyon erős, de nagyon a külföldtől (9.h.) függnek. Egyben retrográd is ez a Jupiter, azaz a kormány bizonytalankodik , vacillál, visszavonhatja a rendelkezéseit.  A 10.házban, az MC-n  találhatjuk többek közt a Neptunuszt is, ami reményekre, de egyben csalódásokra is utal a kormány tevékenységével szemben.

6.h. ez a ház jelöli a mundán (politikai) asztrológiában ált. a munkalehetőségeket, a munkásosztályt, a társadalombiztosítási formákat és a járványos megbetegedéseket is.

A 6.h. kezd végre jól állni (v.ö. tavaszi kvartál) bár megint a Jupiter jelöli. Ám ez a Jupiter most uralomban van a Halakban, változó jegyben, 9. világos házban. Vagyis sokkal jobban alakul a járványhelyzet és a munkaügyi helyzet mint az elmúlt negyedévben. Bár a változó jegy hullámzást is mutathat az említett területeken.


Nézzük a halálozásokat:

A 8.h.a nemzeti tragédiák, katasztrófák, a halálozási statisztika és a halálozással kapcsolatos szolgáltatásokat jelenti.

8.h. Bak, ura a Szaturnusz a Vízöntőben uralmi pozícióban. Ez egyrészről jelentheti azt mivel uralmi bolygó és követő házas és retrográd, ezért hullámzó lesz, és mivel a Mars is sújtja, ezért kevesebb lesz számszerűleg, de lehet, hogy tragikusabb haláleseteket láthatunk. 

Sajnos az Asc együttállás az arab pontok közül a Gyilokponttal alátámasztja a halálozásokat, ill. az ország "haldoklását".

A Mars- Szaturnusz oppozició az egyik legfeltűnőbb állás a képletben, amely pont a 2-8-as házat kapcsolja össze. és egyben teszi is tönkre. A 2.h. mint az ország pénze elég ramatyul néz ki, a Covid kivéreztette a gazdaságot. Nemcsak a peregrin és sújtott Mars jelöli a 2.h. csúcsán, de a 12.házas peregrin Nap is a minimumot jelöli. Bár ez kevésbé sújtja a népet (Hold) mint a halálozások és az adók, hitelek pl. véget ér a moratórium (8.h. Szaturnusz). 

A Merkúr a 4.h.uraként a mezőgazdaság jelölője is, amely jól áll, uralomban, de a 12.ház csúcsán elzártan, nem tud annyira teljesíteni  mint kéne (l. a tavaszi hideg miatt kevesebb a termény bár jó minőségű lehet)

A RIGEL állócsillag a 4.h.és 12.h.urával a Merkúrral áll együtt a 12.h.csúcsán. Felelősségfelvállalás, gondoskodás, erőteljes de értelmes hatalomgyakorlás fűződik hozzá. Az ősi magyar hitvilágban ezt a csillagot Rónakirálynak vagy Rónaőrzőnek nevezték, amely ugyancsak a védelmet, méghozzá az uralkodó, a törzsfő vagy a fejedelem népe iránti kötelességét és tanítói szerepkörét szimbolizálja.  Alvidas szerint Merkúr, Mars és Jupiter hatású. Azaz jótékonyságot, tiszteletet, gazdagságot , elégedettséget, hírnevet hoz, magasra értékelik, találékonyság, műszaki érzék jellemzi . Hasonló hatású, mint a Regulus, de inkább szellemi téren érvényesül.

A FORMALHAUT állócsillag a Jupiterrel áll együtt a 9.h-ban. Ptolemaiosz szerint Vénusz és Merkúr, Alvidas szerint Jupiter kvadrát Szaturnusz a Halakból a Nyilasba. Azt mondják igen hatalmas és szerencsét hozó csillag, de mégse olyan jóindulatú. Előnyös hatás értelmi és művészi foglalkozásban vagy hasonló törekvésekben. Megfelelő planéták mellett sikert, hírnevet hoz.Tehát pl. a felsőoktatásban lehet, hogy sikeresebbek lesznek most a humán és művészeti iskolák mint az egyéb tematikájúak például.


Végül: a képlet a Szaturnusz órájában született

A SZATURNUSZ órája:

Szaturnusz órájában hajóra ne szállj, útra se indulj! A Szaturnusz az "infortuna minor", órái kritikus időpontok. Veszélyeket, nehéz időszakokat, akadályoztatásokat jelenthetnek az élet azon területein, főleg ahol a Szaturnusz a horoszkópban áll. Jelenthet baleseteket, épületomlást, fulladásos halált is. Kivételes esetben kedvező építkezések megkezdésére, ingatlan ügyek intézésére. Az ebben az órában megkezdett dolgok vagy sokáig tartanak, vagy lefolyásuk hosszú.



Összefoglalva: nehéz időszakon vagyunk túl, a nép, az emberek szeretne felszabadulni és az életörömöknek élni elvégre nyár van és vakáció, de még nehezen megy nekik, és a háttérben azért erős figyelmeztető jelek is vannak, arra nézve, hogy nem kéne még teljesen odadobni a gyeplőt, hanem okosan gazdálkodni a  nyitottabb feltételek mellett. Most kereshetünk munkát, ha a Covid miatt hátrányt szenvedtünk ebben, élvezzük a nyarat, de ne ész nélkül, és ha esetleg úgy érezzük nem szeretnénk még annyira nyitni a saját életünkben annak is megvan a támogatottsága, a z elvonulások, szellemi foglalkozások szép haszonnal járhatnak.

Mindenkinek jó vakációt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése