MÁJUS


Legyen minden örömöd olyan, mint május hava.
(FRANCIS QUARLES )

Május hava hinti varázslatát, amint a tavasz ígérete végre beteljesül. Ebben a hónapban az otthonunkra irányul a figyelmünk, miközben továbbra is próbáljuk beleszőni az egyszerűséget mindennapjainkba, és újraismerkedünk az Egyszerű Bőség harmadik alapelvével, azaz a rend átalakító erejével. Friss szemmel és szerető, megértő szívvel gondoljuk át napi ügyeinket. Ahogy ráérzünk a mindennapi felismerések ízére, úgy találjuk meg a szentséget a mindennapiban.

Örömteli, egyszerű dolgok májusra

Május elsején akassz egy virágkosarat a bejárati ajtódra, és a szomszédodéra is. Lélegzetelállító májusi bokrétát köthetsz a rózsaszín virágú somfa és az akác rövid gallyaiból és fehér magnóliából. Oszd meg a csokrodat az egyik munkatársaddal. Tűzz egy kis bokrétát a gallérodra.


Anyák napjára adj magadnak valamit elismerésed jeléül (te tudod igazán, mit szeretnél), hogy megtiszteld a benned élő Nagy Anyát. Akár lehet ez valami a kényeztető kívánságlistádról is. Ha van gyereked, ha nincs, ezt mindenképpen tedd meg. Ha vannak gyerekeid, bocsáss meg magadnak, amiért nem felelsz meg a saját elvárásaidnak (ki felelne meg?), mentálisan lökd félre az elmúlt év alatt felhalmozódott bűntudatot, és kezdj tiszta lappal. Ha még él az édesanyád, ebben az évben szánd rá az időt, és írd meg neki azt a hosszú levelet, amelyre olyan gyakran gondoltál, hogy megírod, és oszd meg vele mindazt a sok kedves dolgot, amelyekről szeretnéd, hogy tudjon. Ha már nincs az anyukád ezen a világon, beszélj hozzá a szívedben. Hallani fog téged.


Járj utána a feng shui ősi kínai művészetének. Ha nem tudod, hol kezdd, Sarah Rossbach könyveit ajánlom: Feng shui és Interior Design with Feng Shui. Amikor elkezdesz rendet tenni a házadban, mozgass meg huszonhét tárgyat.
Vállalj be egy rumlis fiókot.


Egy szombat délután, takarítás után piszmogj egy órát a kedvenc zenédre. Rendezd át a személyes emlékekből és fényképekből álló kedvenc gyűjteményedet. Ízlelgesd az édes emlékeket. Élvezd a képzeletbeli utazást vissza az időben.

Vegyél ki pár régi filmet az 1930-as és ’40-es évekből, vagy kapcsolgass a televízión, hátha régimódi kincsekre bukkansz. Figyeld meg bennük az otthon játszódó jelenetek díszleteit és kellékeit: kárpitokat, függönyöket, konyhai csecsebecséket. Gondolkodj el rajta, hogy ezek a bájos, otthonos díszletek mitől olyan marasztalók.

Vegyél le képeket a falról és tárgyakat az asztalokról és a kandallópárkányról, és egy héten át tapasztald meg „a semmi teljességét”. Mit akarsz visszatenni?
Ha van kedvenc gyűjteményed, látható helyen tartod? Mutogatod? Gondolkodj el rajta, milyen egyéb módokon vehetnéd körbe magad szeretett tárgyaiddal.
Rendszeresen járj el turkálni-börzézni, hogy eltereld „anyagias éned” figyelmét. Figyeld az újságokat és a hirdetéseket, hogy hol rendeznek kiárusításokat, illetve bolhapiacokat.

Ha lakberendezési ötleteket keresel, a két kedvenc Marym könyveit ajánlom figyelmedbe: Mary Emmerling’s Romantic Country és Mary Engelbreit’s Home Sweet Home. Mary E online magazinja, a Home Companion címe:
www.maryengelbreit.com

Takarítsd le a grillsütőt, készíts krumplisalátát, és vedd elő a fehér cipődet a május 30-i hétvégére.

Légy boldog.


Légy hálás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése