FENG SHUI - A ló szimbólum

 

Talán nincs még egy olyan Feng Shui szimbólum, ami annyira közel állna a mi gondolkodásunkhoz, érzelemvilágunkhoz, mint a ló. A sárkány félelmetes mesefigura, az oroszlán (Fo kutya) ugyancsak ősi félelmeket ébreszt fel bennünk, a háromlábú békát, meg a sárkányfejű teknőst sokan visszataszítónak tarják hüllő voltuk miatt, elefántokkal többnyire csak az állatkertben, cirkuszban a találkozhatunk, kívül áll érzelemvilágunkon, a Buddha figura egy tőlünk idegen vallás képviselője... de a ló!

A ló ősidők óta barátságban él mellettünk, ő az egyik leghűségesebb segítőtársunk! Lóháton vágtáztunk a hatalmas keleti síkságokon, lóháton érkeztünk a Kárpát-medencébe; lóháton indultunk a csatákba, és a ló segített megművelni a földjeinket; ló húzta az esküvői hintót éppen úgy, mint a halottaskocsit...

A ló a kínai emberhez is igen közel áll, épp ezért válhatott Feng Shui szimbólummá. Ám a ló az a Feng Shui szimbólum, amit sokkal inkább a "mellékhatása" miatt kedvelünk. Ereje, eszessége, kitartása miatt a hírnév életterület egyik fő szimbólumává vált. Ha mi lónak titulálunk valakit, az sértésnek számít - még ha nem a legdurvábbak közül valónak is -, ám Kínában ez az egyik legkedvesebb dicséret. A szülők szívesen hasonlítják lóhoz a legrátermettebb, legígéretesebb jövő elé néző fiukat.


A hírnév (kicsit árnyaltabban fogalmazva: a jó hír, jó megítélés, megbecsültség) olyan erény, amire nem lehet születni, nem lehet megörökölni, hanem keményen meg kell érte dolgozni. Ezt a kemény, állhatatos, szívós munkát szimbolizálja lakásunk déli területén a ló figura. Ha tehát olyan munkakörben dolgozol, ahol fontos a jó hírnév (előadó művészet, irodalom, sajtó stb.), vagy fontos az ismertséged a jó üzletmenet szempontjából (internetes, vagy élő vállalkozások, kereskedelem, szolgáltatás, stb.), mindenképpen fontos életterület számodra a lakás déli részén lévő hírnév életterület. De ha csupán arra vágysz, hogy embertársaid elfogadjanak, megbecsüljék munkádat, ne súgjanak-búgjanak a hátad mögött, akkor sem feledkezhetsz meg erről a területről. Mindenképpen hasznos, ha elhelyezel egy ló-figurát a hírnév életterületen...


Kockázatok és mellékhatások

A továbbiakat jó volna, ha csak hölgytársaim olvasnák, persze az uraknak sem tilthatom meg... merthogy ennek a kedves ló-figurának van egy bizonyos "mellékhatása", ami akár "kockázati tényezővé" is válhat egy jól működő párkapcsolatban... (hm... talán mégis jobb, ha az urak is folytatják az olvasást!) A ló képes arra, hogy meghozza az udvarlót! Ezért pedig semmi egyebet nem kell tenni, mint azt, amit már meg is tettünk: helyezzük el a ló-figurát lakásunk déli részében (nem a párkapcsolati részen, délnyugaton! Szigorúan délen!) Talán ezt az égtájat a legkönnyebb megkeresni iránytű nélkül is: egy szép napsütéses napon figyeld az órádat, vagy valamelyik közeli templom harangját. Amikor delet üt az óra, nézd meg, merről süt a Nap, arra van dél. (Ne zavartasd magad a téli és nyári időszámítás különbségén, ez mindössze néhány fok eltérést jelent a Nap állásában, túl nagyot nem fogsz tudni tévedni!) 

De milyen legyen az a ló?

Ez egy nagyon izgalmas kérdés. Bár a Feng Shui nem fektet le egyértelmű szabályokat a ló kinézetére vonatkozóan, azért azt tudjuk, hogy minden apró részletnek jelentősége lehet. Alapszabálynak azt tudom javasolni, hogy próbáld megtalálni a lovon azokat a jellemvonásokat, amiket majd az általa hozott udvarlóban is szeretnél látni, és próbáld kerülni azokat, melyekkel nem tudnál együtt élni egy későbbi párkapcsolatban.

Most felsorolok néhány apróbb jelet, amelyek segíthetnek a döntésben, bár érdemes ezeket is több szemszögből megvizsgálni:

nyereg, lószerszám - terheket, kötelékeket viselő udvarló, esetleg eltitkolt másik kapcsolat (ám de jelentheti azt is, hogy önként veszi magára a majdani kapcsolatunk korlátait, nem vágyik szabadosságra)

ágaskodó, vágtázó ló - túlfűtöttség, túlzott önállóság, szabadság utáni vágy (ám de jelentheti azt a boldogságot és felszabadultságot is, amit majd mellettünk fog érezni az új kapcsolatban, ami szárnyakad adhat neki)

lehajtott fejű ló - búskomorság, melankólia, életuntság (ám de jelentheti azt is, hogy óvatos, a lába elé néz, nem álmodozik, nem ábrándozik a jövőről, hanem a biztonságos jelenre törekszik)

fejét félrefordító ló - útkeresés, bizonytalanság, őszintétlenség, füllentésre való hajlam (ám de jelentheti azt is, hogy figyel a részletekre, az oldalról, hátulról érkező támadásra, veszélyre, mellette biztonságban érezheted magad)

ló kerítés, vagy karám mögött - bezártság, korlátoltság, folytonos akadályok (ám de a korlát védheti is őt a külső veszélyektől...)

Már ezekből is láthatod, hogy minden jelet értelmezhetsz így is, úgy is. Ezért mondom azt, hogy nem ÉN és nem a Feng Shui fogja megmondani neked, milyen legyen a te lovad, hanem a bensőd! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése