Júniusi energiák

A hónap eléggé Földes  energiákkal indul. A Föld elemben a hideg + száraz minőség dominál, azaz sem az időjárás nem lesz túl meleg, sem az emberek még nem olyan kapcsolódóak, inkább még kicsit magukba fordulóak, gyakorlatiasak lesznek (elvégre sokan ilyenkor még dolgoznak, ill. felvételiznek, vizsgáznak, tanulnak, stb.). 

Aztán a hónap folyamán szépen növekszik a Víz és a Levegő elem mennyisége, vagyis az érzelmek és a kapcsolódások is teret kapnak.

Havi áttekintés

Havi témák: Reflekciók, kommunikáció, növekedés és tanulás 


Jegyváltások: 

Merkúr az Ikrekbe lép (05.13.)

Nap a Rákba lép (06.21.)

Vénusz  az Ikrekbe lép (06.23.)



Bolygók a jegyekben a hónapban:


Nap az Ikrekben majd a Rákban - peregrin  (az Oroszlán Ascendensűek most  energetikailag visszaesnek, ideje kicsit pihenniük)

Merkúra Bikában majd  az Ikrekben -  peregrin(az Ikrek és Szűz Ascendensűek még nincsenek  toppon), majd uralomban (a hónap közepétől az Ikrek és Szűz Ascendensűek  kezdjenek bele nagy dolgokba)


Vénusz a  Bikában majd az Ikrekben -  uralomban majd peregrin (a Bikában uralomban lesz a Vénusz, vagyis a  Bika és Mérleg Ascendensűek energiája a toppon lesz, nem nagyon lehet nekik majd ellentmondani) majd  az Ikrekben peregrin (a Bika és Mérleg Ascendensűek energiája visszaesik)

Mars a Kosban - uralomban (a Kos és Skorpió Ascendensűeknek áll a világ, használják ki! ) 

Jupiter a Kosban - a Kosban  éjjeli triplicitásban (a Nyilas és Halak Ascendensűek energiája, akik éjjel születtek, egy közepesen jó energetikai állapotot mutat, a többieknek alacsony energia értéket) 

Szaturnusz a Vízöntőben  - uralomban  de a hónap elejétől retrográdba megy, azaz hátráló mozgásba, az érintettek elveszítik a lendületüket, fáradtabbak, szétszórtabbak lehetnek, meg-meggondolják magukat vagy maguk sem tudják, mit akarnak éppen....

Uránusz a Bikában (Vízöntő Ascendensűek másodlagos ura, a különcség és lázadás jelölője  a fix, makacs gyakorlatias földjegyben)

Neptunusz a Halakban (Halak Asc másodlagos ura, saját jegyében, álmodozós, illúziókban menekülő, művészi)

Plútó a Bakban (Skorpió Asc másodlagos ura, a rögeszmék, szélsőségek és mélyről feltörő energiák jelölője kardinális  föld jegyben: akaratos, gyakorlatias)

  

Holdfázisok

Telihold a Nyilasban (23°) jún.14

 A júniusi telihold neve: "epres telihold". Amennyiben lehet érdemes ma pihenőnapot tartani, mert ilyenkor az energiák kétszeres erővel hatnak mindkét irányba. A töltekezésre mindenképp szánj időt. Nyilas Teliholdkor gyakorta túlfeszítjük a húrt. Jobban tesszük, ha tudatosan visszahúzódunk, és kellő éberséggel figyeljük az eseményeket. Ne hagyjuk, hogy szenvedélyünk túlontúl magával ragadjon!

Hálás vagyok azoknak, akik megosztották bölcsességüket velem, büszkén mondom ki a nevüket .

Újhold a Rákban (7°) jún.29

Újhold napja van ma. Érdemes böjtnapot tartani, mert a szervezet méregtelenítési hajlandósága ilyenkor a legnagyobb. A mai nap alkalmas  az élet bármely terültén vett szelektálásra. Lelki terheidtől játszi könnyedséggel tudsz ma megválni, amennyiben szánsz erre egy kis időt. Nézd meg , hogy mit cipelsz még mindig amire hetek, hónapok,  vagy esetleg már évek óta nincs szükséged. Érdemes víz-fókuszú imaginációs technikákat alkalmazni mivel a Rák jegyében lesz az Újhold. A mai napra időzített nyugtató fürdő jótékony hatású lehet. Használj illóolajat, gyógynövényt, esetleg fürdősót a fürdőd elkészítéséhez.

Amikor beszélek megfontoltan használom a szavakat, kíváncsi vagyok a tudatosságom bővítésére 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése