Kínai asztró - Yang Tűz Ló hónapja

 

Június a Yang Tűz Ló hónapja lesz. (Jún.5.- júl.6.) 

A kínaiak szerint ez a hónap a Ló hónapja, a nyár második hónapja, egy tüzes hónap, és ezért nagyon jó időszak most azoknak akik a Kecske, Kutya és Tigris évében születtek. Nem igazán jó a hónap a Patkány szülötteknek, nem sikerülnek úgy a dolgaik, ahogy szeretnék, akadályokba ütközhetnek.

A Ló hónapja alapvetően Tűz elemű, ezért mindazoknak jó, akik szintén Tűz, Fém vagy Föld eleműek (a születési napjuk szerint), mert sok baráttal, ismerőssel találkozhatnak, de külön még jót tesz a Föld elemű embereknek is. Támogatást, segítséget kaphatnak másoktól vagy tanulásba kezdhetnek, meglevő tanulmányaik jól fognak menni.

A Fa eleműeknek kreativitást hoz ez a hónap és vállalkozókedvet, a Víz eleműeknek pénzt (ha szingli férfiak, akkor barátnőt is!) a Fém eleműeknek pedig még munkát és ha nők, akkor pasit is hozhat!

A Tűz elem jelenléte miatt egy kicsit optimistábbak leszünk, megélénkül a tőzsde és fellendül a gazdaság bizonyos mértékben, beindulnak a dolgok. Vagyis általánosságban is többet fogunk költeni, a gazdaság is fellendül, mert az emberek úgy érzik, megérdemlik, ennyi év válság után. A Ló az optimizmust, a fejlesztést szimbolizálja a gazdaságban, megindul a tőzsde is. Újdonságok, technikai újítások és felfedezések is születnek számosan.

A Ló egy Yang Tűz állat (mint a tábortűz), de van benne rejtett elemként Yin Tűz is (gyertya) és a ez a kis gyertyaláng sokkal veszélyesebb, ugyanis akár egy gyufával is egy egész erdőt föl lehet égetni! A Yin Tűz nagyon alattomos, így sajnos nukleáris robbantásokra, fegyverkezésekre számíthatunk, mivel a puskagolyót is szimbolizálja. Tehát harcok is lesznek egész hónapban mindenhol, nemzetközi szinten elég sok háborút és feszültséget jelent (pl. szept.11. Yin Tűz napon volt stb.).Egyszóval az emberek forrófejűek lesznek egész hónapban erre vigyázni kell. Mindenki sokkal könnyebben felfortyan, erre kell ügyelni, fejleszteni az önuralmat!

A  Ló azonban szerencsét és jó dolgokat is hoz, még szárnyalni is tud. Azt mondják a kínai istennő Kuan Yin fehér lova egészen a felhőkön túl repül békét és áldást hozva onnan. Sok gyerek fog születni ebben a hónapban. A Ló emberek nagyon okosak, kedveltek, szeretik a szórakozást. természetes sármjuk sok barátot vonz. Jó intuícióval rendelkeznek, ezért jó döntéseket tudnak hozni, Nem lehet szabályok közé szorítani mert különben lázad. Nem titkolózós, s pénz nem érdekli nagylábon él, gyorsan csinálja a dolgokat. )

Jobb lesz az intuíciónk, érdemes rá hallgatni, viszont szabályok közé nem nagyon lehet szorítani az embereket , mert akkor lázadni fognak. Az emberek sokkal jobban ki fogják mondani a gondolataikat és az érzelmeiket főleg a családban (ellentétben a volt Kígyó hónapjával, ahol nem volt tiszta kommunikáció).A Ló hónapja a Románc virága is, hozza magával a szerelmet, a szexet minden médiában. Aki ebből nyer, az a szépségipar, a ruházat/divatipar, mert mi is vonzóbban, csinosabbak akarunk lenni a másik nem számára. :).

Itt számolhatod ki, hogy milyen elemű napon születtél és h. hat rád ez a hónap:

Kalkulátor



Kire hogy hat a Ló hónapja?


Ha az alábbi állatok bárhol megtalálhatóak a képletedben:


Patkány-Ló oppozíció - Felpörgetett érzelmek

Ezzel az oppozícióval gyakran érezhetjük úgy, mintha egy érzelmi hullámvasúton ülnénk.Bármi történik a külvilágban, mindenre igen intenzív emocionális reakciót adunk belül.
A legkisebb esemény is óriási jelentőséggel bír életünkben, ezért gyakorta túlreagáljuk a dolgokat. A Ló-Patkány érzelmi kilengései viszont nem hosszú életűek. A hirtelen hangulatváltozások gyorsan és minden előjel nélkül érkeznek, majd ugyan ilyen hamar tova is tűnnek.
Ezért az ezen tranzitok alatt tapasztalható hangulati ingadozásainkból nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.
Feladat az intenzív lelki állapotok, ill. erőteljes érzelmek megélése, valamint az érzelmi kilengések feletti kontroll megszerzése, tudatos irányítása, és a belső harmónia megtalálása.
Egyéni szinten ezen emóciók kontrollálását célzott gyakorlatokkal (pl. meditáció,pranajama gyakorlatok végzésével, imádkozással, vagy egyéb lelki gyakorlatokkal segíthetjük)

Bivaly:  Aratás

Az Aratás Csillagokat más néven a Karma Csillagainak is hívjuk. A konstellációhoz kapcsolható kulcsmondat - „ki mint vet, úgy arat” - magában foglalja az állás jelentéstartalmát. Amíg az Aratás konstellációt nem ismerjük, úgy érezhetjük, hogy talán igazságtalan az élet, és bizonyos helyzetekben a körülmények áldozatai vagyunk, segítségével azonban az események mögé nézve ráébredünk, hogy az Univerzumban rend van. Csak olyan dolgok térnek vissza hozzánk, amit valamikor, valahol mi is megtettük valakivel. 
Bármit teszünk -jót vagy rosszat -, az Aratás csillagok aktiválódásánál minden visszatér hozzánk!


Tigris vagy Kígyó vagy Kutya: Tűz trigon

A tűz trigon mutatja a spirituális nyitottságot, ill. mindenféle vallással összefüggő érdeklődést, vagy tanulmányokat. Külső minőségként azokat az időszakokat jelzi, amikor az érintett életterületeken lelkesedésünknek köszönhetően kiemelkedő teljesítményt fogunk nyújtani. Lehetőséget ad kitűnni abban, amit csinálunk. Jellemzően több és nagyobb figyelmet kapunk, ill. nagy hatással leszünk mások életére.


Nyúl:  Leépítés
 
A Leépítés, minden esetben egy tendenciát mutat arra, hogy az érintett területeken túlságosan is hagyjuk magukat irányítani és befolyásolni. A környezet látszólag túl erősnek bizonyul, amit eleinte érzésünk szerint kénytelenek vagyunk mégis eltűrni. Az ember úgy érzi, hogy minden elromlott körülötte, de jellemzően mégsem tesz semmit, hogy változtasson. Alacsony szinten azonban a dolgok egyre rosszabbá és rosszabbá válnak, és egészen addíg fokozódnak, amíg már nincs más választásunk, - akár az egészségünk érdekében is- de ki kell állni magunkért.


Ló: Saját tükör

 A Ló tükör tranzitjainak időszakában életkedvünk visszatér, és fogékonnyá válunk az élet élvezeteinek megélésére, kipróbálására. Jól esik ismerkedni, szórakozni, de szerelembe is könnyebben eshetünk (sokszor számunkra is érthetetlen módon olyan emberekkel, akikre más körülmények között talán rá sem néznénk). Azonban jó ha tudjuk, hogy a tranzit alatt hajlamosabbak vagyunk a kellemes, vagy örömet okozó dolgokra mintegy “rászokni” (legyen az evés, alkohol, vagy akár egy kapcsolat), így alacsony szinten megjelenhet a túlzásokba esés, mértéktelen kicsapongás, esetleg erkölcsi határaink átlépése. 
Elkombináló szimbóluma: Kecske


Kecske: Tűz kombináció

 A kombináció okán létrejöhet a tűz elem. A Ló a legerősebb tűz elemű állat, valamint a tradícionális kínai asztrológiában a Nap analógiáját hordozza, míg a Kecske intuitív képességei révén a Hold szimbólumát jeleníti meg. A Nap tulajdonságainál itt érdemes kiemelni a tűz lelkesítő, másokra hatni tudó képességét. Ez a jelképe a cselekvő énnek és az energiának, ami motorként hajt, ha valamit hittel és szenvedéllyel teszünk.
Ezzel szemben a Kecskét a spiritualitás szimbólumaként szokták említeni. E jegyhez tartoznak a sugallatok, az intuíció ill. a fogadókészség az intuitív úton érkező megoldások iránt.
A kombináció hatására a szülöttben folyamatosan jelenlévő ötletek, megérzések, és inspirációk mellé társul a valódi tetterő is, hogy mindent el tudjon érni, meg tudjon valósítani, amit csak szeretne.
 Amikor átmenetileg csak egy-egy tranzitban jelenik meg, akkor a tranzit ideje alatt megszülető ideákból, ötletekből, és gondolatokból az időszak végére minden esély megvan rá, hogy kézzelfogható valóság váljon

Tűz trigon

Külső minőségként azokat az időszakokat jelzi, amikor az érintett életterületeken lelkesedésünknek köszönhetően kiemelkedő teljesítményt fogunk nyújtani. Lehetőséget ad kitűnni abban, amit csinálunk. Jellemzően több és nagyobb figyelmet kapunk, ill. nagy hatással leszünk mások életére.



Románc Virága: főleg a Kígyó, Kakas, Bivaly jegyűeknek

A Románc Virág csillagok tranzitjai alatt ismerkedési lehetőségeink megsokszorozódnak, és akár flörtök, könnyedebb kapcsolatok, vagy szerelmek is érkezhetnek életünkbe. Ha tökéletes időpontot keresünk egy társasági eseményre, fontos rendezvényekhez, randevúhoz, vagy családi összejövetelre, itt az idő!
A tranzitban érkező Románc Virág csillagok energiája kollektíven is hat mindenkire, így ezeken a napokon általánosságban elmondhatjuk, hogy könnyebben nyitunk, szívesebben ismerkedünk és közlékenyebbek vagyunk, mint egyébként.
Tipp: Ha ezeken a napokon használjuk a közösségi médiát, bejegyzéseink várhatóan az átlagosnál sikeresebb lesznek.

Semleges hónap a következő jegyeknek: Sárkány, Majom , Disznó 

Segítő emberek = a segítő  embereket szimbolizálja, akik által sikeressé válhatunk. Minden  Yin Fém napon vagy évben született embernek lesznek ebben a hónapban ilyen segítőik. 




YANG TŰZ



Ahogy a nap mindenkire egyformán süt, úgy a Yang Tűz sem tesz különbséget az emberek között. Mindenkire nyitottan, szeretettel tekint már az első találkozásnál is.

Jó a kisugárzása, pozitív és vidám. Megjelenése üde és könnyed, sokszor az arca is pirospozsgás, szemei nevetők. Optimista, nem lehet sokáig lent tartani, mert nem rágódik a dolgokon, mindig a jövőbe tekint.

 Ami a Yang Tűznek a szívén, az a száján is, így a diplomácia nem az erőssége. Nem szeretné másképp tálalni a dolgokat, mint ahogyan gondolja, ezért kívülállók úgy érezhetik, hogy nem tud disztingválni. Ha valami kizökkenti a mindennapokból, hajlamos a hirtelen, robbanásszerű megnyilvánulásokra, kiadja magából a haragját, de azzal a lendülettel tovább is lép.

Pozitívan áll az emberekhez, először mindenkiről a jót feltételezi. Abból indul ki, hogy mivel ő kedves és őszinte, ezért mindenki más is az.

Ahogy a nap keleten felkel és nyugaton nyugszik le, úgy a yang Tűz is “rutin orientált”. Ha kialakít egy rendszert az életében, akkor ahhoz tartja magát. Ez viszont a problémakezelésére is kihat, mindig mindent ugyanúgy akar megoldani.

A Yang Tűznek teljesen természetes, hogy ő van a társaság középpontjában. Ennek érdekében jóformán semmit sem kell tennie, automatikusan felhívja magára a figyelmet. Bár jól érzi magát a középponti szerepben, azonban ahogyan a Naphoz sem mehet túl közel egyetlen bolygó sem anélkül, hogy elégne, úgy az ő privát dolgaiba sem enged betekintést senkinek.



TŰZ energetikájú hónap:

Mit tegyél? 

Adj energiát másoknak, de ne vidd túlzásba, hisz az már rombolhat építés helyett. Légy ösztönös, nagylelkű és dinamikus, igyekezz előre haladni, ne hátra.

Mit ne tegyél? 

Ne küzdj túlzottan a sors ellen, egyszerűen fogadd el, amit az élet felkínál. Kerüld a veszekedéseket, különösen a családi konfliktusokat.

A hónap színe: piros, vörös, bordó

Ezen hónap energetikája jó a Tűz és Föld elemű embereknek (a születési nap eleme szerint!), korlátozó hatással bír a Fa eleműekre, és rosszat tesz a Fém eleműeknek!

Itt számolhatod ki, hogy milyen elemű napon születtél és hogy hat rád ez a hónap:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése