FILMAJÁNLÓ


A mostani Merkúr-Jupiter szembenálláshoz jól illik ez a durván manipulációs politikai film, amely a nagyon közelmúlt eseményeit dolgozza fel egyedi szemszögből, Benedict Cumberbatch (Rák jegyű) főszereplésével:

"Dominic Cummings politikai tanácsadó döntő szerepet játszott abban, hogy Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból. Rajta keresztül, illetve más tanácsadók szemszögéből követhetjük az eseményeket, a két szekértábor küzdelmét, miközben a politikusok próbálnak hasznot húzni a felfokozott érdeklődésből, a pénzügyi támogatókból. Kiderül, a személyes adatokkal való visszaélés, a hamis hírek, a célzott reklámok és az újfajta kampánytechnika hogyan járultak hozzá a váratlan és ellentmondásos döntéshez."

Nagyon érdekesnek találtam, főleg, hogy kendőzetlenül bemutatta az újfajta, marketinges szemléletű, digitális algoritmusokon alapuló politikai machinációkat Kegyetlenül őszintén leleplezte, mennyire manipulálhatóak és befolyásolhatók vagyunk úgy, hogy észre sem vesszük, és lelketlen politikusok (vagy bárki más) ezt simán kihasználhatja. Ha másra nem is, arra jó volt a film, hogy ezután talán óvatosabban adunk meg adatokat magunkról a közösségi médiában. És a végére kiderül, milyen választásoknak a főpóbája is volt ez az egész digitális adathalászat....

További infó: Snitt.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése