A Jupiter retrográd lesz (okt.18-ig)

 

Emlékeztetőnek röviden annyit a retrográd, azaz az égen látszólag visszafelé haladó (az ekliptikai sorrenddel ellentétes) mozgásról, hogy ilyenkor az adott bolygó a pályája során a legközelebb van a Földhöz, és emiatt nagyobb/fényesebb. Régen a retrográd mozgást kifejezetten erőveszteségnek, sújtottságnak tartották, mivel a bolygó “természetellenes” mozgást folytat: hátrafelé megy, holott előrefelé kellene, hogy menjen.

A retrográd Jupiterről régen azt mondták, hogy egy gazdag emberhez hasonlatos, aki nem tud élni a gazdagságával ill. egy olyan bölcs, akinek az elméjét aggodalmak kerítik a hatalmukba. Itt a Jupiter két általános jelölése (bőség, gazdagság / bölcsesség) szenved csorbát.

Euenkívül a jupiteri analógiák kapcsán azok a területek, amik késedelmet vagy nehézségeket vagy furcsa fordulatokat tartogatnak az elkövetkező hónapokban: a jogi ügyek, a felsőoktatás (felvételik), a vallás, könyvkiadás, politika, stb.

Most még egyszer lehetőségünk lesz átgondolni, mindent megtettünk-e, amit lehetett, pótolhatjuk a hiányosságokat, módosíthatjuk addigi döntéseinket. Ez az időszak nem lesz olyan felhőtlen mint az előző, gyakran érezhetjük, hogy akadályoztatva vagyunk, ahol a Jupiter születési képletünkben áll és ahol jelenleg halad.

Születési képletben:

Erős, független filozófiai meggyőződés, az igazság keresése. Fontos számára a lelki fejlődés, kevésbé lényegesek a " földi" jellegű célok - pl. anyagiak, hírnév.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése