Nyár

 

Ha a tél egy introvertáltabb évszak, akkor a nyár a fényes, hangos és büszke ellentéte.  Az energia magas szinten van: a növekedés a csúcson van, és vannak hosszú, fényűző napok.  meleg éjszakák és sok társasági élet.  

A nyári energia nemcsak a kiránduláshoz csodálatos, hanem a varázslathoz is mélyen kielégítő.  Ha nyáron beletúr a földbe, akkor az erősen vibráló talajba nyúlik, és érezheti a napsütés életadó érzését.  

Napsütésre van szüksége ahhoz, hogy létfontosságú D-vitamint termeljen, és fényre van szüksége a cirkadián ritmus egyensúlyához;  nem csak a növények működnek napenergiával! 

 

A kertem exponenciálisan növekszik ebben az évszakban, a tavasz édes virágai átadják a helyüket a golgotagyümölcs szőlő termésének és a trópusi virágok, például a frangipani robbanásának.  

A tavaszi madárháborúk során a fiatal madarak kirepülnek, és megtanítják a tollas élet útjait.  Ennek az örömnek a hátránya – attól függően, hogy hol élsz – a szárazság és a túlzott hőség.  

 A nyárnak mindig is volt egyfajta érzékisége: több húst mutatunk magunkból és megtapasztaljuk a napsütést a bőrünkön, a nyári viharok pedig nagy vízcseppeket hullanak hajunkra, hogy esténként megkönnyebbüljünk.  Kint eszünk a szabadban;  megállunk, hogy virágot helyezzünk a hajunkba, és felemeljük az orrunkat, hogy befogadjuk az éjszakai szellőt;  játszunk az óceánban vagy a folyókban; különböző zenéket hallgatunk.  Élőbbnek érezzük magunkat és többet tevékenykedünk.


SZENTIVÁNÉJI VARÁZSLAT ÉS BŰVÖLET


Fiatalkoromban ír származású nagymamám figyelmeztetett a tündérekre Szentivánéjkor.  Nem volt felületes ember, aki azt gondolta volna, hogy a tündérek csupa szikrázó és csinos szárny, hanem azt hitte, hogy az igazi tündérnép egy kicsit ravaszabb, és tisztelni kell őket, és tisztában kell lenni a huncut természetükkel.  Őseink, akik a lithai napforduló ünnepeire utaztak, előző este úton voltak, így általában a szabadban aludtak a csillagok alatt.  Figyelmeztették őket, hogy különös figyelmet fordítsanak arra az útra, ahová tartanak, mert a tündérek nagyon aktívak voltak ezen az éjszakán, és elbódíthatnak, pénz és esze nélkül maradhat az ember.  Így eltűnhetsz a tündérekkel! 

 A nagymamám szerint úgy lehet elkerülni hogy ne vesszünk el a kertek alján, hogy nem tudod, hol vagy, hogy mindig kedves és tisztelettudó legyél a tündérnéppel szemben, de különösen ezen az éjszakán.  Megmutatta, hogyan készítsünk nekik apró ajándékokat, és hogyan vonjuk be őket a szentivánéji ünnepségünkbe.  Ennek sokféle módjába bevonhatja gyermekeit, mivel szeretnek meglátni a jó népet a kertben.  

Én szép kis tányérokat és apró csészealjakat gyűjtök, mintásakat, és teszek rá epret, édességet, tejszínt és egy kis friss mézet a kaptáramból.  Néha hozzáfűzök egy apró cetlit, és elmondom nekik, hogy örülök, hogy ott vannak, és milyen boldog vagyok, hogy osztoznak a kertemen.  

Az ajándékokat bárhová elhelyezem, ahol szerintem a tündérek láthatják őket, vagy olyan helyek közelébe, ahol lehetnek.  Ha igazán körülnézel, kis virágokat találsz a kertedben vagy a helyi parkodban, amelyeket "megérzel", ha elég érzékeny vagy ahhoz, hogy észrevedd őket. Lehetnek olyan helyek, ahol moha és gombák nőnek ki, vagy ahol pitypang nő, lyukak a fatörzsben, vagy ahol friss virágillat száll.  

Ha ajándékokat készítesz a tündérnek, és időt töltesz velük ezen a csodálatos éjszakán, érezni fogod, ahogy a saját varázslatod és boldogságod felemelkedik.  Könnyednek és boldognak érezheted magát, és talán egy kicsit megbűvöltnek is.  Engedd, hogy ez a jó mágikus energia átáramoljon rajtad, és meríts belőle egy kicsit magadnak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése