A Halak üdvözlése

A Halak a feltétel nélküli szeretet képviselője. Az érzékenység, a képzelet, az áramlás és az érzés óceánja. Legjobb változatában a Halak balzsam és megváltás, ha viszont elakad, akkor a menekülés, az illúziók és az elszigetelődés jellemzi. A Halak zárja az asztrológiai évet és a zodiákus kört. Minden tavaszra a tél készít fel. 


A Halak szereti a magányt, és leginkább akkor érzi jól magát, ha elegendő tér és csend veszi körül ahhoz, hogy kapcsolatba lépjen az isteni minőséggel. Imádja a zenét, egy dalocska szépsége a legmagasabb birodalmakba repítheti. A Halak energiája arra szólít fel minket, hogy figyeljünk a lelkünk zenéjére, és osszuk azt meg mindenféle szerető gesztusokon keresztül. A Halak időszakában gyakran használjuk a képzeletünket, és megnyílunk az inspiráció előtt. Ebben az energiában mindent megteszünk, ami tőlünk telik, hogy az együttérzés és a szeretet igaz csatornáivá váljunk.

A zodiákus kör utolsó jegye, a Halak az elengedést hozza el nekünk. A befejezés melankóliáját, a búcsú szívfájdalmát, a betetőzés csendjét. A Vízöntő viharos kapcsolódásai és közösségi élete után ismét mély lélegzetet veszünk. Lehet, hogy jólesik most egy kicsit egyedül lenni, hogy feltöltődjünk és gondolkodjunk. A Halak energiájában a szívünkben és az elménkben is az egység érzése van jelen. A Halakhoz tartozik a csendes meditáció és a kontempláció is. A szóbeli megosztás most kevésbé fontos, mint a mély érzések és az érzékenység. Nézd az óceán végtelenjét, az eléd táruló horizontot, lélegezd be a hegyek illatát, és érezd át, milyen fontos az embernek, hogyha mégoly aprócska helye van is a teljes egész mérhetetlen távlatában. Bár valóban csak aprócska fények vagyunk ebben az óriási tágasságban, mégis érezzük, hogy van szerepünk. Add át magad ennek az érzésnek, és hagyd, hogy magával ragadjon az egyetemes szívverés és a világ légzésének ritmusa.

JAVASLAT

Ebben a hónapban gondold át, mit szeretnél elengedni. Lehet, hogy ott kell hagynod végre a jelenlegi munkahelyedet, vagy el kell engedned egy kapcsolatot, amit már rég meg kellett volna tenned. Használd a „Felszabadítalak…” mondatkezdést gondolatindítónak, és írj tíz percen keresztül, megállás nélkül. Minek a felszabadítására állsz készen?


A költészet és a zene a Halakhoz tartozik. Ebben a hónapban mindennap olvass fel egy verset hangosan, vagy énekelj egy dalt. Oszd meg az érzékenységedet másokkal is, a hangodon keresztül. Mozduljunk együtt a csendből a hangba!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése