Parfüm asztrológia

 A megfelelő illat választásánál nemcsak azt vesszük figyelembe, hogy milyen alkalomra vásároljuk, hanem kedvünk, temperamentumunk vagy életfilozófiánk szerint is válogatunk. Az már közismert, hogy az alaptermészetünket befolyásolja a csillagállás, melyben megszülettünk.



Kos 

Citrusos illatok

Az asztrológia első Tűz jegyeként hatalmas energiák fűtik a Kosokat: lelkesedésükkel mindenkit magával ragadnak, arról nem is beszélve, hogy igazi pezsgő személyiségek, akiket mindenki szeret! Temperamentumos, bátor és erős – ilyenek a Kos csillagjegyben születettek. A makacs és rendíthetetlen jellemüknek köszönhetően sikerül elérniük a céljaikat. A Kos csillagjegyűeket nagyszerűen kiegészítik az energikus és szenvedélyes illatok, melyek felkeltik a környezetük figyelmét.

Számukra a tökéletes illat nem más, mint a frissítő és citrusos Tom Ford Neroli Portofino Acqua parfüm, amiben a bergamott narancs, a mandarin, a citrom, a menta és bazsalikom keveredik egymással. 

 Megfelelő tipp a frissességgel és energiával töltött illat, a Dermacol Black Amber & Patchouli, mely tökéletesen illik bármelyik nemhez. A Carolina Herrera Good Girl vagy a Bad Boy illatok kiemelik az érzéki és szenvedélyes jellemét, mely eredeti és néha sokkoló.

Férfiak esetében

A Kos férfi számára a Dior Fahrenheit parfüm tűnik ki a legjobban, amely támogatja majd szenvedélyét és lelkesedését az élet iránt, és egyúttal segít abban, hogy ellenállhatatlanná váljon az ellenkező nem számára. A Dior Fahrenheit egy parfüm, amit mintha csak a Kos számára készítettek volna.



Bika

Frissítő, mohás illatok 


A Bikákat a stabilitás, a rendezettség és a logikus gondolkodás jellemzi a leginkább. Föld jegyűek, ezért az asztrológusok szerint olyan illatok illenek hozzájuk, melyek az erdei avartakarót és a természetességet idézik bennük fel. 
A Bika szenvedélyes, ínyenc, nyugodt és egyidejűleg igényes természetű. A Bika csillagjegyben született emberek elvarázsolóak, szeretik a fényűzést, mindent ami nem mindennapi, érdekes és titokzatos. 

Kedvenc illatukká akár a Jo Malone London White Moss & Snowdrop parfüm is válhat, amiben az erdei friss moha keveredik az arany borostyánnal és egy kis leheletnyi kardamommal. 

E csillagjegy szülötteinek felkelti az érdeklődését a csábító esszenciája a bódító Hugo Boss Deep Red illatnak, vagy a különleges érzéki tónusai a Cacharel Amor Amor parfümnek, esetleg a nagyon intenzív és szenvedélyes Gucci Guilty Absolute, melynek nagyon nőies és csábító hatása van.

Férfiak

A Bika férfi klasszikus prototípusa az úriembernek. Ezért tökéletesen illik hozzá a Givenchy Gentlemen Only Absolute illata, amely aláhúzza hűséges, lojális természetét, és hangsúlyozza kellemes, szerény energiáját.



 


Ikrek

Jázminos-fás illatok

Az Ikrek kedves és bájos, ámde változékony és kiszámíthatatlan személyiségéhez egy olyan parfüm illik, amiben a nőies jegyek keverednek az erőteljes aromákkal. Kötetlen, találékony és társasági emberek akik az Ikrek csillagjegyben születtek, imádják a nem várt meglepetéseket és a különleges ötleteket. Képesek lelkesedni sok dolog iránt és nagy az érdeklődési körük.

 

Ilyen parfüm például a mostanában nagyon népszerű Valentino Born in Roma Donna, mely egy kifejezetten virágos, modern illat, fás illatjegyekkel kiegészítve. Van benne jázmin, vanília, rózsaszín bors, áfonya és egy kis bergamott narancs is. 

 A különféle hangulataikat és érzéseiket nem lehet egyféle típusú illattal kifejezni. Felkelthetik érdeklődésüket például a friss és energikus tónusok a csábító Hugo Boss Boss Orange illatban, esetleg az eredetisége és az ötletessége a Diesel Fuel for Life Femme parfümnek vagy a Narciso Rodriguez NARCISO Ambrée kötetlen érzékisége. 

Férfiak

Az Ikrek röviden Merkúr isten szárnyas hírnökének emberi változata, aki a kereskedelem, az ékesszólás és a vidámság isteneként szolgált. Ezért ezekhez a férfiakhoz tökéletesen passzol az Invictus by Paco Rabanne illat, amely visszaadja elveszett szárnyait, és kiemeli friss, energikus természetét.




 


Rák

Addiktív,virágos jegyű parfümök

A Rákok ösztönös, érzelmes egyéniségek, akiknek nagy képzelőerejük van: a szakértők szerint nekik érdemes egy olyan parfümben gondolkodniuk, amit a legszívesebben mindig magukon viselnének. A Rákokról már köztudott, hogy az érzékenységüket titkolják a világ elől, és igyekeznek zárkózott, szuverén egyénnek tűnni. A Rák csillagjegyben született emberek a megérzéseikre hagyatkoznak, nagy képzelőerejük van, és mindennél jobban szeretik a családjukat és az otthonukat. Ebből kiindulva nekik romantikus, nyugodt és játékos szeretettel teli illatot ajánlunk.


 A Rákok a mezei virágok, rózsa, szantálfa, vanília vagy mandarin illatokat részesítik előnyben. Ideális parfüm a szeretettel teli Rákok számára például az érzéki Lanvin L'Homme, a szerelmes Armani Emporio Stronger With You Absolutely vagy a játékos Versace Bright Crystal illat.

A Viktor&Rolf Flowerbomb parfümje is tökéletes lehet a számukra: orchideák, jázminok, fréziák és rózsák ezreiből keverték ki ezt az illatot, melyet egy kis pacsuli és vanília aroma tesz még különlegesebbé. 


Férfiak

Gyengéd, gondoskodó és figyelmes. Ha parfümmel szeretnénk kifejezni a Rák jegyében született férfiak lényegét, akkor egyértelműen Bvlgari AQVA Pour Homme parfüm illata lenne, amely finom és egyben mély is, épp úgy mint a rákok gyönyörű tekintete




Oroszlán

Ikonikus, magával ragadó parfümök


Tekintélyt érdemlő, magabiztos, szórakoztató, igazi vezető egyéniségek az Oroszlánok, akik rajonganak a luxuskategóriás dolgokért. 
Az Oroszlán csillagjegyben született emberek ismertek az alkotó természetükről, vezető képességeikről, magabiztosságukról, vágyukról a figyelem központjában lenni és a fényűzés szeretetéről. Ezen kívül igen nagyvonalúak és figyelmesek másokkal szemben. Az Oroszlán nagyon odafigyel a küllemére, éppen ezért nem elégszik meg valami mindennapi parfümmel. . 

 Nem meglepő, hogy az asztrológusok szerint a női parfümök királynője, a Chanel N°5 illik hozzájuk a legjobban, ami az egyik legikonikusabb parfüm a világon. Ez egy púderes illat, virágos és fás jegyekkel, egykor a legendás szexszimbólum és színésznő, Marilyn Monroe kedvence volt.

 Az Oroszlánoknak és azok szenvedélyes természetének az orientális illatok alkalmasak, melyek csábító virágok tónusait tartalmazzák. A parfüm, mely tökéletesen jellemzi az oroszlán temperamentumát, például a Paco Rabanne 1 Million, a Roberto Cavalli Florence vagy az Armani My Way.

Férfiak

A Dolce & Gabanna K illata tökéletesen illik az Oroszlán férfiakhoz, amely már a palackjával egyértelműen megmutatja, ki az uralkodó, és támogatja az oroszlán férfiakból áradó erő természetes auráját.



 

Szűz

Lágy és harmonikus illatjegyek

A Szűzeket teljesen kikészíti a stressz és a zavaros környezet és fontos, hogy parfümválasztásaik során se kísérletezzenek túl sokat! E csillagjegy szülöttei nagy figyelmet fordítanak a rendre és a tisztaságra. Szívesen hagyatkoznak saját magukra és követik a józan eszüket. Szintén nagyon dolgosak és okosak. A Szüzek tökéletesen megtervezik minden lépésüket, és mindig a lehető legjobban szeretnének kinézni. 


A lágy és minimalista parfümök illenek hozzájuk a legjobban, melyek harmóniát teremtenek az életükben: az Estée Lauder Dream Dusk könnyű, virágos illata pont ilyen. A parfümöt a cseresznyevirág akkordja, a feketeribizli letiszult jegye és a kínai rózsamuskátli hármasa tesz tökéletessé.

Ezenkívül leginkább a friss és tiszta illatok alkalmasak nekik, mint például a kifinomult és elegáns Bvlgari Omnia Crystalline parfüm, az ötletes Chloé Chloé, mely a tökéletes hölgyeknek készült, esetleg a különlegesen tiszta és bódító Narciso Rodriguez For Him Bleu Noir

Férfiak

A szűz férfiak természetes eleganciájú aurával rendelkeznek, és a bevált klasszikusokat részesítik előnyben a vad kísérletekkel szemben. Ezért tökéletesen kiegészíti őket a Burberry London illat, amely ugyanolyan természetes módon ötvözi az ízt, az időtlenséget és a részletekre való odafigyelést, mint ahogyan azt Szűz jegyében született férfiak sugározzák magukból.




Mérleg

Romantikus, rózsás jegyű parfümök

A Mérlegek szeretik a harmonikus, nyugodt életet, kedvességük mindenkit elvarázsol.  A Mérleg csillagjegyben születettek a harmóniát és a nyugodtságot szeretik maguk körül. Nagyon barátságosak és társasági lények. E csillagjegy szülötte csábító, érzékeny és elegáns. Az életben mindig az arany középutat keresi, a parfümök közül a könnyed és optimista illatokat részesíti előnyben, melyekben nem hiányozhatnak a virágos és fás tónusok. A szakértők szerint számukra a legideálisabb választás egy rózsás parfüm, ami ki tudja hozni a bennük rejlő romantikát.


A Miss Dior Absolutely Blooming parfümben a százlevelű rózsák keverednek a damaszkuszi rózsákkal, melyet a piros bogyós gyümölcsök és a fehér pézsma páratlan kombinációja kreál egy alkotássá.

 A Mérleg csillagjegyűeknek lett megalkotva a Lancome La Vie Est Belle illat, mely jellemzi az élet örömét és a választás lehetőségét. Szintén nagyszerű illat ennek a csillagjegynek a Dior J'adore vagy a Dior Sauvage.

Férfiak

A Mérleg férfiak természetesen vonzzák az ellenkező nem képviselőit és szeretnek kacérkodni velük. Légies és éteri jellegüket tökéletesen aláhúzza az Calvin Klein Eternity Air illata, amely a friss szellőt és a lét könnyedségét idézi.




Skorpió

Fűszeres, vaníliás parfümök

A Skorpió csillagjegyben született? Akkor minden bizonnyal imádja a rejtélyeket és a titokzatos dolgokat. Ezért nem is lehet csodálkozni azon, hogy a Skorpiók a titokzatosságukról, kiszámíthatatlanságukról és a megbabonázó tekintetükről ismertek. A Skorpió csillagjegy szülötte magabiztos, szenvedélyes, és nem okoz neki gondot elérni a célját. 


A bódító illatokat keresik, melyek érzéki gyümölcs esszenciákat és csábító virágok illatait tartalmazzák. 
A Skorpiók komplex személyiségek: erős, független jellemük miatt olyan parfümöt szoktak javasolni nekik a szakértők, amiben egyszerre érvényesülnek a markáns és fűszeres, valamint az édes, vaníliás jegyek.

 A szabadságot és a függetlenséget képviselő Yves Saint Laurent Libre parfümben mindez megvan: a narancsvirág, a vanília és az orchidea keveredik benne egy kis füsttel, pézsmával és levendulával.

Kétségkívül megfelelő illat a Skorpiónak a Lancome Hypnose, a szenvedélyes és megalkuvást nem tűrő Dior Poison illat vagy a titokzatos Givenchy Gentleman Intense

Férfiak

Titokzatos, vonzó és szenvedélyes - ilyenek a Skorpió jegyében született férfiak. Ha a Skorpió férfiakat egy parfümmel kellene kifejeznünk, akkor az egyértelműen az Yves Saint Laurent La Nuit de L'Homme lenne. Ez a mámorító illat ugyanis pont olyan titokzatos és sötét, mint ők.



 


Nyilas

Erőteljes, szexis illatok

A Nyilasok az asztrológia legvagányabb, legkalandvágyóbb személyiségei, akikben csak úgy ég a szenvedély! A független és barátságos Nyilasok imádnak szabadon utazgatni. Szívesen fedeznek fel újdonságokat, és szélesítik látókörüket. Nem szeretnek unatkozni, nagyon aktívak és optimisták. A Nyilas csillagjegy az ötletes eredeti illatokat kedveli, melyek kivételesek a tisztaságuknak hála, és a nem ismert messzeségek varázsát rejtik magukban.


A leginkább egy erős, szexis, virágos illat illik hozzájuk, ami csak még jobban kihozza a flörtölő, pezsgő, szórakoztató személyiségüket. A Dior J'Adore Dior parfümje a virágos jegyeket vadítja meg egy kis ylang-ylang esszenciával, összehozva ezzel az ellentéteket és megalkotva a világ legmisztikusabb, legideálisabb virágillatát. 

 Ilyen például a Kenzo Homme Intense, a Shiseido Zen vagy a nyári Versace Eros illat, mely tele van a fantáziát életre keltő, jó kedvre derítő és életkedvet adó lédús gyümölcsökkel és virágos tónusokkal.

Férfik

A Nyilas férfiak, csakúgy mint a zodiákjuk íjásza, mindig magasra törekszenek! Kötetlen, vad energiájukhoz tökéletesen passzol a Diesel Fuel for Life Homme illatához, amely ugyanolyan összetéveszthetetlen, mint ők.



Bak

Természetes, fás jegyű parfümök

A Bakok a Föld elem legtitokzatosabb jegyei: megfontoltak és óvatosak, kissé távolságtartóak, de mindig lehet rájuk számítani.A Bak csillagjegyben születettek nagyon praktikusak, türelmesek és nagyra törők. Szeretik a szép megjelenést és a fényűzést. Bár néha nagyon megközelíthetetlennek tűnnek, de a kemény felszín mögött egy törékeny és érzékeny lélek rejtőzik. 


Az elegáns Bak az illat választásában is nagyon igényes. A tökéletesen pontos parfümök felelnek meg nekik, mint például az Lalique Noir Premier Terres Aromatiques vagy a Versace Eros. A  hölgyekben rejtett szenvedélyt a Givenchy Hot Couture illat fejezi ki, mellyel nagyszerűen és rendkívül nőiesnek fogják magukat érezni.

 Számukra a parfüm egy megbízható kiegészítő, amiből a klasszikus, fás jegyű verziók illenek hozzájuk a leginkább. A természetes eleganciát képviselő Chloé Nomade parfümöt a tölgymoha, a mirabella szilva gyümölcse, a fehér pézsma és a szantálfa tesz igazán egyedivé. 


Férfiak

Nehéz makacsabb, határozottabb és ambiciózusabb egyéneket találni a férfiak körében, mint a Bak jegyében születettek. A Bak férfiak fás vagy fűszeres illatok vonzzák, amelyek hangsúlyozzák eleganciájukat és luxusérzetüket, de nem extravagánsak. Ezért megszeretik például a Dolce & Gabbana The One for Men parfümöt.




 


Vízöntő

Alternatív, keleties parfümök

A Vízöntő csillagjegyben születettek szeretik a változatosságot és mindig valami újat keresnek. Függetlenek, figyelmesek és nagyon kreatívak. Sportos beállítottságúak, és környezetükre inspirálóan hatnak. 


A Vízöntők lázadó és vakmerő személyiségek, akik tudják, hogy mikor és mit akarnak. Bár a víz szimbolizálja őket, a Levegő közé tartoznak: ez az óriási kettőség pedig legtöbbször a parfüm választásaikban is fellelhető. A szakértők vadul zabolátlan és provokatív Paco Rabanne Pure XS parfümöt ajánlják nekik, amiben a vanília, az ylang-ylang, a kókusz és az őszibarack keveredik a pattogatott kukorica illatával. 

Az illat választásánál a felszabadult és friss parfümök jöhetnek szóba, melyek tele vannak energiával. Ilyen például a Carolina Herrera Good Girl Légère, mely jellemzi a független szenvedélyes nőt. A Vízöntő kötetlen lelkét nagyszerűen kiemeli az egyedi Jenny Glow Pomegranate illat, vagy az eredeti és időn túli illat, a Davidoff Cool Water Reborn.


Férfiak

A Vízöntő jegyében született férfiak mindenekelőtt értékelik a szabadságot, hajlamosak lázadni és megkérdőjelezni az elfogadott rendet. Nem félnek hangosan kimondani azt, amit mások csak gondolnak, és ezáltal friss új betekintést nyújtanak a körülöttük lévők életébe.

A legtöbb embernek a Vízöntők különösnek, mondhatni "furának" tűnnek. Eredetiségüket és azt az érzést, hogy egy másik világból származnak, tökéletesen kiegészíti a Thierry Mugler Alien Man parfümje.





Halak

Álomszerű, levendulás jegyű parfümök

Az álmodozó és romantikus Halak nagyon érzékenyek és gazdag fantáziával rendelkeznek. Rendkívül kreatívak és művészi tehetségük van. Néha szívesen bezárkóznak a gazdag belső világukba, és álmodnak az igaz szerelemről. A Halak gondokoskodó, kedves és törődő személyiség néha túlzott optimizmusba és álmodozásba csap át. Hajlamosak a felhők felett járni, ezért olyan parfüm illik hozzájuk a legjobban, ami ezt a különleges személyiségjegyüket csak még jobban kiemeli. 


Az Ariana Grande Cloud parfüm a levendula, a körte és a bergamott narancs, valamint a kókuszos tejszínhab és a praliné keverékével alkot egy ellenállhatatlan illatot. 

. A Halak csillagjegyben születettekhez leginkább a tiszta friss parfümök illenek, kis romantikus beütéssel és nagyon finom aromával. Ilyen például a Laura Biagiotti Laura, Calvin Klein CK Everyone vagy a frissítő és diszkrét illat, az Ralph Lauren Polo Blue Parfum, melynek citrusos tónusai nagyon kellemesek és lelkesítőek.

Férfiak

A Halak jegyében szereplő urak nagyon érzelmes és intuitív egyének. Hozzájuk illőek lehetnek az álmodozó természetüket hangsúlyozó parfümök, mint például az éteri és álmodozó Versace Dreamer.




Forrás: Notino, Cosmopolitan, Brasty



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése