A Nap belép az Ikrekbe


Az Ikreknek nagy a tudásvágyuk, információéhségük, mozgásigényük. Fontosak számára a kapcsolatok, a kommunikáció, az utazás, a mozgás. Uralkodó bolygója a Merkúr, ami az intellektus, a józan ész szimbóluma. Az Ikrek sokoldalú, széles érdeklődési körű, de nem elég kitartó. Intellektuális, nem érzelmes.
Figyeld meg, mely házad fölött tranzitál éppen a Nap (mely házadba esik az Ikrek jegyének kezdete), mert azokat a témákat előtérbe hozza kb.egy hónapig.
Az Oroszlán Ascendensűek sok változást nem észlelnek, mert az Ikrekben is peregrin a Nap, a születési uralkodójuk. Április vége óta több erőfeszítést kell tenniük dolgaik megvalósulásáért, kevesebb az energiájuk. (Igazából majd csak júl.végétől fognak erőre kapni.)
Az állatöv harmadik jele az Ikrek. Jele a (dualitás) kettõsség szimbóluma. A levegõelemhez tartozik, melynek jelzését, a két vonalat, a párhuzamost tartalmazza. Az Ikrek a változó kereszthez tartozik, ami változékonyságot, a kitartás hiányát jelenti. Az uralkodó bolygója a Merkúr. A Nap kb. május 21-tõl június 20-ig tartózkodik ebben a jelben.
A levegõelem és a változó õsminõség a jel örökös mozgására utal. Az Ikrek jel az emberben az egyetemes tudásvágyat, a kielégítethetetlen megismerési és kutatási ösztönt jelenti. A jel eggyetlen mondatba sûritve: 'Én megismerek'. Az Ikrek számára nem jelent különösebb örömet valakinek, vagy valaminek a puszta birtoklása, részletesen meg akarja ismerni a személyeket és tárgyakat. No és persze az egész világot. Az Ikrek vándorló természetü. Mindent megismerni: ez a jel célkitûzése. A világmindenség természetébõl adódik, hogy ezt a célt megvalósítani lehetetlen. A szétforgácsolódás elkerülhetetlen számára. Kezdeti fellángolása, bármi iránt csak szalmaláng természetü.

A Legalább annyira fontos számára a továbbhaladás, a közvetítés. Nem véletlenül uralkoró bolygója a Merkúr, a hirvivõ.
Keresni, kutatni, meggyõzõdni, továbbadni majd kezdeni elõlrõl. Nyugtalanság, kíváncsiság -ez az Ikrek jelü ember osztályrésze és természetesen minden emberben jelenlévõ Ikrek-tulajdonság.
Ha gyermekkorától vizsgáljuk az Ikrek ember egyéniségét, azt tapasztaljuk, hogy ritka esetektõl eltekintve õ az, aki leghamarabb járni és beszélni képes. Ezt a két tehetséget sokáig megtartja. Beszélni mindig sokat beszél, és mozgási kényszere idõs koráig megmarad.
Igyekszik mindent gyorsan elvégezni. Álltalában jól tanul, mert rendkívül gyors a felfogása. Gyakran azért unja magát az órákon, mert már elõre elolvasta az anyagot, sõt hozzá is olvasott, persze ez csak arra az anyagra vonatkozik, amalyik érdekli. Ha nem mondhatja el a véleményét az órákon nyilvánosan, akkor padtársával beszél, de az is elõfordulhat, hogy pad alatt olvas. Gyakran már elöbb tud olvasni mint hogy iskolába járna. Falja a könyveket. Késöbb is nagy könyvgyüjtõ. Megvesz mindent, ami érdekli, de az elolvasásukra nem marad ideje. Ennek ellenére olvasottsága és tájékozottsága a világ dolgairól lenyûgözõ.
Társaságokban közkedvelt ember. Mindig tud valami aktuális pletykát, érdekes információt. Amennyire szerteágazó a tudása, legalább annyira felületes. Sosem az információk mélysége, hanem mennyisége izgatja. Igazi ujságíró tipus. Õ az az ember aki képes lyukat beszélni a másik hasába.
Az Ikrek kettõs jel. Az Ikrek emberekben mindig jelen van a kettõsség érzése. Önmagával vitatkozik, és az egyik énje megpróbálja meggyõzni a másikat. Semmit sem hisz el, csak úgy, ha utánajár és meggyõzõdik arról, hogy az információ helyes. Ha valamiben kételkedik, rögtön vitára kész és ha úgy érzi, hogy igaza van, addig csûri-csavarja, míg az ellenfél fel nem adja. Egy szónok veszett el benne. Pillanatok alatt képes új teóriák létrehozására, ha úgy érzi, hogy a vitában sarokba szoritották. Nem következetes, logikai láncolataiban nem találunk kiépitettséget, ha ez kiderül, témát vált. Ez nem azt jelenti, hogy nem kerülhetnek ki közülük zseniális gondolkodók, sõt elég gyakran látunk közöttük írókat, filozófusokat. Utóbbikat a horoszkópban lévõ erõs Szaturnusz-állásnál találjuk.

Semmit sem tudnak magukbban tartani. Ahogy a szólás tartja: "Ami a szívükön, az a szájukon". Közlékenységi vágyukból adódik, hogy sokat tudnak beszélni. Az is elõfordul, hogy ha már elmondták amit akartak, a válaszra már oda sem figyelnek. Ez nem szemtelenség részükrõl, de gondolataik csapongása miatt már máshol járnak. Most éppen azon gondolkoznak, hogy mirõl lehetne tovább beszélni. Beszédkészségüknek megvan a maga haszna is. Jó a nyelvérzékük, gyakran több nyelven beszélnek. Pályájuk is kapcsolódhat a beszéddel. Kiváló tolmácsok, elõadók, riporterek, tanárok, újságírók, szervezõk, ügyvédek kerülnek ki soraikból. Õk a tipikus közvetitõk is; postai alkalmazottak, a tömegkomunikációban résztvevõk, utazásokat lebonyolítók.
A mozgás- és levegõigénye óriási. Ezért ha teheti, kimegy a szabadba. A hosszas bezártság neurotizálja. Nyitott ablaknál alszik, és nem fázékony. Sokáig megtartja fiatalos külsejét és szellemi frissességét. Szervezete ellenálló, de idegrendszere nem. Ez a legsebezhetõbb pontja és sajnos az ideggyógyászatra sokan kerülnek az Ikrek közül, elsõsorban azért, mert túlhajtják magukat, nem ismernek határt. Ahogy szokták mondani: "Két végérõl égetik a gyertyát". A másik érzékeny pontja a válla és a tüdeje. Számára a legveszélyesebb a dohányzás.

Az Ikrek kiválóan alkalmazkodik a megválltozott körülményekhez. A kapcsolataiban alkalmazkodó, mások elvárásainak megfelelni akaró, de csak addig, míg az illetõ vagy társaság érdekli. Kicsit úgy is fogalmazhatnánk, hogy mindent fontolóra vesz és érdekei szerint dönt. Az érdeke elsõsorban a tudás megszerzését szolgálja nála.
Számára a világ a megtanulható ismeretek tárháza. Minden információ, ami érdekli, a jobb eligazodáshoz vezet és az állatövi jegyek sorrendjében õ képviseli a kiváncsi embert. Rendszerezésre nem futja az erejébõl, idejébõl.
Pinterest-albumom Ikrek jegyű hírességekről: https://hu.pinterest.com/…/napjegyek-zodiac-s…/ikrek-gemini/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése