A Neptunusz retrográd mozgásba vált (dec.1-ig)

 

A hátráló mozgású transzcendens bolygók üzenete - mivel hosszabb távról van szó -, nehezebben fedezhető fel a mindennapokban. 

A Neptunusz bolygó a Halak változékony, vizes jegyében halad tehát visszafelé az elkövetkező öt hónap során, fokozva a spiritualitást és a téveszméket. Belső szinten nagy a lélektani és spirituális átalakulást hozhat. Ezalatt új spirituális dimenziókat tapasztalhatunk meg, és rejtett lelki ajándékokkal kerülhetünk kapcsolatba.

Majd novemberben lesz érdemes visszanézned, hogyan alakultak át félelmeid, elhatárolódásaid, függőségeid. A Neptunusz bolygó a Halak változékony, vizes jegyében halad tehát visszafelé az elkövetkező öt hónap során, fokozva a spiritualitást és a téveszméket. A Neptunusz az álmodozó bolygó, mely a legjobb esetben arra késztet bennünket, hogy a kézzelfogható világon túlra lássunk, és felfedezzük a spiritualitást, a hitet, a fantázia világát. A Neptunusz sötét oldala az illúziók iránti szeretet, mely arra ösztönözhet bennünket, hogy elmeneküljünk a magunk számára teremtett alternatív valóságokba, téveszmékbe.

Most ez egy "nehezítő" időszak abban a tekintetben, hogy a látszatvilágban keresett megoldások nem fognak már téged szolgálni, amikor szembe kell nézni önmagaddal. Mindannyiunknak vannak sajátos félelmei és akadozásai, amelyekkel nem akarunk foglalkozni – talán figyelmen kívül hagyjuk a gyötrő pénzügyi problémákat, vagy azzal győzködjük magunkat, hogy a kevésbé kielégítő romantikus kapcsolatunk pontosan az, amire szükségünk van.

A Neptunusz retrográd általában az illúziók, álmok és minden olyan valóság leküzdésének időszaka, mely elhomályosítja a tisztán látásunkat. A Neptunusz uralja a képzeletet és a pszichikai inspirációt. Amikor visszafelé halad, olyan érzésünk lehet, mintha egy vödör hideg vizet fröcsköltek volna az arcunkra. Amolyan ébresztő, hogy innentől szembe kell néznünk életünk kellemetlen igazságaival, mint például a hitelkártya-egyenlege, vagy a kapcsolatainkban lévő piros zászlók.

A függőségek erősebben jelennek meg, mert arra sarkallnak, hogy nézz szembe velük és találd meg azokat a belső titkokat, amelyeket magad elől is elrejtettél. Míg a Neptunusz előre mozgása lehetővé teszi, hogy a külső tényezőket karnyújtásnyira tartsuk magunktól és a belső világunkba meneküljünk, addig a retrográd Neptunusz rákényszeríthet, hogy megkérdőjelezzük az álmainkat, felismerjük az illúziókat, s el tudjuk választani a reálisat a túlzottan romantikustól. Ez az időszak valójában gondolkodási időt ad, hogy tudatosítsuk, ha a kapcsolatunk már nem az igazi, vagy ha korábban bármivel, bárkivel kapcsolatosan áltattuk, becsaptuk magunkat. Nem tehetünk mást, szembe kell néznünk az igazsággal!

És azoknál is akit ez jobban érint horoszkópilag, akiknek kiemelt helyzetben van a Neptunusz a képletükben (pl. Ascendensen, Nappal, Holddal, szül.uralkodóval fényszögben stb.)


Hogyan hat a különböző jegyekre (Ascendens szerint)

KOS - 12.h. Vigyázzunk a függőségeinkre! Könnyebben elcsábulhatunk a világ nehézségei elől. De arra is alkalmas az időszak, hogy pont rálássunk ezekre az önbecsapásokra és elkezdjük leküzdeni a függőségeket amiktől szabaduni szeretnénk. Ám a megnövekedett érzékenység sérülékenységet teremt a negatív energiákkal, a csalódással és a titkos ellenségekkel szemben is.

BIKA - 11.h. Csalódhatunk a barátainkban, vagy a közösségekben ahova tartozunk. Kiderülhetnek számodtra illuzióromboló dolgok, érdemes átgondolnunk, vajon szeretnénk-e ezeket a kapcsolatokat folytatni az időszak után is?

IKREK -10.h. A munkánkban, hivatásunkban vagy életcéljainkban reménykedhetünk, aztán csalódhatunk. Világosabban láthatjuk, hova érhetünk el, még ha ez nem is mindig kellemes felismerésekkel jár.


RÁK - 9.h. 
 A legjobb esetben arra késztet bennünket, hogy a kézzelfogható világon túlra lássunk, és felfedezzük a spiritualitást, a hitet, a fantázia világát. A Neptunusz sötét oldala az illúziók iránti szeretet, mely arra ösztönözhet bennünket, hogy elmeneküljünk a magunk számára teremtett alternatív valóságokba, téveszmékbe.

OROSZLÁN - 8.h. A Neptunusz retrográd időszaka elmélyítheti a félelmeinket és szorongásainkat, hiszen megfoszt azoktól az illúzióktól, amelyeket eddig védekezésképpen magunk köré építettünk. Megmutatja azt a kemény valóságot, amellyel korábban nem mertünk szembesülni. Ez az igazság gyakran elég fájdalmas.

SZŰZ - 7.h. Azzal győzködjük magunkat, hogy a kevésbé kielégítő romantikus kapcsolatunk pontosan az, amire szükségünk van. De ezen időszak alatt lehullhat a fátyol a szemünkről, és ráláthatunk a partnerünk hibáira. 

MÉRLEG - 6.h. Mivel az egészségügy területén vándorol visszafelé a Neptunusz, könnyen előjöhetnek régi allergiák, rejtélyes tüneteink, de az is lehet, hogy pont most találunk rájuk valamilyen gyógymódot.

SKORPIÓ - 5.h. Ez a retrográd időszak segít levenni a rózsaszín szemüveget és reálisabban látni a dolgokat. Mert a Neptunusz retrográd időszaka általában az illúziók, az álmok és a hamis valóság elvetésével jár, Most kevésbé fekszenek nekünk a túl romantikus gesztusok, vagy a romantikus könyvek ill. filmek.

NYILAS 4.h.Illúziók foszlanak szét a családunkkal vagy származásunkkla kapcsolatban. Világosabban láthatjuk édespánkat vagy a családban betöltött szerepünket, felmenőinket.

BAK - 3h. Kommunikációs problémák léphernek fel, de jobban rá is látunk a hazugságokra, féligazságokra a környezetünkben. 


VIZÖNTŐ - 2.h. Pénzügyi csalódások 
Amolyan ébresztő, hogy innentől szembe kell néznünk életünk kellemetlen igazságaival, mint például a bankkártya-egyenlegünk vagy hiteltartozásunk

HALAK - 1.h.Amint a Neptunusz retrográd mozgásba kerül, egyes illúzióink összeomolhatnak. Mert a Neptunusz retrográd fázisa általában az illúziók, az álmok és a hamis valóság elvetésével jár, amelyek elhomályosították eddig a látásunkat. Segíti ezt a folyamatot azáltal, hogy növeli az intuitív és pszichés képességeinket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése