KINAI ASZTRÓ - Yang Tűz Tigris hava


A TIGRIS HÓNAPJA (febr.4 - márc.5. ). A kínaiak szerint ez a hónap a Tigris hónapja, a tavasz első hónapja, nagyon jó időszak most azoknak, akik a Tigris, Ló, Kutya és a Disznó évében születtek. Nem igazán jó a hónap a Majom szülötteknek, nem sikerülnek úgy a dolgaik, ahogy szeretnék, akadályokba ütközhetnek.



A Tigris hónapja alapvetően Fa elemű, ezért mindazoknak jó, akik szintén Fa eleműek (a születési napjuk szerint), mert sok baráttal, ismerőssel találkozhatnak, bizalmas kapcsolatokat teremthetnek egymással, de külön még jót tesz a Tűz elemű embereknek is. Támogatást, segítséget kaphatnak másoktól vagy tanulásba kezdhetnek, meglevő tanulmányaik jól fognak menni.

A Víz eleműeknek kreativitást hoz ez a hónap és vállalkozókedvet, a Fém eleműeknek pénzt (ha szingli férfiak, akkor barátnőt is!) a Föld eleműeknek pedig sok munkát és ha nők, akkor pasit is hozhat!

Itt számolhatod ki, hogy milyen elemű napon születtél és hogy hat rád ez a hónap:

Kalkulátor


Türelmetlenebbek és makacsabbak lehetünk az átlagnál. Elképzelhető, hogy véleményünket túl radikálisan fogalmazzuk meg, ezzel felesleges ellenállást váltva ki az emberekből.

Amúgy dolgos, intenzív időszak következik.Ha volt olyan terület ahol nem haladtunk, ott most végre körvonalazódhat az irány. eljött az ideje, hogy meghatározzuk önmagunkat, magunkra találjunk, de ez bizony határozottságot igényel részünkről.

Mivel ez egy ún. Utazó Ló jegy, ezért mozgalmas, változatos hónapra számíthatunk legtöbben. Ez általában jó hónap a házasságkötésre, költözködésre, és utazásokra, kivéve a Kecske jegyűeknek. A Majom, a Patkány és a Sárkány jegyűek főleg mozgalmas hónapra számítsanak, tele utazással és változásokkal!

Viszont akiknek Kígyó, Majom, vagy Tigris szimbólum van a képletükben, azok a hónap negatívabb hatásainak kivédésére hordjanak egész hónapban maguknál valamilyen Disznó szimbólumot!


Ha BÁRHOL a képletedben van:

 


DISZNÓ jegye: Leépítés

A Leépítés, minden esetben egy tendenciát mutat arra, hogy az érintett területeken túlságosan is hagyjuk magukat irányítani és befolyásolni. A környezet látszólag túl erősnek bizonyul, amit eleinte érzésünk szerint kénytelenek vagyunk mégis eltűrni. Az ember úgy érzi, hogy minden elromlott körülötte, de jellemzően mégsem tesz semmit, hogy változtasson. Alacsony szinten azonban a dolgok egyre rosszabbá és rosszabbá válnak, és egészen addíg fokozódnak, amíg már nincs más választásunk, - akár az egészségünk érdekében is- de ki kell állni magunkért.

Tigris - Disznó KOMBINÁCIÓ

A kombináció okán létrejöhet a fa elem, ami a fejlődés és a kreativitás jelölője. A képlet tulajdonosának rengeteg újító ötlete van és folyamatos belső motivációt érez, hogy képezze magát. Szeret tervezni, és vonzódik az újdonságokhoz. Amennyiben belső minőségként jelenik meg (tehát mindkét szimbólum a radixban van) akkor az alap, amire építeni lehet a kreatív személyiség. A kombináció által érintett területekre nem lesz jellemző a lehorgonyzás, itt folyamatos a megújulás, és változás. A tanulás és az önfejlődés hangsúlyosan megjelenik az életútnál.

Nyúl - Fa trigon

Tranzitban az időszak tökéletesen alkalmas önfejlesztésre, tanulásra, valamint új dolgok elsajátítására. A Fa elem által szimbolizált életterületeken ezek lesznek a legnagyobb kiteljesedés időszakai, (ahogyan a fa is koronát növeszt) ill. a faágak szétágazásához hasonlóan megjelenhetnek válaszutak az ember életben

Sárkány - Fa trigon

Tranzitban az időszak tökéletesen alkalmas önfejlesztésre, tanulásra, valamint új dolgok elsajátítására. A Fa elem által szimbolizált életterületeken ezek lesznek a legnagyobb kiteljesedés időszakai, (ahogyan a fa is koronát növeszt) ill. a faágak szétágazásához hasonlóan megjelenhetnek válaszutak az ember életben



Kígyó - Aratás, Tűz tükör

Aratás

Az Aratás Csillagokat más néven a Karma Csillagainak is hívjuk. A konstellációhoz kapcsolható kulcsmondat - „ki mint vet, úgy arat” - magában foglalja az állás jelentéstartalmát. Amíg az Aratás konstellációt nem ismerjük, úgy érezhetjük, hogy talán igazságtalan az élet, és bizonyos helyzetekben a körülmények áldozatai vagyunk, segítségével azonban az események mögé nézve ráébredünk, hogy az Univerzumban rend van. Csak olyan dolgok térnek vissza hozzánk, amit valamikor, valahol mi is megtettük valakivel. 

Bármit teszünk -jót vagy rosszat -, az Aratás csillagok aktiválódásánál minden visszatér hozzánk!

Ló - Tűz trigon

 Külső minőségként azokat az időszakokat jelzi, amikor az érintett életterületeken lelkesedésünknek köszönhetően kiemelkedő teljesítményt fogunk nyújtani. Lehetőséget ad kitűnni abban, amit csinálunk. Jellemzően több és nagyobb figyelmet kapunk, ill. nagy hatással leszünk mások életére.  Képes hatni az emberekre és tud inspirálni másokat. Kiemelkedő előadói képességgel bír, és lelkesedésével akár meg is változtathatja a körülötte lévők életét. Tele van energiával és szenvedélyesen elkötelezett céljai irányában. A tűz trigon mutatja a spirituális nyitottságot, ill. mindenféle vallással összefüggő érdeklődést, vagy tanulmányokat. 



Majom - Oppozíció, Tűz tükör

Tigris-Majom oppozíció - Az akarat manifesztációja

Ezzel az oppozícióval nagyon tudunk akarni, - és persze lehetőleg mindent azonnal. Bennünk van az elszántság, és küzdőszellem, de meg kell tanulnunk kivárni mindennek az idejét.Az eltervezett dolgainkhoz idő kell, hogy megvalósuljanak, azonban a Tigris-Majom oppozíciónak nem erőssége a türelem.

Alacsony szinten, érzelmi ütközések formájában jelenhet meg: amikor a dolgok nem a tervek szerint alakulnak. (a Tigris- Majom nagyon szeret fejben eltervezni mindent, fél lábbal a jövőben él) - és ilyen esetben könnyen úgy érezhetjük, hogy elárultak bennünket. Az oppozíció alacsony szintjén, dührohamok formájában a Tigris-Majom elégtételt akar az őt ért sérelmekért, és ha bántani kell, hát nem riad vissza a másik gyenge pontjától sem. (ez a “tányérdobáló” állások egyike.) Előfordul, hogy sokszor kapkodunk, nem figyelünk, melynek köszönhetően kisebb-nagyobb baleseteket idézhetünk elő. Ezek mind megelőzhetők azonban az intuícióra való fokozott odafigyeléssel, ill. a közlekedésben nagyobb óvatossággal, és körültekintéssel.

A kulcs az állás magas szintű megéléshez az, ha tudatosítjuk: olyan erőkkel és energiákkal rendelkezünk, amivel bármit valóra tudunk váltani. Emberfeletti dolgokat is véghezvihetünk, de mindennek manifesztációjához, időre és türelemre van szükség.


Tűz tükör

A Tűz Tükör lelkileg érzékennyé, és rendkívül sérülékennyé teszi a képlet tulajdonosát. Asztrológiai konzultációkon célszerű mindig nagyon óvatosan és körültekintően fogalmazni, főleg ha segíteni szeretnénk felemelni az állást. Alacsony szinten az élethez való alapvető hozzáállásában megjelenhetnek olyan gondolatok, mint: “Engem nem értenek meg”, “ Én megtettem mindent, de…” ill. “A másik a hibás…”, - ezért ha nem fogalmazunk elég diplomatikusan, könnyen “betámadva” érezheti magát a hozzánk forduló, és érzelmileg bezárkózik.


Kutya - Tűz tükör

A Tűz Tükör lelkileg érzékennyé, és rendkívül sérülékennyé teszi a képlet tulajdonosát. Asztrológiai konzultációkon célszerű mindig nagyon óvatosan és körültekintően fogalmazni, főleg ha segíteni szeretnénk felemelni az állást. Alacsony szinten az élethez való alapvető hozzáállásában megjelenhetnek olyan gondolatok, mint: “Engem nem értenek meg”, “ Én megtettem mindent, de…” ill. “A másik a hibás…”, - ezért ha nem fogalmazunk elég diplomatikusan, könnyen “betámadva” érezheti magát a hozzánk forduló, és érzelmileg bezárkózik.

3-as  tűz büntetés: Kígyó  +  Tigris +  Majom

Bármelyik kombinációban (akár a saját horoszkópban, akár a hónapokban, napokban) összeáll ez a 3 állat, az stresszes időszakot jelöl. Betegségileg sejtellátottság, idegrendszeri, vérnyomás, szívproblémák, hormonproblémák, nyirokrendszer. Feladatot is hoz: nemcsak belül, kivül is szét kell nézni, rendet rakni, költözni, változtatni dolgokon.

Egészség:

Tűz – szív, agy, szem, idegrendszer, gyulladás, vérkeringés, vékonybél ( ha a nap oppozícióba vagy büntibe kerül, akkor komolyan kell venni a jelzést). Ha 3-as Tűz büntetés van ( kígyó, tigris, majom) akkor komoly gyulladás szervezetben. Kivédése: antioxidánsok + peptidek.



PATKÁNY, BIVALY, KECSKE vagy KAKAS jegye

Akik a  PATKÁNY, BIVALY, TIGRIS, KECSKE, KAKAS jegyében születtek, azokra a Tigris maga nincs különösebb  hatással. Ez persze nem jelenti azt, hogy egyéb hatások (a hónap Yang Tűz eleme vagy a Szerencseoszlopuk, egyéb a képletben levő állataik, stb.) ne lehetnének a hónap befolyása alatt, de ennek eldöntésére már személyes konzultáció ajánlott!


YANG TŰZ




Ahogy a nap mindenkire egyformán süt, úgy a Yang Tűz sem tesz különbséget az emberek között. Mindenkire nyitottan, szeretettel tekint már az első találkozásnál is.

Jó a kisugárzása, pozitív és vidám. Megjelenése üde és könnyed, sokszor az arca is pirospozsgás, szemei nevetők. Optimista, nem lehet sokáig lent tartani, mert nem rágódik a dolgokon, mindig a jövőbe tekint.

 Ami a Yang Tűznek a szívén, az a száján is, így a diplomácia nem az erőssége. Nem szeretné másképp tálalni a dolgokat, mint ahogyan gondolja, ezért kívülállók úgy érezhetik, hogy nem tud disztingválni. Ha valami kizökkenti a mindennapokból, hajlamos a hirtelen, robbanásszerű megnyilvánulásokra, kiadja magából a haragját, de azzal a lendülettel tovább is lép.

Pozitívan áll az emberekhez, először mindenkiről a jót feltételezi. Abból indul ki, hogy mivel ő kedves és őszinte, ezért mindenki más is az.

Ahogy a nap keleten felkel és nyugaton nyugszik le, úgy a yang Tűz is “rutin orientált”. Ha kialakít egy rendszert az életében, akkor ahhoz tartja magát. Ez viszont a problémakezelésére is kihat, mindig mindent ugyanúgy akar megoldani.

A Yang Tűznek teljesen természetes, hogy ő van a társaság középpontjában. Ennek érdekében jóformán semmit sem kell tennie, automatikusan felhívja magára a figyelmet. Bár jól érzi magát a középponti szerepben, azonban ahogyan a Naphoz sem mehet túl közel egyetlen bolygó sem anélkül, hogy elégne, úgy az ő privát dolgaiba sem enged betekintést senkinek.


TŰZ energetikájú hónap:

Mit tegyél? 

Adj energiát másoknak, de ne vidd túlzásba, hisz az már rombolhat építés helyett. Légy ösztönös, nagylelkű és dinamikus, igyekezz előre haladni, ne hátra.


Mit ne tegyél? 

Ne küzdj túlzottan a sors ellen, egyszerűen fogadd el, amit az élet felkínál. Kerüld a veszekedéseket, különösen a családi konfliktusokat.


A hónap színe: piros, vörös, bordó


Ezen hónap energetikája jó a Tűz és Föld elemű embereknek (a születési nap eleme szerint!), korlátozó hatással bír a Fa eleműekre, és rosszat tesz a Fém eleműeknek!


Itt számolhatod ki, hogy milyen elemű napon születtél és hogy hat rád ez a hónap:

Kalkulátor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése