KINAI ASZTRÓ - A YANG FA LÓ HÓNAPJA

 

Június a Yang Fa Ló hónapja lesz. Jún.5. 12:53 - jún.6. 

A kínaiak szerint ez a hónap (jún.5 - júl.6.) a Ló hónapja, a nyár második hónapja, egy tüzes hónap, és ezért nagyon jó időszak most azoknak akik a Kecske, Kutya és Tigris évében születtek. Nem igazán jó a hónap a Patkány szülötteknek, nem sikerülnek úgy a dolgaik, ahogy szeretnék, akadályokba ütközhetnek.


A Ló hónapja alapvetően Tűz elemű, ezért mindazoknak jó, akik szintén Tűz, Fém vagy Föld eleműek (a születési napjuk szerint), mert sok baráttal, ismerőssel találkozhatnak, de külön még jót tesz a Föld elemű embereknek is. Támogatást, segítséget kaphatnak másoktól vagy tanulásba kezdhetnek, meglevő tanulmányaik jól fognak menni.

A Fa eleműeknek kreativitást hoz ez a hónap és vállalkozókedvet, a Viz eleműeknek pénzt (ha szingli férfiak, akkor barátnőt is!) a Fém eleműeknek pedig még munkát és ha nők, akkor pasit is hozhat!

A Tűz elem jelenléte miatt egy kicsit optimistábbak leszünk, megélénkül a tőzsde és fellendül a gazdaság bizonyos mértékben, beindulnak a dolgok.

Itt számolhatod ki, hogy milyen elemű napon születtél és h. hat rád ez a hónap:

KALKULÁTOR


YANG FA


A Yang Fa egy vastag törzsű, erős fát jelent, nem hajladozik, behatol a földbe és növekszik. Az öt elem körforgásában a Fa elem a kedvességet szimbolizálja, de negatív irányban az agresszivitást és csökönyösséget is. Ragaszkodik a szabályokhoz, elvhűek, nehéz meggyőzni, a kiállnak magukért, ha túl nagy a nyomás rajtuk, az a fejükre hat (mentális problémák), ill. balesetek történhetnek velük. Mégsem lehet meggyőzni majd az embereket, mindenki a maga igazát hajtja majd, csak így lehet, csak úgy lehet- ezt fogják hajtogatni, megegyezésre, kompromisszumra kevésbé hajlanak. Ez lesz a nehézsége a következő hónapnak.


A Ló egy Yang Tűz állat (mint a tábortűz), de van benne rejtett elemként Yin Tűz is (gyertya) és a ez a kis gyertyaláng sokkal veszélyesebb, ugyanis akár egy gyufával is egy egész erdőt föl lehet égetni! A Yin Tűz nagyon alattomos, így sajnos nukleáris robbantásokra, fegyverkezésekre számíthatunk, mivel a puskagolyót is szimbolizálja. Tehát harcok is lesznek egész hónapban mindenhol, nemzetközi szinten elég sok háborút és feszültséget jelent (l. szept.11. Yin Tűz napon volt stb.).Egyszóval az emberek forrófejűek lesznek egész hónapban erre vigyázni kell. Mindenki sokkal könnyebben felfortyan, erre kell ügyelni, fejleszteni az önuralmat!


A  Ló azonban szerencsét és jó dolgokat is hoz, még szárnyalni is tud. Azt mondják a kínai istennő Kuan Yin fehér lova egészen a felhőkön túl repül békét és áldást hozva onnan. Sok gyerek fog születni ebben a hónapban. A Ló emberek nagyon okosak, kedveltek, szeretik a szórakozást. természetes sármjuk sok barátot vonz. Jó intuícióval rendelkeznek, ezért jó döntéseket tudnak hozni, Nem lehet szabályok közé szorítani mert különben lázad. Nem titkolózós, s pénz nem érdekli nagylábon él, gyorsan csinálja a dolgokat. )

Vagyis általánosságban is többet fogunk költeni, a gazdaság is fellendül, mert az emberek úgy érzik, megérdemlik, ennyi év válság után. A Ló az optimizmust, a fejlesztést szimbolizálja a gazdaságban, megindul a tőzsde is. Újdonságok, technikai újítások és felfedezések is születnek számosan.

Jobb lesz az intuíciónk, érdemes rá hallgatni, viszont szabályok közé nem nagyon lehet szorítani az embereket , mert akkor lázadni fognak. Az emberek sokkal jobban ki fogják mondani a gondolataikat és az érzelmeiket főleg a családban (ellentétben a volt Kígyó hónapjával, ahol nem volt tiszta kommunikáció).A Ló hónapja a Románc virága is, hozza magával a szerelmet, a szexet minden médiában. Aki ebből nyer, az a szépségipar, a ruházat/divatipar, mert mi is vonzóbban, csinosabbak akarunk lenni a másik nem számára. :)

Az időjárásban egy szárazabb hónapra számíthatunk, mint az előző , mert a Fa táplálja a Tüzet és a tűz Lóban nincs semmilyen Víz elem, a Fában sincs. Probléma lehet a szeles időjárással: hurrikánok, tornádók fognak jelentkezni.



FA energetikájú hónap




Mit tegyél? Ötletelj, légy kreatív, vállald fel önmagad, lépj a tettek mezejére

Mit ne tegyél? Ne sérts meg másokat, ne törd le senki ambícióját. Ne akarj több feladatot felvállalni, mint amennyit valóban képes vagy megvalósítani.

A hónap színe: zöld

Ezen hónap energetikája jó Tűz és Fa elemű embereknek (a születési nap eleme szerint!), korlátozó hatással bír a Viz eleműekre, és rosszat tesz a Föld eleműeknek!

Az adott hónap eleme ill. a saját születési napod eleme kiszámítható itt:

KALKULÁTOR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése