Március köszöntése

 

Márciusban két erő keveredik: még nincs tavasz, de még a tél sem ért véget. Odakint a nap kellemesen felmelegíti a földet, a fűszálak kizöldülnek, és rügyek, új hajtások ffakadnak. Az újra ébredező életet a tél maradék ereje fogja vissza, amely még mindig viharokkal, hideg szelekkel és hajnali faggyal rémisztget. Márciusban a szelek holdja hatása alatt két erő találkozik, a nyugalom és az újjáéledés egyszerre van jelen egy olyan térben, amelyben az egyik a másikból jön létre. A tavasz nem más mint átalakuló tél.


Amikor a hó elolvad, és a víz beszivárog a talajba, puhává és termékennyé téve azt, a magok készen állnak a csírázásra. A magok és a rügyek talán törékenynek tűnnek, de megvan bennük az erő, amivel át tudják törni a földet, meg tudják repeszteni az őket borító hártyát, hogy életre keljenek.Ugyanez az energia lakozik a márciusi holdban, olyan akár a szél, amely folyamatosan változik ebben az évszakban, erősből enyhévé, orkánból lágy esti szellővé szelídül, amikor a levegőben érezni a tavasz illatát. Még nem látjuk, de már ott van.

Március a Kos hónapja, agresszív és dinamikus; és a Marshoz, az őt uraló bolygóhoz hasonlóan a vitalitás és az energia üzenetét hordozza magában.Ez egy bimbózó hold, olyan, mint a fiatal, tüzes Kos és a növényekben újra áramlani kezdő nedv, a klorofill, amelyektől kizöldülnek a levelek, és beindul a létfontosságú energiaáramlás.

A lehetőség ott virít a rügyekben a fák ágain, ott van az energia a rügy közepén, az üres térben, amely növekszik, formát ölt, és levéllé, növénnyé.végül egész fává válik. A fitoterápiában az évnek ebben a szakaszában készítik a rügykivonatokat, így a március a rügyek betakarításának és áztatásának az időszaka, amely kulcsfontosságú a növény teljes potenciálját tartalmazó gyógyszerek készítésénél. Valami hasonló történik a szívünkkel is amikor tavasszal újra felébred: felgyorsul a pulzusunk, gyökeret ereszt a meleg napsütésben, és lassan kibontakozik, kinyílik, mint egy levél.


(Lattari: Holdfázisok)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése