Merkúr az Ikrekbe lép

 

A Merkúr belép az Ikrek jegyébe ma 22 órakor.

Itt uralkodik a Merkúr, a merkúri analógiák itt igazán ki tudnak teljesedni. 

A nyugodtabb, lassabb Bika Merkúr után most mozgékonyabbak, aktívabbak lehetünk. Gondolkodásunk, felfogóképességünk is gyorsabbá válik. Beszédesebb, mozgékonyabbak leszünk. Többet fecseghetünk, esetleg pletykálhatunk, utazgathatunk. Felületesek, kevésbé alaposak, kevésbé megfontoltak lehetünk.

Élénk beszélgetések, megújult kíváncsiság és több társalkodás ideje. Több örömet lelünk sokoldalú felszínes ismeretek begyűjtésében és továbbításában, mint egy adott témába beleásni magunkat. A lényegiség háttérbe kerül a közölhetőséggel szemben. Jobban tudunk érvelni és álláspontunkat szavakba önteni. A szójátékok, könnyed élcelődések és tárgyalások ideje. Figyelmünket az újabb információk, benyomások könnyen elterelik.


Az Ikrek és Szűz Ascendensűeknek most jött el az ideje! Születési uralkodó bolygótok a Merkúr a saját jegyébe lépve, megadja mindazt az erőt és energiát, amit eddig nélkülöznötök kellett. Most érdemes ezért fontosabb döntéseket meghozni, nagyobb projektekbe belevágni. A siker garantált.

Ha pedig szabadságra mentek, akkor mindenképp az aktív pihenést válasszátok!

A többieknek: nézzétek meg mely házak kezdődnek a horoszkópotokban az Ikrek és a Szűz jegyében és azokon az életterületeken tudtok most ebben a kb.1 hónapban aktívak, sikeresek lenni, nagyot alkotni.

Születési képletben:

 Merkúr másik uralmi jegye a Szűz mellett. Emellett az éjjel születetteknél még kap plusz méltóságot a Merkúr, sőt ha a jegy első 6 fokán van, akkor még erre is rápakolódik egy kis plusz. Szóval a Merkúr itt is elemében van, de mivel egy meleg (szétáradó) és nedves (képlékeny) jegyben, ezért az információ is jön-megy keresztül rajta. Ismerjük az Ikrek ama vonásait, hogy minden infót begyűjtenek és azonmód todvább is adják, nemde? Ráadásul az Ikrek az egyetlen "hangos", "beszélő" jegy (l. ellentétben az előbb tárgyalt vízjegyek "némaságával"). Mozog, nyüzsög, beszél, pletykál, mobilozik és internetezik, közben újságot olvas és híreket néz a tévében. :) Persze ez viccesen sarkított. 


Amennyiben nem támadja semmi itt a Merkúrt, akkor okos, szellemes, vicces, kommunikatív, tájékozott, művelt ember lesz belőle. Tehát ha nem támadott az Ikrekben a Merkúr, akkor nem kell izgulnunk csemeténk miatt, majd minden tárgyból jól fog teljesíteni, mert nagyjából minden érdekli, miután változó jegy, azért könnyen alkalmazkodik, vált át egyik témáról a másikra. Talán annyiban "adhatjuk alá a lovat", hogy megmutatjuk, hol és hogyan juthat további információkhoz, minden őt érintő vagy érdeklő témában. (PL. ismerek olyan színészt, aki Bika jegyű ugyan de az Ikrek Merkúrja miatt a tudomány és természet legkülönbözőbb ágaiból tesz fel folyamatosan cikkeket a twitterre, mert szinte minden érdekli.) 

Diplomahalmozás, élete végig való tanulás, tanfolyamokra járás könnyen elképzelhető nála.

Merkúri hatás: önmagában az információ érdekli, tudni akar a tudás miatt.

L. 14.Dalai Láma,  Vilmos herceg, Nikolai Tesla (feltaláló), Franz Kafka (író), Jean-Jacques Rousseau (filozófus), Antonio Gaudi (építész), Dan Brown (író) 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése