URÁNUSZI TRANZITOK


Mivel nemrég váltott jegyet, érdemes kicsit körbejárni a témát, ha valakinek érinti valamely fontos bolygóját vagy tengelyét a képletében! Nekem most ment rá az Uránusz a Napomra....

URÁNUSZ AZ ASCENDENSSEL
Valószínűleg türelmetlenekké válunk mindenféle kötöttséggel, korlátozással szemben az élet minden területén - még intim kapcsolatainkon belül is. A stabil és jó kapcsolatok kevésbé érintettek, de valamelyik fél keresni fogja a kitörési pontokat a régi, elvárt szabályok alól. Ilyenkor szinte vonzzuk magunkhoz a teljesen új, másféle ismeretségeket.
Legyen szabad önmagunkat adnunk - ez a jelszava e tranzitnak és kapcsolatainknak is ehhez kell igazodniuk. Olyan emberekkel hozhat össze a sors, akik teljesen különböznek megszokott barátainktól.
Elégedetlenség esetén bárhol szakításig vihetjük a dolgokat, ahol változásra vagy 243
kiigazításra van szükség. Belefoghatunk az asztrológiába vagy más okkult témába az igazság után kutatva, amitől felszabadulásunkat reméljük.

URÁNUSZ A NAPPAL
EZ a lázadás időszaka lehet, igazi énünk paraméterei újrafogalmazásának és a kötöttségek, valamint korlátozások lerombolásának időszaka. Lehet ez egy nagyon termékeny időszaka személyes fejlődésünknek, ugyanakkor, ha foggal-körömmel ellenállunk a változásoknak, akkor felfordulás és káosz lesz belőle. Mindenesetre a változások bejönnek életünkbe és mire véget ér a tranzit, szabadabbá, mássá, valóságosabbá válunk.
Változásokon megy keresztül életünk, és ha megpróbálunk ellenállni, az balesetre vezethet. Legyünk nagyon körültekintők. Előfordulhatnak szívpanaszok is. Ha hajlamosak vagyunk szívbetegségre, nagyon vigyázzunk. Nem árt, ha felülvizsgálatra megyünk.
URÁNUSZ A HOLDDAL
Heves belehabarodások kísérhetik e tranzitot. Főleg a férfiak fognak áldozatul esni ennek az érzelmileg felvillanyozó élménynek. Vagy intim kapcsolatainkban, családi életünkben következhetnek be változások, valószínűleg az anyát vagy más nőrokont illetően. Ezek jó vagy rossz értelemben, de mindenképpen váratlanul és meglepő módon érnek bennünket.
Előfordulhatnak váratlan események vagy lelki változások, amelyek érzelmileg felkavarnak bennünket. Hangulatemberré válhatunk, váratlan kilengésekkel egyik érzelemi végletből a másikba. Akár boldogok, akár szomorúak vagyunk; ismét érezni fogunk. Ez egy fontos feltétele teljes értékű emberi mivoltunknak; hisz nem robotok vagyunk.
URÁNUSZ A MERKÚRRAL
Vigyázzunk utazás közben. Próbáljuk megfékezni lobbanékonyságunkat és hajlamunkat a hirtelen kockáztatásra.
Új ötletek és meglátások árasztanak el bennünket és ezeket mindenkivel meg akarjuk osztani, sőt megtéríteni, meggyőzni akarjuk embertársainkat.
EZ egy nagyon jó tranzit ahhoz, hogy belefogjunk az asztrológia, az okkultizmus, a tudomány, a matematika és technológia tanulmányozásába.
Észjárásunk most felgyorsul és új ötletekkel van teli. Maradjunk nyitottak, de most ne hozzunk végleges döntéseket és ne kötelezzük el magunkat. Ha kiborítónak találjuk az új ötleteket és meglátásokat, akkor gondolkodásunk valószínűleg túl merevvé vált. Lazítsunk. Legyünk rugalmasak.
Ha gondolkodásunk annyira merevvé vált, hogy képtelenek vagyunk az újdonságot befogadni, akkor ez most idegfeszültséget vagy ideggyengeséget okozhat.
Új meglátások és elképzelések merülhetnek fel bennünk. Ha elég rugalmasak vagyunk a változások elfogadásához gondolkodásmódunkban vagy környezetünkben, akkor annak nagy hasznát fogjuk látni. Készüljünk fel arra, hogy életünk egy időre mozgalmassá válik. Tegyünk tudatos erőfeszítéseket, hogy rugalmasak és nyugodtak maradjunk.
EZ nem a legjobb időszak az utazásra. Előfordulhatnak bosszantó késedelmek vagy egyéb problémák, amik miatt váratlan utazásra kényszerülhetünk.

URÁNUSZ A VÉNUSSZAL
Egyszerre csak ki nem állhatjuk a megállapodott kapcsolatok unalmát, monotóniáját és hajszolni kezdjük a szabadságot, az izgalmakat, szinte bármi áron.
Ezt az igényünket vagy jelenlegi kapcsolatunkon kívül próbáljuk kielégíteni, vagy maga a kapcsolatunk fog változni és valamilyen új alakot ölteni. Legjobb, ha megvárjuk a tranzit lecsengését, mielőtt bármiféle kötelezettséget vállalnánk az újabb kapcsolatotokban.
URÁNUSZ A MARSSAL
Kerüljünk el messziről minden olyan veszélyes tárgyat, amely e két planétával kapcsolatos: gépek, lőfegyverek, éles szerszámok, robbanóanyagok. A vezetéssel is, és gyakorlatilag minden potenciálisan balesetveszélyes helyzetben vigyázzunk. A balesetek nem elkerülhetetlenek e tranzit idején, de előfordulhatnak, különösen, ha eleve hajlamosak vagyunk rájuk.
Ne próbáljuk elfojtani e planéták energiáit. Azért kell most küzdenünk, hogy érvényt szerezzünk egyéni mivoltunknak és nem fogunk - nem is szabad - eltűrni semmilyen beavatkozást, amely ettől eltéríthet. E folyamat megtagadása akár egy váratlan műtétet is szükségessé tehet.
E két planéta irdatlan és potenciálisan robbanékony elegye dolgozik most bennünk, de semmi esetre sem szabad elnyomnunk erőiket. Igazi énünk küzd létjogáért és ebbe nem enged semmilyen közbeavatkozást. A terhesnek tűnő korlátozások mostanra már elviselhetetlenekké válnak. Mindez felboríthatja egész életünket, de ha tudjuk, mi folyik körülöttünk és igyekszünk tudatosan irányítani, csillapítani ezeket az energiákat, a változások és események nem lesznek feltétlenül rombolóak.
URÁNUSZ A JUPITERREL
Megnövekedő étvágyunk önmagunk és a kozmosz jobb megértésére fokozza igényünket, hogy többet tanuljunk, új dolgokkal foglalkozzunk, használjuk ki a lehetőségeket és keressük a szabadabb mozgásteret. Váratlan változás állhat elő „szerencsékben" - így vagy úgy. Élvezzük, ha ez kedvező, de ne essünk kétségbe, ha nem az. A dolgok igen gyorsan fordulnak.
URÁNUSZ A SZATURNUSSZAL
A szabadságszerető, gyakran felforgató Uránusz egyik pillanatról a másikra lerombolhatja a látszólag bebetonozott struktúrákat, amelyekre a Szaturnusz segedelmével alapoztuk életünket. Eletünk bármely területe, amely az utóbbi időben korlátozta fejlődésünket - akár tudatában vagyunk, akár nem - most váratlan és talán robbanásszerű változásokon fog keresztülmenni. Ez vonatkozik munkánkra, hivatásunkra, szerelmi és egyéb emberi kapcsolatainkra is. Ne álljunk ellent, ill. ne nyomjuk el ezt az energiát, mert az végletes feszültségekre vezethet és testi tüneteket vonhat maga után, még a koszorúerek megbetegedését is beleértve. A változások hosszú távon előnyünkre szolgálnak.

Van még valakinek Uránusz tranzitja? Nem feltétlenül a Nappal, akármelyik bolygójával vagy az Ascendensével.... miket tudnátok hozzákapcsolni az életetekből? Mik történtek veletek mostanában?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése