Június istene - Héphaisztosz

 

Tökéletesen tökéletlen - ami a görög Héphaisztosz isten szépségéből hiányzott, azt minden bizonnyal pótolta az intelligenciája, a találékonysága és a találékonysága.  Nem volt semmi, amit Héphaisztosz (vagy római megtestesülésében Vulkán) ne tudott volna elkészíteni, egy hihetetlen tehetség, akitől féltek és akit tiszteltek más istenségek között, bár mivel nem volt olyan tökéletes alakja, mint a többi gyönyörű istennek, másként érezte magát, mint ők.  

A római legendában Héphaisztosz anyja, Junó megpróbálta ledobni egy szikláról és eltemette egy vulkánban.  

A görög legenda arról beszél, hogy anyja, Héra lehajította őt az Olümposzról Lemnos szigetére, amikor meglátta, mit hordott ki.  Lémnoszban Thetis (Achilles anyja) felnevelte Héphaisztoszt, és ő találta fel a kovácsmesterséget, az kovácsolás művészetét.

Héphaisztosz kreativitásban és találékonyságban bővelkedett, és olyan tárgyakat készített, amelyek egyszerre voltak praktikusak és varázslatosak. Hermész szárnyas csizmáját az ő keze készítette, Akhilleusz ezüstpáncélja, Héliosz napszekere, a törhetetlen láncok, amelyek szegény Prométheuszt a sziklájához láncolták, és az első nő, Pandora is az ő isteni keze munkája volt.  

Héphaisztosz sohasem bocsátotta meg egészen az anyjának, amiért az úgy bánt vele, és elkészítette Héra arany trónusát, ajándékként. Ám mint Héra a trónra ült, mechanikus tekercsek ugrottak ki, hogy a székből,  bármennyire is próbálkozott, nem tudta kiszabadítani magát. Héphaisztosz most már felülkerekedett, és Vénusszal (Aphroditéval) mint feleségével tárgyalt az istenek birodalmáról.  



Vagyis ha a kereteken kívül kell gondolkodnod, vagy új megoldási ötlettel kell előállnod, Héphaisztosz a te istened! 

Különbözőnek lenni és másként gondolkodni zseniális dolog, de nehéz lehet, ha az emberek azt akarják, hogy olyanok legyünk, mint ők. Mindazonáltal mindannyian profitálhatnánk egy kicsit több találékonyságból és hitelességből az életünkben és a közösségeinkben.

Csukd be a szemed, és kérd meg Héphaisztoszt, hogy adjon néhány tippet vagy mutassa meg az első lépést problémád, projekted vagy találmányod megoldásához. Írj le mindent és bármit, ami eszedbe jut, majd tegyél meg valamit, ami sürgősnek tűnik.


Csukd be a szemed, és kérd meg Héphaisztoszt, hogy adjon néhány tippet vagy az első lépést problémád, projekted vagy találmányod megoldásához. Írjon le mindent és bármit, ami eszébe jut, majd tegyen bármit, ami sürgősnek tűnik. Hagyd a fémdarabot az oltárodon, vagy dobd tűzbe, hogy befejezd az invokációt.Csukd be a szemed, és kérd meg Héphaisztoszt, hogy adjon néhány tippet vagy az első lépést problémád, projekted vagy találmányod megoldásához. Írjon le mindent és bármit, ami eszébe jut, majd tegyen bármit, ami sürgősnek tűnik. Hagyd a fémdarabot az oltárodon, vagy dobd tűzbe, hogy befejezd az invokációt.Csukd be a szemed, és kérd meg Héphaisztoszt, hogy adjon néhány tippet vagy az első lépést problémád, projekted vagy találmányod megoldásához. Írjon le mindent és bármit, ami eszébe jut, majd tegyen bármit, ami sürgősnek tűnik. Hagyd a fémdarabot az oltárodon, vagy dobd tűzbe, hogy befejezd az invokációt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése