Merkúr a Bikába lépett

Megfontoltabbak lehetünk, lassabban, alaposabban gondolkodunk, cselekszünk, kommunikálunk, nem olyan tüzesen, hevesen, olykor meggondolatlanul, mint a Kos Merkúr idején. A Bika Merkúr lassabban tanul, de nehezebben is felejti el a megtanultakat, mint pl. a Kos Merkúr. 

A következő hetekben gondolkodásunk is megfontoltabbá válhat, a ma Bikába lépő Merkúr hatására. Hajlamosabbak lehetünk döntéseinket jobban átgondolni és kevésbé elsietni őket.

 ragadjuk meg a lehetőséget és praktikus gondolkodásunkat előtérbe helyezve tervezzük meg a következő egy hónap gyakorlati teendőit. Tenni nem lesz kedvünk semmit, ezért maradjunk az elméletnél: lakásfelújítás, rendrakás, kertrendezés, idő-, energia- és egyéb takarékossági intézkedések, adakozás. A stratégia álljon készen, mert ápr 30-től kezdődik a kivitelezési fázis.




Merkúr a Bikában születési képletben

 Türelmes, megfontolt, lustaságra hajlamos, gondolkodása földhözragadt, távol áll tőle a spiritualitás, a materiális világ köti le érdeklődését. Kapcsolatai fontosak számára, megőrzésük érdekében kitartó erőfeszítésekre is képes. Higgadt és kitartó, de rugalmatlan, és nehezen mozdul, néha kifejezetten tohonya lehet. Nehezen változtat, jól átgondolt döntéseit lassan hozza meg. A tanulásban is kitartó, de lassú. Gyerekként életvidám és kényelmes.


Gyerekhoroszkópban

A Bikában  ún. peregrin a Merkúr, azaz önmagában nincs méltósága (kivéve a 8-14° között levőket, azoknak van egy kicsi), ilyenkor mindig az urát kell majd nézni, hogy az hogy áll. Mivel a Bikában uralkodik a Vénusz, és az jóindulatú bolygó is, ezért ha jól áll, sokat segíthet a Bika kissé lassúbb, ámde alaposabb gondolkodásán, beszédén.  

A Bika szilárd jegy, ezért mondják lassúnak, pedig csak alaposan "megrág" mindent, minden információt. Lassabban dolgoz fel, hagyni kell, hogy "megeméssze" a dolgokat. Ebben sokat segíthetünk neki, ha tapinthatóvá, láthatóvá, átélhetővé tesszük számára a tananyagot, mivel föld jegy, ezért szereti a kézzelfogható dolgokat.

Gyenge az absztrakciós képessége, nagyon elvont, ilyen-olyan képletek, amiket fejben kéne kiszámolni, nem az ő világa. De ha az állatokról tanulnak, vigyük el egy állatkertbe, ha történelemről, menjünk vele múzeumba vagy nézzünk történelmi filmet, ha a fizikáról/kémiáról, csináljunk kísérleteket, ha más nincs rajzoljuk le számára vagy játsszuk el együtt a megtanulandó anyagot.

Vénuszi hatás: a szép szavak csokorba fűzése nagyon megy neki, szereti ha megszeretgetik azért amiért jól tanul, a szidás, megszégyenítés nem igazán működik nála.

L. George Clooney (színész), John Fitzgerald Kennedy (politikus), Sigmund Freud (pszichoanalitikus)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése