FILMAJÁNLÓ

LUCIFER (sorozat) 
Retrográd Plútó időszakában (ráadásul bepontosodik a Nap-Plútó trigon is) - az egyik legjobb visszatérő (!) filmsorozat a LUCIFER, amit ajánlhatok!
Az ismert Sandman-spinoff DC-képregény alapján készült sorozat, amiben Lucifer, a Pokol Ura unja magát és boldogtalan, ezért lemond a trónjáról, királyságát saját klubjára, Los Angeles pezsgő és őrült világára váltja, és elkezd segíteni egy nyomozónőnek a bűnözők megbüntetésében, hogy 10 milliárd év után esetleg megváltást nyerjen.

Tom Ellis (egy Skorpió jegyű színész!) brillírozik Lucifer szerepében. A magas, karcsú, feketehajú, sármos figura behízelgő mosolyával és hangjával (no és az eredetiben az angol akcentusával!) mindenkit levesz a lábáról (de legalábbis megőrjít). Bár tökéletes iskolapéldája a nárcisztikus személyiségnek, lassan-lassan elkezd törődni a körülötte levőkkel, megbarátkozik az emberekkel és maga is egyre jobban emberiesedik.
A történetben feltűnik még Chloén, a nyomozónőn (Lauren German - Nyilas jegyű) kívül annak családja, mint a koraérett csemetéje Trixie (Scarlett Estevez - szintén Nyilas), volt férje Dan (Kevin Alejandro - Kos jegyű), és kelekótya színésznő anyja, Debbie, és munkatársai pl. a túl lelkesen ölelgetős Ella (Aimee Garcia - szintén Nyilas!).
Lucifer oldaláról pedig jönnek a természetfelettiek: a testvére Amenadiel (D.B.Woodside - Oroszlán jegyű) és Uriel angyalok, a testőre Maze, a bérgyilkos démoni csaposlány (Lesley-Ann Brandt - Nyilas jegyű), és az anyja a Mindenség Úrnője, egy ügyvédnő testében (Tricia Helfer - Kos jegyű). Később feltűnik még Káin (a Smallville-ből ismerős Tom Welling - Bika jegyű) és Ábel is, sőt anyjuk, az első nő, Éva is (Inbar Lavi - Mérleg jegyű)!


És aki mindezekkel mindkét oldalról tisztában van: Linda Martin (Rachael Harris - Bak jegyű), Lucifer pszichoteraputája – mert Los Angelesben még az Ördög is terápiára jár! 
Most, hogy már az új (Netflixes) 4.évadon is túl vagyunk, azt tudom mondani, csak hasznára vált a sorozatnak a csatornaváltás. Izgalmas, pörgős, érzelmesebb, elmélyültebb, kicsit talán komolyabb lett a sorozat, de szerencsére még mindig csattanós poénokkal.
Szóval lényeg az, hogy angyalos-ördögös, misztikus, fantasy-sorozat és mindenkinek ajánlom aki ezeket szereti. Minden karakter nagyon jópofa, és ami különösképpen értékes benne, a sok-sok humoros beszólás, a karakterek jellemfejlődése, az emberi és a természetfeletti világ ütköztetése.
Mindenképp újranézős sorozat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése