Februári telihold a Szűzben


 TELIHOLDKOR add át magad egy kényeztető szépségápolási rituálénak,merülj el egy kád illatos vízben, olvass este lágy gyertyafény mellett, vagycsak álmodozz kedvedre és lazíts. Üdvözöld a semmittevést és ünnepeld apillanatot, amíg a hold a csúcson van. Engedd, hogy a hóról visszaverődőfénysugarak simogassanak, érezd, hogy biztonságban vagy, akár a mag ahó alatt, majdnem készen a csírázásra.


Szimbólumok



A februári hold tökéletes szimbóluma. A hó maga a varázslat, a kezdet előtti csend. A tavasz ígéretének lehelete, a tisztaság és a fény szimbóluma.


FEHÉR



Az évnek ehhez az időszakához a fehér szín kapcsolódik, mert utal a hóra, szimbolikájában pedig a megtisztulás és a nyitott tér van jelen, akár egy új, üres lap, ami arra vár, hogy teleírják.


KŐRIS



A kelták ezt a hónapot a kőrisnek, a bölcsesség és a gyógyulás szimbólumának szentelték. Az óriás kőris, Yqqdrassil, amelyre Odin felakasztotta magát, a germán és skandináv mitológiában világfaként jelenik meg


ÁRPA



Az árpa tápláló gabona, íze édes és lágy, őrléskor pedig fehér tejszerű nedvet ereszt, ezért is társítják ehhez a hónaphoz és a februári holdhoz. Az árpapelyvával töltött puha párnák ideálisak relaxáláshoz és fiatalító alváshoz.


CSILLAG



A februári holdhoz kapcsolódó tarot-kártya a Csillag; a remény, a szunnyadó mag, a szerencsébe, a jövőbe és a nap első sugaraiba vetett bizalom jelképe.


GYERTYA



Gyertyaszentelő Boldogasszony napján megáldják a gyertyákat, amelyeknek ott a helyük minden olyan ünnenen, amely a fény visszatérését, a tűz általi megtisztulást, a belső melegséget és a művészek szívében égő Brigid lángját élteti.


Rituálék és gyakorlatok



Szedd össze az összes úi gyertvát, amit az otthonodban találsz, és vegyél még párat a következő hónapokra. Telihold éjszakáján fürdesd meg a gyertyákat a hold fényében, hogy átjárja őket a hold varázsa. Ha gondolod, reggel kend be őket levendulaolajjal, majd csomagold be mindegyiket tiszta ruhába.



Készíts Brigid istennőnek szentelt bőrradírt. Ehhez szükséged lesz 2 csésze árpa- vagy zabpehelyre, 2 evőkanál rózsasziromra vagy szárított levendulavirágra, 2 evőkanál édes mandulaolajra és 2 evőkanál fehéragyagporra (ha az utóbbit nem sikerül beszerezned, nyugodtan kihagyhatod). Keverd össze a hozzávalókat, majd daráld le, és rakd egy jól zárható tégelybe. Amikor használni akarod, vegyél ki belőle egy kis adagot, keverd össze langyos vízzel, és masszírozd át vele az arcbőrödet..



Ha szerencsés vagy, és olyan helyen élsz, ahol tiszta a hó, menį ki és meríts belőle egy csészényit. Keverd össze egy csésze olívaolajjal:az elkészült hóolajat égési sérülésekre, bőrirritációra használhatod.



Lefekvés előtt készíts magadnak egy csésze zab- vagy rizstejet jó sok mézzel, fahéjjal és egy csipet sáfránnyal. Segít elaludni, és nem mellesleg fantasztikus az íze..




Pakold tele otthonod egyik szobáját gyertyákkal, egyenként gyújtsd meg őket, és menj közel a lánghoz, hogy érezd a melegét. Ezután gyújts meg egygyertyát a szoba közepén, ülj le mellé, és vedd körül a lángot a két tenyereddel. Miután a kezed átmelegedett, tedd a tenyered a padlóra, átadva neki ahőt; képzeld el a földet, amint újjáéled, és a tavasz nyomában kizöldül a fű.



Vásárolj tulipánhagymákat, és ültesd el egy cserépbe. Tavaszra kivirágoznak.




Szórj durva szemcséjű sót a szobák sarkába és a küszöbre otthonod védelmére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése