Febr.11. A házasság napja

 

A Házasság világnapját február második vasárnapján ünneplik immár világszerte, amely 1981-ben indult útjára Amerikából a házaspárok kezdeményezésére.

A házasság világnapja ünnepli a férjet és a feleséget mint a család alapját, a társadalom alapegységét. 

Ez a nap ünnepli a hűségüket, áldozataikat és örömük szépségét a mindennapi házasságban. A rendezvény célja a házasság intézményének népszerűsítése, hogy megmutassuk, a mai felgyorsult világban is az egyik legfontosabb érték a jó házasság. A házasság védőszentje Szent Miklós.

Ehhez kapcsolódik a házasság hete is, ami minden évben a Valentin napot megelőző vasárnap kezdődik.

Nézzük asztrológiailag a házasságot:

Ahogy a hónapokhoz, úgy a napokhoz is kapcsoltak a régiek egy-egy bolygóprincipiumot. Igy alakult ki a heti sorrend: Nap (vasárnap), Hold (hétfő), Mars (kedd), Merkúr (szerda), Jupiter (csütörtök), Vénusz (péntek), Szaturnusz (szombat). Nézzük meg, mely napokon házasodók, mire számíthatnak az asztrológia és a hagyomány szempontjából. Amennyiben nem emlékeznél, hogy mely napra esett a házasságkötésed, itt van egy segítő kalkulátor

Asztrológiában a hétfő a HOLD napja. 

Aki hétfőn házasodik: igazi szívvel-lélekkel kötött, mély összekapcsolódását élhet meg a partnerével.



A kedd, a MARS bolygóhoz kapcsolódó nap. 

Aki kedden házasodik: a héber hagyományok szerint a kedd különleges nap, mert ezen a napon Isten kétszer is kinyilatkozza, "jó". Ezen a napon kötött házasságok mozgalmasak és nagyon intenzív érzések hordozói.



A szerda asztrológiai analógiája a MERKÚR bolygóhoz kapcsolódik.

Aki szerdán házasodik: mozgalmas, változékony kapcsolatra számíthat, ahol a partnerek közti kommunikáció jut a legnagyobb szerephez.



A csütörtöki nap a JUPITER-hez kapcsolódik.

Aki csütörtökön házasodik: annak kapcsolatában a bőség és az anyagi dolgok kerülnek előtérbe.



Asztrológiában péntek a VÉNUSZ napja.

Aki pénteken házasodik: annál a szerelem a legfontosabb, és az, hogy biztonságban érezze magát a kapcsolatban érzelmileg is és anyagilag is.



A szombat a SZATURNUSZ napja. Szaturnusz a mitológiában az idő és ezáltal az időtlenség ura, az Univerzum kiegyenlítődésének (karma) megtestesítője.

Aki szombaton házasodik: európai szokás szerint leggyakrabban ezen a napon kötnek házasságot: megerősítve és szentesítve az elhatározást. A szombati házasság a felelősségvállalásról szól.



Asztrológiában a NAP kapcsolódik ehhez a naphoz. 

Aki vasárnap házasodik: az örömmel köti össze az életét a másikkal, számára ez egy új, izgalmas kaland kezdete.



Hogy tudd, milyen napon házasodtál, kattints ide:

http://www.onlineconversion.com/dayborn.htm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése