Merkúr a Halakba lép

A Merkúr belép a Halakba. Szerényebbek, visszahúzódóbbak, segítőkészek lehetünk. Felerősödhet az érdeklődésünk az okkultizmus, a misztika iránt. Ugyanakkor hajlamosabbak lehetünk a szétszórtságra, a zavaros kommunikációra, a félreértésekre, a bőbeszédűségre.


Az Ikrek és Szűz Ascendensűek élik meg ezt legrosszabbul. Uralkodó bolygójuk, a Merkúr a Vízöntőben némi erőre kapott és ezt most mind elveszti, hiszen a Halakban romlásba kerül (exil lesz). Érdemes ilyenkor időzíteni némi pihenőidőszakot, amennyiben lehet.

Merkúr a Halakban: Szétfolyó, ködös álomvilágban él, a való világban csak erős megérzései és végtelen alkalmazkodóképessége révén boldogul. Gondolkodása illúziókkal teli, határtalan, sok esetben zavaros. Intuíciói segítik a tájékozódásban, tanulásban. Empatikus és odaadó, de nehezen húzza meg a határokat saját és mások gondolatai, problémái között. Kapcsolataiban passzív, sodródó, alkalmazkodó. Gyakorlati érzéke gyenge. Gyerekként is álmodozó, elmélyült, passzív.

Itt elértünk a Merkúr másik "mélyrepülős" jegyéhez száműzetésben és esésben is van egyszerre, ezért elég nehéz érvényesülnie - legalábbis szigorúan elméleti, tudományos pályán. Egy kis szakaszán a jegynek kb. a 16-20° közötti szakaszán még kap egy kis méltóságot, de aztán a romlásba kerülés ezt is lerontja hosszabb távon. 

Azért nem arról van szó, mint ahogy a Nyilas Merkúrnál sem, hogy hülye lenne a gyerek/ember, inkább csak, hogy valami egészen egyedi módon látja, dolgozza fel és értékeli a világot. Igazából a gondolataiba sose látunk bele, mert ő sem a sajátjaiba, ezért néha váratlan fura dolgokat tesz, váratlan, fura okokra hivatkozva. ami számára teljesen logikusnak tűnik, ám a környezete épphogy teljesen illogikusnak tartja a dolgot. 

Változó jegy, ezért ingadozó a tudása is, a tanulási kedve is, hol így-hol úgy áll a tananyaghoz, egyik nap még a biológiát nem érti , másnap már az irodalmat sem....Ő sem az a továbbtanulásra vágyó, diplomahalmozó típus, inkább álmodozó, fantáziavilágba menekülő. A hagyomány úgy tartja a Halak Merkúr is, mint a Nyilas vagy fantasztikus körmondatokba beszél és hosszú, színes fantáziájú meséket mond,- vagy "hallgat mint a csuka". Na most azért a Víz jegyek az ún. "néma jegyek", tehát ez utóbbi valószínüleg gyakrabban előfordul náluk. Nem beszélnek, hallgatnak, elvannak a saját kis világukba  a szülő vagy tanár pedig kétségbeesetten a tördeli a kezét, hogy valami tárgyi tudást kicsikarjon belőlük. Valószínüleg az érzelmi ráhatáson kívül és a sok-sok ismétlésen át leginkább még a művészetek általi kifejezés tudja őket megfogni: festés, rajzolás, ének, zene, tánc, színészkedés - ezekkel lehet valamit kezdeni (nem véletlenül: a Halak jegyében egzaltációs méltóságú a Vénusz a művészetek bolygója). 


Jupiteri hatás: az elvont, ködös igazságokat, nagy összefüggéseket keresik, a "megvilágosodást", de emiatt a tárgyi tényeket, a fontos részletek sokszor szem elől tévesztik.


L. Lady Gaga (énekenő,  celeb), Alan Rickman (színész), Sharon Stone (színésznő), Curt Cobain (énekes, zenész), Justin Timberlake (énekes, színész), Bruse Wilis (színész), Robbie Williams (énekes) stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése