Újhold a Bika jegyében (Fekete Hold)

"Ismerd fel az értékeidet!"

"A jólét előtted áll"

Újhold van ma a Bika jegyében. Ezekről a napokról általánosságban elmondható, hogy a megújulásról szólnak, az pedig h. melyik jegyben jár a Hold, arra mutat rá, hogy mely területen támogatott a megújulás. A Bika jegyhez tartozik a torok, a gége, a tarkó, a fül, a száj, a mandula és a fogak. 



Néhány témakör amire ma érdemes ránézni és ha úgy érzed, megújulni:


* Mi az ami nehezen megy le a torkomon? Mi az amit nem tudok lenyelni?

* Mindig azt mondom-e amit gondolok?

* Mikor mondtam ki utoljára többet, mint amennyit kellett volna?

* Hallgatok-e a belső hangomra?

* Mennyire hallok meg másokat?

* Min rágódom túl sokat?

* Bizalommal fordulok a világ felé?



Újhold Föld jegyben

A mikor a Hold egy Föld jegyben az összes fényét elveszíti, minden fronton lelassulnak az események. Pénzügyi szem pontból ez a periódus nem az új befektetések vagy kockázatvállalások ideje. Ez a megszorítások időszaka. 

 HOLD A BIKÁBAN A zodiákusnak ez a jegye nem különösebben rajong azért , hogy feladja a kemény munkával elért otthoni kényelmét, ezért ilyenkor az amúgy szokásosnál komolyabb önfegyelmet kell gyakorolnia.


Amikor az újhold a leszálló (déli) holdcsomóponttal együttállásban jön létre, napfogyatkozásról beszélünk (ha kicsivel előtte vagy utána, akkor részleges napfogyatkozás van, mint most is. Nálunk nem lesz látható, csak Dél-Amerika és a Csendes-óceán felett. Hatása kb. fél évig tart, rendkívül érzékeny időszak.

A Nap és Hold együttállás hívja be életünkbe azokat az energiákat, amelyek támogatják az új kezdeteket. Új karma kör indul, ami egy új élet szimbolikus kezdete. Mindez a Bikában szilárdul meg, ami tartós dolgokat ígér, de komoly erőfeszítéseket kell tenni.

A kezdet és a múlt találkozásnak ideje a mostani, ami erős ellenállást, feszültséget, zaklatottságot, elidegenedést válthat ki, ha még túlságosan erős a materiális szemléletünk vagy a biztonságérzetünkhöz túlzottan ragaszkodunk, ellenállunk a változásnak. Amennyiben saját magunk makacsságát képesek vagyunk legyőzni, bátorságunkkal, nyitottságunkkal új belső értékeinket szilárdíthatjuk meg és új értékes kapcsolatokra tehetünk szert.

A két héttel ezelőtti Skorpió telihold,  bizonyos elengedésekkel éskarmikus adósságok letételével volt kapcsolatos. Amennyire nehéznek és fájdalmasnak éli meg az elengedést egy Skorpió, annyira állhatatosan képes a Bika ragaszkodni mindahhoz, amit már egyszer megszerzett. Így van ez a múltban (előző életekben) összegyűjtött rossz tapasztalatokkal is, amelyektől a megszabadulás sem egyszerű. A teliholdtól a újholdig tartó időszak ezeknek a terheknek a letételének volt intenzív időszaka. Minden, amit birtoklunk, biztonságot ad. Minden, aminek a tudatában vagyunk, választási lehetőségekhez segít. Minden, ami a tudatalattinkban zajlik, életünk legfontosabb mozgató rugói. A Bika újhold, ami egyben napfogyatkozás is, ezekhez a mozgató rugókhoz visz közelebb.

A Bika jegye összefügg az anyagi és a nem anyagi értékekkel, amelyek birtokában (vagy hiányában) vagyunk, amelyeket saját tulajdonunknak tekintünk. Érdemes elgondolkozni azon, hogy mitől érezzük magunkat értékesnek, mi az, amit másokban is értékelni tudunk.  Az új értékek megtalálása, kifejezése és új alapokra helyezésének kedvez a mostani Bika újhold, amely szilárd, tartós formát ölthet nemcsak önmagunkban, hanem minden emberi kapcsolatban.

A Bika újhold feszült energiáiban erősebben érintettek a szilárd jegyek (Bika, Skorpió, Oroszlán, Vízöntő) akiknek bolygói (Nap, Hold) 10 fokra esnek a fenti jegyekben, illetve az Ascendens, a felszálló-vagy leszálló holdcsomópontjaik szintén szilárd jegyekben.


4. Holdház : KŐ (Bika 11°)


ALDEBARAN A BIKA SZEME VAGY FEJE 

A hagyományok szerint amikor a Hold ebben a házban tartózkodik , összedőlnek az épületek , és családi viszálynk robbannak ki.


Merkúr- Szaturnusz kombináció

 A Merkúr és a Szaturnusz együttállása a Bikában a erős birtoklás vágyat fejez ki . A Szaturnusz a tradíció szerint az ősöket és a családi hátteret képviseli, valamint az örökség biztonságát . Ez a holdház erősen anyagias és birtokló hangulatú . Valószínűleg makacsul és védelmezően állsz hozzá ahhoz, amit családi tulajdonnak tekintesz, ami lehet egy családi vállalkozás vagy szimplán csak egy szilárd családi hagyomány is. Ez a nézőpontod megingat hatatlan és ódivatú : számodra a jól bevált út az egyetlen út.

Hold a Bikában születési képletben

 Kiegyensúlyozottság és nyugalom a fő jellemzői, lelkivilága stabil. Fontos számára a biztonság, ragaszkodik szeretteihez és anyagi javaihoz egyaránt. Családcentrikus, élvezi az életet, de nem kockáztatja biztonságát. Mentes a szélsőségektől, de szereti és élvezi az életet, az anyagi világot. Gyermekként is  a stabilitásra törekszik, gyűjti a testi élményeket, tapasztalatokat, nőként kedves és vonzó, fontos számára a jólét és a nyugalom. Anyaként kiegyensúlyozott, ragaszkodó, szeretteinek biztonságot nyújt, de hiányzik belőle a könnyedség.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése